Skip to main content

Πρόγραμμα Εθελοντισμού

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αποτελεί καινοτομία και προσπάθεια της ΚΑΕ να φέρει τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού ακόμα πιο κοντά στην ομάδα της καρδιάς τους!

Δίνεται η δυνατότητα σε φιλάθλους της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού να ζήσουν στο ρυθμό των αγώνων και των εκδηλώσεων της ομάδας, να προσφέρουν εμπράκτως στην ομάδα που αγαπούν, να γνωρίσουν από κοντά τα ινδάλματά τους και να αποτελέσουν ενεργό μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού.

Οι εθελοντές του Ολυμπιακού έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν τη γνώση τους, τις ικανότητες τους, την διάθεση τους και όλες τους τις δυνατότητες στην ομάδα που αγαπούν και υποστηρίζουν. Συγκεκριμένα σε τομείς όπως η εξυπηρέτηση φιλάθλων, εξυπηρέτηση των χορηγών,ο τομέας των εισιτηρίων και της ψυχαγωγίας των θεατών,στο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης και σε πολλούς άλλους τομείς των δραστηριοτήτων της ΚΑΕ και της ομάδας.

Οι ώρες προσφοράς δεν θα ξεπερνούν τις 3-4 ανά αγώνα καθώς και τις 8-10 ανά εβδομάδα και θα καλύπτουν τόσο πάγιες όσο και έκτακτες ανάγκες της ΚΑΕ.

To Πρόγραμμα Εθελοντισμού έχει σχεδιαστεί από την Δ/νση Marketing της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχοντας ως βασικό στόχο να ικανοποιήσει τα αιτήματα φίλων της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού,που επιθυμούν να προσφέρουν στις δραστηριότητες της ομάδας, να υποστηρίξουν όλες τις προσπάθειες που γίνονται και να αποτελέσουν ενεργό μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα Εθελοντισμού το οποίο εκτός των παραπάνω παραμέτρων έχει και ως βασικό στόχο την κάλυψη κάποιων σημαντικών αναγκών της λειτουργίας της ΚΑΕ τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων όσο και σε καθημερινή λειτουργία.

Περιγραφή θέσεων εθελοντών…

Υπηρεσίες Θεατών
Στην επιτυχημένη διεξαγωγή ενός αγώνα εντός έδρας, η εξυπηρέτηση των θεατών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η ταξιθέτηση του κοινού, η βοήθεια σε άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και η παροχή πληροφοριών για τους χώρους του γηπέδου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της θέσης.

Εξυπηρέτηση Χορηγών
Ο συγκεκριμένος τομέας περιλαμβάνει δυο πεδία δράσης στους ενδιαφερόμενους: (α) την συμμετοχή εθελοντών σε διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι εταιρίες - χορηγοί της ΚΑΕ Ολυμπιακός που στόχο έχουν την προβολή της συνεργασίας μας, και (β) την γενικότερη εικόνα της παρουσίας των εταιριών εντός του γηπέδου (branding) σε κάθε αγώνα.

Event εκτός γηπέδου μέσω του Π.Κ.Ε.
Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς, η ΚΑΕ Ολυμπιακός οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις εκτός γηπέδου, όπως ημερίδες, επισκέψεις κτλ όπου οι εθελοντές μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ασφάλεια / Περιφρούρηση
Σε κάθε αγώνα στο γήπεδο υπάρχουν ορισμένοι χώροι που είτε πρέπει να προστατευτούν, είτε δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα μη διαπιστευμένα. Οι εθελοντές που θα απασχοληθούν σε αυτό τον τομέα θα έχουν τον ρόλο της φύλαξης συγκεκριμένων χώρων και ελέγχου πρόσβασης.

Τομέας Εισιτηρίων
Πριν από κάθε αγώνα εντός έδρας απαιτείται ένας καταμερισμός προσκλήσεων, διαπιστεύσεων και εισιτηρίων για την κάλυψη των συμβατικών και μη υποχρεώσεων της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Όσοι εθελοντές απασχοληθούν σε αυτό τον τομέα θα έχουν ενεργό ρόλο στην προετοιμασία και άρτια διανομή των παραπάνω από το γήπεδο.

