Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Είναι ομάδα μαχητών» (vid)

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί χωρίς τον 6ο παίκτη του (λόγω τιμωρίας) την Ζαλγκίρις (14/10/22, 21:00) και σε αυτό ακριβώς το γεγονός στάθηκε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας στην Ευρωλίγκα στο γήπεδό μας. Φυσικά θα θέλαμε να έχει κόσμο και το γεγονός πως δεν θα έχει είναι μεγάλο μείον για εμάς. Πρώτον γιατί θα θέλαμε πολύ να παίξουμε ξανά μπροστά στους φιλάθλους μας, μετά τα περσινά τελευταία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό εδώ, αλλά και γιατί χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους. Είναι σημαντικό να τους έχουμε στο πλευρό μας σε κάθε αγώνα της Ευρωλίγκας. Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που σου βάζει μεγάλα προβλήματα. Έχει κάνει μια μεγάλη ανανέωση σε πρόσωπα. Πήρε παίκτες από την Λιθουανία με ταλέντο, οι οποίοι, ωστόσο, είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στην Ευρωλίγκα. Επίσης, πήρε καινούργιους παίκτες. Αυτή τη στιγμή είναι μια ομάδα μαχητών, που δεν παρατάει σε καμιά περίπτωση το ματς. Αυτό φάνηκε και στον αγώνα με την Μακάμπι. Βάζουν μεγάλη πίεση στην μπάλα, σε κάθε σκριν στην μπάλα κάνουν παγίδα και παίζουν με πάρα πολύ μεγάλη ένταση. Επίσης, πάνε πολύ δυνατά στο ριμπάουντ. Χρειάζεται πολύ καλό παιχνίδι από την πλευρά μας. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την αντίπαλό μας. Πρέπει να παίξουμε με μεγάλη συγκέντρωση γιατί η Ζαλγκίρις θα το εκμεταλλευτεί αν δεν το κάνουμε. Είναι ομάδα που θα βάλει δύσκολα σε πολλές ομάδες τις Ευρωλίγκας και εντός και εκτός έδρας».

Ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου, δεν θα δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση με την Λιθουανική ομάδα. Αντίθετα, οι Τζόελ Μπολομπόι και Αϊζάια Κάνααν αναμένεται να βρίσκονται στην διάθεση του κόουτς Μπαρτζώκα. «Ο Παπανικολάου δεν θα παίξει, δεν είναι έτοιμος. Για τους άλλους δύο που είχαν θέματα, είμαι αισιόδοξος πως θα παίξουν».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ MEDIA DAY Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