Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως έχουμε ένα καλό ρεκόρ» (vid)

Την ικανοποίησή του, όχι μόνο για τη νίκη επί της Άλμπα, αλλά και για το έως τώρα ρεκόρ της ομάδας του, εξέφρασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε και δυστυχώς έπρεπε να παίξουμε κόντρα σε μία, κατά τη γνώμη μου, από τις πιο δύσκολες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα. Μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι εννοώ. Μιλάμε για την ομάδα που πριν από αυτό το ματς ήταν πρώτη στις ασίστ στην Ευρωλίγκα και παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό, ακόμα και μετά από καλάθι, τρέχουν στο transition με πέντε παίκτες, πασάρουν πολύ, δημιουργούν ανοικτά σουτ με την ίδια ικανότητα όχι μόνο στην σετ επίθεση, αλλά και στο transition».

Και συνέχισε: «Ήταν ένας αγώνας μετά από εκείνον με την Μακάμπι, συμπεριλαμβανομένου και του ταξιδιού. Όπως ξέρετε επιστρέψαμε στην Αθήνα τα ξημερώματα της Τετάρτης και σήμερα χρειαζόταν να ξοδέψουμε μεγάλη ενέργεια και να καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια για να κερδίσουμε. Σε ότι αφορά στην φετινή σεζόν της Ευρωλίγκας, αν δεν κάνω λάθος η Άλμπα έχει επτά σερί ήττες και παίζουν όπως όλοι είδαν σήμερα! Για να κερδίσεις αυτή την ομάδα πρέπει να είσαι πνευματικά, σωματικά και τακτικά έτοιμος. Πρέπει να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια. Συγχαρητήρια στην Άλμπα, αλλά και τους παίκτες μου. Θεωρω πως το ρεκόρ μας μέχρι τώρα είναι καλό. Είμαστε σχεδόν στο 33% των αγώνων της κανονικής διάρκειας και μέχρι στιγμής λίγο πολύ τα πάμε καλά».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Άλμπα, Ίσραελ Γκονζάλες, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη, αλλά και για τον τρόπο που παίζει φέτος. Κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Εμείς κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Παίξαμε με πνευματική συγκέντρωση και προσπαθήσαμε να εκτελέσουμε το πλάνο μας όσο καλύτερα μπορούσαμε. Όμως, παίζαμε κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα και ήταν δύσκολο. Στα τελευταία πέντε λεπτά δεν είχαμε αρκετή ενέργεια, δεν είχαμε καύσιμα στο ρεζερβουάρ μας και δεν μπορέσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».