Skip to main content

«Αυτά που ζούμε είναι μαγικά!»

Οι Πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, μίλησαν μετά την πρόκριση της ομάδας στον τελικό και περιέγραψαν πως έζησαν εκείνοι την μεγάλη ανατροπή...

«Ανησυχούσαμε πάρα πολύ. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σκεφτήκαμε πως δεν γυρίζει», σχολίασε ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Και συνέχισε: «Το μπάσκετ που είχε παιχτεί είχε πολύ επαφή. Όμως, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το μπάσκετ. Αυτό που είδαμε στο τρίτο δεκάλεπτο, προφανώς δεν μπορούσαμε να το περιμένουμε. Νομίζω πως είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Παγκόσμιου μπάσκετ. Είναι κάτι απίστευτο. Νομίζω πως ακόμη δεν έχουμε αντιληφθεί τι έχει γίνει. Είναι κάτι φανταστικό. Πιστεύαμε στην ομάδα, όμως, προφανώς υπήρχε ανησυχία. Στο μπάσκετ πάντα υπάρχει. Καμία αλαζονεία, πάντα υπάρχει ανησυχία. Μέχρι τέλους υπάρχει ανησυχία».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, είπε: «Ανησυχήσαμε. Εγώ προσωπικά είδα τη Μονακό να παίζει πιο σκληρά από ότι έχει παίξει όλη τη σεζόν. Μετρούσα τις χαμένες βολές μας, ήταν εννιά στο πρώτο ημίχρονο...». Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Γιώργος Αγγελόπουλος, υπενθυμίζοντάς του πως... «Σου είπα εγώ σταμάτα να μετράς!». Και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, συνέχισε: «Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο μας έβγαλαν έξω από το παιχνίδι μας. Χρεώθηκαν τα δύο βασικά μας γκαρντ από δύο φάουλ και αυτό μας δυσκόλεψε στην κυκλοφορία της μπάλας. Μετά, όμως, μέχρι το 27-2 μετρούσα κάθε καλάθι. Το τρίτο δεκάλεπτο είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Όντως γράψαμε ιστορία. Σε αυτό το επίπεδο το να κάνεις 27-2 ενώ είσαι στο μείον 12, δείχνει το χαρακτήρα, την ψυχή της ομάδας, τους παικταράδες που έχουμε, τον κόσμο που είναι εδώ... 5.000 κόσμου έχει έρθει εδώ από την άλλη άκρη της Ευρώπης. Ζούμε συγκλονιστικές στιγμές. Είμαστε ξανά στον τελικό!».

Σε ερώτηση για το αν αυτή η ομάδα συγκρίνεται με κάποια από το παρελθόν, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, απάντησε: «Είναι από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα στον Ολυμπιακό, όμως, προχωράμε».

Για τον αν αυτή η ομάδα έχει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες που δεν τα κατάφερνα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, απάντησε: «Είναι η ομάδα που παίζει δεύτερο ημιτελικό μέσα σε δύο χρόνια. Πέρυσι χάσαμε από την Εφές στο δευτερόλεπτο στο σουτ, φέτος κερδίσαμε από μείον 12 στο ημίχρονο. Είναι οικογένεια, έχουν εμπειρία και ομοιογένεια. Σε σχέση με το περσινό φάιναλ φορ, που είναι εμπειρία για όλους και φάνηκε σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο, είναι οι τρεις ξένοι που δεν ήταν πέρυσι. Η ομάδα έχει συνοχή, όμως, αν πρέπει συγκρίνουμε με πιο παλιές ομάδες... Υπάρχουν κοινοί παρονομαστές για παράδειγμα με το 2013 και αυτοί είναι οι Παπανικολάου, Σλούκας, Μπαρτζώκας. Όλα αυτά που ζούμε είναι μαγικά και χρειάζεται να είμαστε πιο ψύχραιμοι για να τα συζητήσουμε».
Για το αν έχει γίνει από διοικητικής πλευράς κάτι διαφορετικό, ώστε να βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην «αφρόκρεμα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, είπε: «Η ομάδα είναι παγκόσμιο φαινόμενο! Αυτά, όμως, να τα αναλύσουμε με το καλό την Κυριακή αν είμαστε τυχεροί και ευλογημένοι να το σηκώσουμε.

Για τον Ολυμπιακός ο προσεχής τελικός είναι ο 9ος... «Είναι τόσα τα φάιναλ φορ, τόσοι οι τελικοί... Το 2015 και το 2017 ήμασταν στον τελικό, το 2012 και το 2013 το πήραμε, 2009 και 2010 πάλι φάιναλ φορ με τελικό...», τόνισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος».
Σε ερώτηση για το αν η παρουσία του Ολυμπιακού στον τελικό αποτελεί μια δικαίωση για εκείνους και τον κόσμο που πίστεψαν στην ομάδα, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ξεκαθάρισε: «Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει κάνει καταπληκτική χρονιά. Όλοι θέλουμε να κατακτήσουμε την κορυφή της Ευρώπης, αλλά ήδη αποδίδουμε φανταστικό μπάσκετ και το αποδέχεται όλη η Ευρώπη. Αυτό δεν είναι εύκολο. Εγώ δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει να σε αποθεώνουν και να σε αποδέχονται οι αντίπαλοί σου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μακάρι να τα καταφέρουμε. Αυτό που έχει γίνει στο 3ο δεκάλεπτο, αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Μπορέσαμε και δείξαμε αυτό που είμαστε».
Τέλος, ζητήθηκε από τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να επιλέξει τον δικό του MVP. «Είναι δύσκολη ερώτηση. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις έναν. Δεν θα διάλεγα έναν από τη στιγμή που έχουμε δύο παίκτες με 17 και 15 πόντους και τον Σλούκα να οργανώνει έτσι... Δεν μπορείς να διαλέξεις έναν, δεν γίνεται».