Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να έχουμε υπομονή» (vid)

Τη… συνταγή της υπομονής, που έδωσε στον Ολυμπιακό την πρώτη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε, θα «δοκιμάσουν» και στο δεύτερο ματς (28/04, 21.30) με την τουρκική ομάδα οι «ερυθρόλευκοι».

«Κερδίσαμε το πρώτο ματς και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο δεύτερο, το οποίο θα έχει μεγάλες δυσκολίες, όπως είχε και το πρώτο», τόνισε ο προπονητής της ομάδας μας, Γιώργος Μπαρτζώκας. «Είναι παιχνίδια που πρέπει να ελέγχεις τα συναισθήματά σου και κάθε κατοχή μετράει. Ανεξάρτητα αν κερδίσαμε και κάποια στιγμή πήραμε μια διαφορά 15-16 πόντων. Για εμάς κάθε κατοχή μετράει και τα παιχνίδια κρίνονται στα σαράντα λεπτά, όχι στο πρώτο πεντάλεπτο».

Ερωτηθείς αν περιμένει κάποια τρικ και κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι της Φενέρ, απάντησε: «Φυσικά και βλέπουμε τι κάνει ο αντίπαλος. Είχαν ένα επιτυχημένο σχέδιο, το οποίο το ξέραμε βέβαια. Και τις άλλες φορές το ίδιο είχαν κάνει. Με κάποιο τρόπο ανταποκριθήκαμε σε όσα ματς έχουμε δώσει εναντίον τους. Γενικά επιλέγουν να μη δίνουν βοήθεια στην αδύνατη πλευρά από τον Βεζένκοφ και να παίζουν δύο δύο το παιχνίδι. Εμείς θα πρέπει να έχουμε υπομονή για να βρούμε τον ανοικτό παίκτη. Στο τρίτο δεκάλεπτο το κάναμε αυτό, δεν εκτελέσαμε στα πρώτα δευτερόλεπτα και βρήκαμε αρκετά καλές προϋποθέσεις. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και αύριο».

Τέλος, για το ότι και σε αυτό το ματς ο κόσμος θα στηρίξει μαζικά την ομάδα, καθώς εδώ και καιρό έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια, σχολίασε: «Σε όλα τα γήπεδα στα πλέι οφ γίνεται sold out. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Η διοργάνωση είναι μεγάλο, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, τα ματς είναι θεαματικά και παίζονται με μεγάλη ένταση. Ο κόσμος μας είναι πάντα κοντά μας, ειδικά όταν έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση τόσο σημαντικό όσο είναι μια συμμετοχή στο φάιναλ φορ. Μας υποστηρίζουν και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε μέρος αυτής της διαδικασίας».