Skip to main content

Ιστορίες με έναν Θρύλο (Μέρος 10ο)

Έντεκα χρόνια, 103 συμπαίκτες. Ο τεράστιος Βασίλης Σπανούλης «παρουσιάζεται» από το Olympiacosbc.gr μέσα από τα μάτια όλων των συμπαικτών του στον Ολυμπιακό!

Ανέκδοτες ιστορίες, γούρια, συνήθειες, στοιχεία του χαρακτήρα του και πολλές στιγμές από την καριέρα του ανυπέρβλητου κυρίου με το «7» στην πλάτη… μέρος 10ο!

birch spanΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (2016-2017): «Αν και μου ζητήθηκε να πω κάτι για τον Σπανούλη, θα μιλήσω για εκείνον, αλλά ουσιαστικά θα είναι επί προσωπικού. Αν δεν ήταν ο Σπανούλης, δεν θα πήγαινα ποτέ στο ΝΒΑ. Είναι ο παίκτης που με βοήθησε τα μέγιστα με τον τρόπο παιχνιδιού του και με όσα μου έμαθε, με όσα μου είπε και με όσα έκανε για εμένα. Έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο, ώστε να κάνω το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ. Τον ευχαριστώ!».

ΤΖΟΕ ΝΤΟΡΣΕΙ (2011-2012): «Μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω για τον Σπανούλη, έναν σπουδαίο παίκτη και άνθρωπο. Ήταν ένας πραγματικός επαγγελματίας, που ποτέ δεν παραπονέθηκε για τίποτα. Δεν είχε σημασία αν κάναμε ‘τρελές’ προπονήσεις ή είχαμε δύσκολα ταξίδια. Πάντα τα έδινε όλα για την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Το αστείο, που πάντα θα μείνει στην μνήμη μου, είναι ότι στην προθέρμανση πριν από κάθε αγώνα έκανε ένα σπριντ στο μισό του γηπέδου και πατούσε τη γραμμή κοιτώντας κάτω το παρκέ σα να βρισκόταν στο χείλος του Γκραν Κάνυον ή κάτι τέτοιο! Ήταν το τελετουργικό του πριν από κάθε παιχνίδι. Εύχομαι τα καλύτερα στον Βασίλη και στην οικογένειά του. Του εύχομαι καλή τύχη σε όλους τους τομείς της ζωής του, αλλά και ότι καλύτερο σε όλους στον Ολυμπιακό».

ΓΚIΟΡΓΚΙ ΣΕΡΜΑΝΤΙΝΙ (2012-13, 2014): «Θέλω να συγχαρώ τον Βασίλη για τη σπουδαία του καριέρα. Ήταν ευχαρίστησή μου να παίζω μαζί σου. Απόλαυσε ότι αποφασίσεις να κάνεις από δω και πέρα! Σου εύχομαι κάθε επιτυχία!».

law spanΕΙΣΙ ΛΟ (2012-2014): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν απο τους πιο συγκεντρωμένους στον στόχο αθλητές που γνώρισα ποτέ. Χωρίς αμφιβολία είχε τεράστια πορεία. Είμαι ευλογημένος που υπήρξα μέρος αυτής της εξαιρετικά επιτυχημένης καριέρας που έκανε. Εύχομαι να συνεχίσει να είναι επιτυχημένος σε ό,τι κάνει και να απολαύσει την σπουδαία του οικογένεια τωρα που αποσύρθηκε. Μόνο σεβασμός για τον Βασίλη!».

ΓΟΥΙΛΙ ΡΙΝΤ (2019-20): «Ήταν ευλογία το ότι υπήρξα συμπαίκτης με τον Σπανούλη, έστω και αν το διάστημα που βρέθηκα στον Ολυμπιακό ήταν σύντομο. Ήταν ένας πραγματικός ηγέτης, ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, που είχε κατακτήσει τον σεβασμό όλων. Προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ όταν ήρθα στην ομάδα, όχι μόνο στο να προσαρμοστώ, αλλά και στο να εξελίξω το παιχνίδι μου. Ήταν μαγικό να τον βλέπεις να παίζει... Τα κρίσιμα σουτ, τις πάσες του... Κατάλαβα από πρώτο χέρι γιατί όλοι έψαχναν τρόπο να τον μαρκάρουν. Η καριέρα του είναι τεράστια και δικαίως τον σέβονται όλοι. Αυτό, όμως, που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν το πόσο βοήθησε την οικογένειά μου... Πάντα ενδιαφερόταν, πάντα μου έλεγε ποια είναι τα καλύτερα σχολεία για τα παιδιά μου, που να τα πάω να παίξουν... Του εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα!».

