Skip to main content

Πίτερς: «Με σκληράδα και ενέργεια» (vid)

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ΟΑΚΑ (30/12, 21.00) είναι, σύμφωνα με τον Άλεκ Πίτερς, να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» restart στην Ευρώπη!

«Όπως όλοι, έτσι και εγώ είμαι ενθουσιασμένος. Θα είναι ένα ακόμη αξιομνημόνευτό παιχνίδι, όπως ήταν και εκείνο που παίξαμε εδώ. Ελπίζω πως θα κάνουμε σπουδαία δουλειά και θα επιστρέψουμε στις νίκες, όπως όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν στην Ευρωλίγκα», τόνισε ο Αμερικανός φόργουορντ.

Και συνέχισε: «Θεωρώ πως θα είναι ένα ματς σκληρό. Δεδομένου του αγώνα, το ότι είναι ντέρμπι, το ότι είναι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, θεωρώ πως η σκληράδα και η ενέργεια θα είναι 100% το κλειδί. Αν δεν τα έχουμε αυτά, ειδικά μέσα στην έδρα τους, θα είναι δύσκολο για εμάς. Όμως, νιώθω, και από τις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας, πως είμαστε έτοιμοι».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε τον Μπέικον ως παίκτη-ρυθμιστή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και ο Άλεκ Πίτερς, ο οποίος ενδέχεται να κληθεί να τον σταματήσει σε κάποια σημεία του αγώνα, συμφώνησε απόλυτα με τον προπονητή του. «Είναι ομαδική δουλειά. Ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν παίκτη όπως είναι ο Μπέικον. Είναι προφανώς ταλαντούχος, το έχει δείξει στην Ευρωλίγκα, έχει σταθερότητα και παρότι κάποιες φορές δεν ξεκινά ιδανικά, πάντα τελειώνει καταπληκτικά τα παιχνίδια. Θα είναι ομαδική προσπάθεια, είτε τον μαρκάρω εγώ, είτε κάποιος άλλος. Θα χρειαστεί πέντε παίκτες από εμάς για να είμαστε σίγουροι πως κάναμε καλή δουλειά».

Τέλος, για το αν νιώθει έτοιμος να παίξει και για τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ενδέχεται να απουσιάσει λόγω τραυματισμού από το ντέρμπι, είπε: «Είναι η καλύτερη δουλειά στον κόσμο και είμαι πάντα έτοιμος να μπω και να παίξω. Είμαι έτοιμος να μπω και να προπονηθώ αυτή τη στιγμή. Πάντα έτσι προσεγγίζω την καθημερινότητα και αυτή τη δουλειά. Το λατρεύω. Λατρεύω να δουλεύω με τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου. Δεν είναι, λοιπόν, δύσκολο για εμένα να μπω και να είμαι έτοιμος να παίξω».