Υπηρεσίες Φωτογράφησης
Αφορά την φωτογράφηση των διάφορων δράσεων που εξελίσσονται πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια των αγώνων, στην αρένα, στις κερκίδες και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο.

Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης
Ένα πολύ οργανωμένο και δομημένο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης που έχει κλείσει ήδη μια 10ετία λειτουργίας καλεί και σε αυτόν τον τομέα κατά την διάρκεια της χρονιάς, τους εθελοντές να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ανήκει και το επιτυχημένο One Team σε συνεργασία με τη Euroleague όπου κάθε χρόνο σταθερά συνεργαζόμαστε με σχολεία και ιδρύματα για να διδάξουμε μπάσκετ σε παιδιά ή ενήλικες.

Media / Γραφείο Τύπου
Σε κάθε αγώνα το Γραφείο Τύπου της ΚΑΕ Ολυμπιακός καλεί τους εθελοντές να εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια του αγώνα, φροντίζοντας για την εύκολη πρόσβαση τους σε συγκεκριμένους χώρους (αίθουσα συνεντεύξεων τύπου, δημοσιογραφικά θεωρεία, αίθουσα τύπου)

Τομέας Ψυχαγωγίας Θεατών
Σε κάθε εντός έδρας αγώνα λαμβάνουν χώρα διάφοροι διαγωνισμοί και εκδηλώσεις είτε χορηγών, είτε της ΚΑΕ Ολυμπιακός με στόχο τη ψυχαγωγία του κοινού. Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο ψυχαγωγίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι εθελοντές που θα δραστηριοποιηθούν σε αυτόν το τομέα θα κληθούν να υποστηρίξουν όλες αυτές τις ενέργειες και να βρεθούν στο επίκεντρο της γιορτινής ατμόσφαιρας που θα δημιουργείται.
Ο τομέας ψυχαγωγίας και συμμετοχής φιλάθλων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν είναι πάντα ενεργός.(π.χ. υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω πανδημίας)

Να ενημερώσουμε ότι οι εθελοντές αποτελούν μια σταθερή ομάδα υποστήριξης των δραστηριοτήτων της ομάδας, η οποία εκπαιδεύεται ώστε να λειτουργεί σωστά εφόσον αναλαμβάνει σημαντικές ευθύνες.                                                         

Προϋπόθέσεις  για να γινει κάποιος εθελοντής είναι οι εξής :
•    να είναι 18 ετών
•    να στείλει βιογραφικό στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
•    να διαθέτει ελεύθερο χρόνο
•    η προσέλευση να είναι σταθερή στο μεγαλύτερο ποσοστό των αγώνων (σταθερές παρουσίες)
•    να υποστηρίζει την ομάδα

Τα προνόμια…
Μπλούζα Εθελοντή.
Ειδική Διαπίστευση Εθελοντή.
Έκπτωση 20% σε αγορές των Επίσημων Προϊόντων του Ολυμπιακού από τη boutique.
Αναψυκτικό ή νερό και σάντουιτς σε κάθε αγώνα/διοργάνωση/απασχόλησης.
Δικαίωμα αγοράς 2 εισιτηρίων για τους αγώνες του Ολυμπιακού εντός έδρας.
Κατόπιν εξυπηρέτησης των φιλάθλων δυνατότητα παρακολούθησης όλων των αγώνων Euroleague και ελληνικού πρωταθλήματος.

Το μεγαλύτερο προνόμιο φυσικά αποτελεί το ίδιο το γεγονός της προσφοράς στην ομάδα της καρδιάς μας, στην ομάδα που αγαπάμε και υποστηρίζουμε!!

Μπορείτε να ακολουθήσετε την ομάδα των εθελοντών στo Instagram Volunteers Olympiacos BC.