Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Συγχαρητήρια στον κόσμο και τους παίκτες» (vid)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, απέδωσε τη νίκη επί της Εφές στην καλή άμυνα της ομάδας του και δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια όχι μόνο στους παίκτες του, αλλά και τους φιλάθλους που για μία ακόμη φορά γέμισαν ασφυκτικά το ΣΕΦ.

«Ήταν ένα πολύ απαιτητικό ματς, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, μια πολύ ταλαντούχα ομάδα και όλοι έπρεπε να κάνουν το κάτι παραπάνω και να συνεισφέρουν όλοι στην άμυνα. Κάτι που κάναμε σταθερά. Θεωρώ πως η άμυνά μας ήταν συμπαγής απόψε και πως αν είχαμε καλύτερα ποσοστά στις βολές και στα τρίποντα, ειδικά στα ανοικτά, θα είχαμε κερδίσει πιο εύκολα. Παρόλα αυτά, πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά και τους φιλάθλους που για μία ακόμη φορά δημιούργησαν σπουδαία ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Εφές».

Ερωτηθείς για την εμφάνιση του Μιχάλη Λούντζη, είπε: «Δεν πιστεύω σε δωδέκατους παίκτες. Το έχω πει κι άλλες φορές. Όλοι έχουν την ευκαιρία τους, ειδικά σε ένα ρόστερ 12 παικτών. Δεν έχουμε 17-18. Άλλες ομάδες έχουν τόσα πολλά συμβόλαια. Όλοι έχουν την ευκαιρία τους, το θέμα είναι να είσαι έτοιμος να παίξεις. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που στο δικό τους μυαλό, όχι στο δικό μου, είχαν ρόλο διακοσμητικό και τώρα παίζουν σημαντικό ρόλο στο να κερδίζει η ομάδα παιχνίδια. Για την ομάδα και για τους ίδιους είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο Μιχάλης έκανε σήμερα φανταστική δουλειά στην άμυνα, αλλά είχε σημαντική συνεισφορά και στην επίθεση».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Έφες, Εργκίν Αταμάν, είπε: «Υπέφερα στον πάγκο βλέποντας το μπάσκετ και νομίζω πως πολλοί άνθρωποι, ακόμη και οι Έλληνες, οι φίλοι του Ολυμπιακού υπέφεραν. Γιατί απόψε το μπάσκετ ήταν τραγικό. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν κακό μπάσκετ. Όμως, θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Λούντζη, που μέχρι τώρα είχε μέσο όρο έναν πόντο και κάποιες φορές δεν ήταν καν στην 12άδα. Απόψε, όμως, με την απουσία του Σλούκα, έκανε εκπληκτική δουλειά για τον Ολυμπιακό. Φυσικά, στο δεύτερο μέρος ο Βεζένκοφ έβαλε κάποια δύσκολα σουτ. Από την πλευρά μας, μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω γιατί ξεκινήσαμε τόσο άσχημα. Μετά από δύο λεπτά στο ξεκίνημα το σκορ ήταν 8-0. Δεν είχαμε συγκέντρωση και παρότι παίξαμε τραγικά, στο δεύτερο δεκάλεπτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο το επί μέρους σκορ ήταν υπέρ μας. Όμως, στο πρώτο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ άσχημα. Επιθετικά ήταν τραγική βραδιά για εμάς. Συγχαίρω την ομάδα μου για την παρουσία της στο τέταρτο δεκάλεπτο μετά το -15, για το γεγονός ότι δεν εγκατέλειψαν και πάλεψαν να επιστρέψουν στο ματς. Δεν πήραμε, όμως, τίποτα από τους βασικούς μας παίκτες. Όλοι λένε πως έχουμε εξαιρετικούς παίκτες επιθετικά, όμως, οι βασικοί παίκτες θα πρέπει να παίξουν καλά σε αυτά τα ματς, όχι στην τουρκική λίγκα κόντρα σε αδύναμες ομάδες. Μιλάω για τους Κλάιμπερν και Μίσιτς. Δεν είμαστε σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...