Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Δεν είχαμε υπομονή»

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το διπλό στην Πόλη και αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα, στο ότι οι παίκτες του δεν είχαν υπομονή, αλλά και στην καταπληκτική βραδιά των Μπομπουά, Κλάιμπερν και Μίσιτς.

«Όπως το περιμέναμε, ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να παίξουμε στο ίδιο επίπεδο και τα σαράντα λεπτά, κάτι που δεν κάναμε. Για τρία δεκάλεπτα ελέγξαμε το ματς, βρεθήκαμε με δέκα πόντους διαφορά στα χέρια μας, μοιράσαμε αρκετά την μπάλα, παίξαμε καλή άμυνα, όμως, μετά αρχίσαμε να βιαζόμαστε. Στην επίθεση πήραμε πολλές off ball κατοχές αντί να συνεχίσουμε να μοιράζουμε τη μπάλα. Δεν είχαμε υπομονή και την ίδια στιγμή τρεις πολύ ταλαντούχοι παίκτες, οι Μπομπουά, Κλάιμπερν και Μίσιτς ευστόχησαν σε μεγάλα σουτ...Πολλά από αυτά ήταν στην εκπνοή του χρόνου και πραγματικά μας πλήγωσαν. Πρέπει να τους συγχαρούμε γιατί επέμειναν και τελικά βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στη νίκη. Εμείς πρέπει να επιστρέψουμε άμεσα στην δουλειά μας και να αναλύσουμε τι έπρεπε να κάνουμε καλύτερα, ώστε να κερδίσουμε το ματς στα σαράντα λεπτά και όχι να το ελέγξουμε για τριάντα».

Ερωτηθείς για το τι έφταιξε και «χάλασε» το μυαλό των παικτών του, απάντησε: «Πρώτα από όλα είχε να κάνει με το ταλέντο των τριών παικτών που προανέφερα. Και οι τρεις είναι περιφερειακοί παίκτες που κρατούν τη μπάλα, παίρνουν αποφάσεις και είναι δύσκολο να βρεις τρεις αμυντικούς παίκτες να παίξουν ταυτόχρονα για να αμυνθούν καλά. Θεωρώ πως εμείς ήμασταν συμπαγείς αμυντικά για τριάντα λεπτά, όμως, σε κάποια ένας εναντίον ενός pull up jumpers που πήρε ο Κλάιμπερν επηρέασαν πνευματικά την ομάδα. Όταν η άλλη ομάδα σκοράρει τόσο μεγάλα σουτ, συνήθως η πίστη σου αρχίζει να φθίνει Παρόλα αυτά είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα μου. Μέχρι τώρα τα πάμε αρκετά καλά. Σήμερα ανταγωνιστήκαμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλή φόρμα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Θα πρέπει να εξελίξουμε περισσότερους παίκτες, θα πρέπει να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και φτάσουμε στον στόχο μας που είναι να μπούμε στα πλέι οφ. Δεν είναι καθόλου εύκολος στόχος σε αυτή την ανταγωνιστική Ευρωλίγκα».

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον βαθμολογικό πίνακα, απάντησε: «Ειλικρινά δεν κοιτάω την βαθμολογία. Αν κοιτάξετε τον πίνακα θα δείτε τόσες καλές ομάδες που δεν είναι καν στην 8άδα και το πρόγραμμα είναι πραγματικά δύσκολο. Έχω την φιλοσοφία και προσπαθώ να την περάσω και στους παίκτες μου πως δεν μας ενδιαφέρει ούτε η βαθμολογία, ούτε το πρόγραμμα μακροπρόθεσμα. Πρέπει να κοιτάμε πάντα μόνο το επόμενο ματς. Την Δευτέρα έχουμε ένα πολύ απαιτητικό ματς για την εγχώρια λίγκα με τον Παναθηναϊκό και μετά πρέπει να παίξουμε κόντρα στην Βίρτους. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, δεν υπάρχει αντίπαλος που μπορείς να υποτιμήσεις. Όλοι έχουν ταλέντο, όλοι έχουν γνώση. Θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και είμαι σίγουρος πως θα την κάνουμε. Έχουμε καλή ομάδα και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές φέτος».