ΙΘΑΝ ΧΑΠ (2019-2020): «Ίσως όλοι όσοι μίλησαν για εκείνον να τα κάλυψαν όλα και εγώ να μην προσθέτω κάτι νέο. Αυτό που θα θυμάμαι πάντα από την συνύπαρξή μου μαζί του, ήταν ότι όπου και αν πηγαίναμε αντιμετωπιζόταν ως ροκ σταρ. Και φυσικά μου έκανε εντύπωση ο απόλυτος σεβασμός που είχε μέσα στην ομάδα από όλους. Όταν μιλούσε, όλοι τον κοιτούσαν στα μάτια με απόλυτη προσοχή».

birch spanΜΠΡΑΙΑΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (2017-2018): «Πραγματοποίησε μια θρυλική καριέρα. Πρόκειται για κάτι μοναδικό αυτό που κατάφερε. Η αφοσίωση του, η πνευματική του ετοιμότητα και ο χαρακτήρας του, συνέθεταν ένα μείγμα εκρηκτικό, καθιστώντας τον ως έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία της Ευρώπης. Χαίρομαι που βρέθηκα μαζί του στα ίδια αποδυτήρια και παίξαμε για την ίδια ομάδα, έστω και για μια σεζόν. Του εύχομαι να ευχαριστηθεί τη μεγάλη του οικογένεια. Πλέον, αντί για να κοιτάζει την κάλτσα ενός συμπαίκτη του, όπως συνήθιζε να κάνει για γούρι, θα κοιτάζει την κάλτσα κάποιου παιδιού του πριν από τα παιχνίδια!».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (2010-2011): «Τι να πρωτοπώ για τον Σπανούλη; Για τα κατορθώματά του στο μπάσκετ; Για το ότι πάντα ήταν πρώτος στη προπόνηση; Θα πρέπει να μιλάμε μέρες και σίγουρα θα χρειαστούν πολλές σελίδες! Εγώ θα κρατήσω τις ωραίες μας στιγμές όσο αφορά τις προετοιμασίες και τις μάχες που δίναμε στην δηλωτή τα ζευγάρια Φώτσης – Μπουρούσης και Ζήσης – Σπανούλης! Εντάξει μας κέρδιζε, αλλά όταν έχανε τρελαινόταν ακόμη και εκεί! Είναι πολλά που μπορείς να πεις… Αλλά θα κρατήσω αυτές τις στιγμές που παρά την κούραση της προετοιμασίας, πάντα βρίσκαμε χρόνο το βράδυ να διασκεδάζουμε και να περνάμε καλά!».

law spanΝΤΙ ΤΖΕΙ ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ (2015-2016): «Πρόκειται για τον απόλυτο πρωταγωνιστή στην Ευρωλίγκα. Ήταν ο κυρίαρχος και για πολλά χρόνια θα μνημονεύεται. Αυτό που θα θυμάμαι πάντα, ήταν η σειρά τελικών με τον Παναθηναϊκό το 2016. Ήταν η επιτομή του κρύου αίματος».

ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΙΜΟΝΣ (2013-2014): «Η δίψα του για τίτλους και διακρίσεις, ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Δεν έχω δει στην καριέρα μου αθλητή σαν τον Σπανούλη. Το πάθος του και η θέληση για διάκριση επηρέαζε τους πάντες γύρω του. Είμαι σίγουρος πως θα μείνει στο μπάσκετ γιατί το λατρεύει».

ΠΑΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ (2016-2017): «Η προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ είναι μεγαλειώδης. Για πολλά χρόνια το όνομα του θα το αναφέρουμε μιλώντας για τα τεράστια επιτεύγματα του. Είναι ένα πρότυπο σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και θέλησης για κάθε αθλητή. Του εύχομαι τα καλύτερα».