Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Παίξαμε χωρίς εγωισμό» (vid)

Το εγκώμιο των παικτών του, αλλά και των φιλάθλων έπλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την άνετη νίκη επί της Βίρτους.

«Προφανώς δεν έχω πολλά πράγματα να πω για αυτή την αναμέτρηση. Ήταν μια σπουδαία εμφάνιση από την ομάδα μας. Ότι είχαμε να πούμε το είπαν οι παίκτες στο παρκέ. Ήταν μια συμπαγής εμφάνιση και στις δύο πλευρές του παρκέ, αμυντικά και επιθετικά. Όπως πάντα, προσεγγίσαμε το παιχνίδι χωρίς εγωισμό, πασάραμε αρκετά τη μπάλα. Ενημερώθηκα πως κάναμε ρεκόρ στις ασίστ. Για εμένα πάντα το καλύτερο κομμάτι στο μπάσκετ είναι να παίζεις χωρίς εγωϊσμό, να παίζεις ομαδικά. Είναι μεγάλο εύσημο για τους παίκτης. Η Βίρτους είχε μια άσχημη βραδιά. Είχαν μια από εκείνες τις βραδιές που τίποτα δεν πάει καλά. Και στην Ευρωλίγκα όταν συμβαίνει αυτό είναι πολύ σκληρό. Εξακολουθώ να πιστεύω πως έχουν ποιότητα, προσπάθησαν, όμως εμείς σκοράραμε πολύ και από παντού, βάλαμε και κάποια buzzer beater, καλάθια που ουσιαστικά τους ‘έκοψαν’ τα πόδια. Μετά από κάτι τέτοιο δεν έχεις το κουράγιο να παλέψεις μέχρι τέλους. Συγχαρητήρια σε όλους και στους φιλάθλους μας που δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο. Σε λίγες ώρες παίζουμε κόντρα στον ΠΑΟΚ, μετά έχουμε δύο σερί ευρωπαϊκά παιχνίδια την Τρίτη και Πέμπτη και για αυτό θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για τα ματς».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Βίρτους Μπολόνια, Σέρτζιο Σκαριόλο, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Μας έδωσαν ένα σκληρό μάθημα για το τι σημαίνει να είσαι πολλές φορές φιναλίστ του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Όταν η ομάδα δεν εμφανίζεται στο παρκέ, τότε ο προπονητής αναλαμβάνει απόλυτα την ευθύνη για την εμφάνιση. Δεν θεωρώ πως υπάρχει λόγος να εμβαθύνουμε σε τεχνικά ζητήματα, ριμπάουντ, λάθη και γενικά άλλες λεπτομέρειες. Δυστυχώς όταν τα πράγματα πάνε άσχημα δεν έχεις δικαίωμα να μιλήσεις για τους τραυματισμούς των Παγιόλα και Οτζελέγιε. Επίσης ο Σεγκέλια ουσιαστικά έπαιξε το δεύτερο παιχνίδι του στην φετινή σεζόν και ελπίζουμε πως από σήμερα θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα».

Για τον Σάσα Βεζένκοφ, σχολίασε κατόπιν σχετικής ερώτησης: «Σίγουρα είναι ο νούμερο ένα πάουερ φόγουορντ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ ανταγωνιστική η λίγκα, όμως, γενικά όχι μόνο στην Ευρωλίγκα δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο παίκτη στη θέση του. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ως αντίπαλος είναι πολύ δύσκολο να παίζεις εναντίον του, όμως, ως φίλος του μπάσκετ είναι πραγματική απόλαυση να τον βλέπεις να παίζει».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ...