Skip to main content

Αγγελόπουλοι: "Είμαστε περήφανοι για όσα πρεσβεύει η ομάδα"

Οι Πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησαν και στην κάμερα της ΕΡΤ και δήλωσαν περήφανοι για όσα πρεσβεύει η ομάδα!


«Νομίζω ότι είναι η απόλυτη δικαίωση του μέχρι τέλους», δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος. «Ήταν η πιο δύσκολη και σημαντική απόφαση της ζωής μας στον Ολυμπιακό. Είδατε τι έχει γίνει, αλλάξανε τα πράγματα. Το μέχρι τέλους δεν είναι επειδή μόνο πήραμε το πρωτάθλημα, είναι γιατί όλα έγιναν με τον δικό μας τρόπο. Αποφασίσαμε τότε να φύγουμε από το γήπεδο, με όλες τις συνέπειες που υποστήκαμε μόνο εμείς, ο Ολυμπιακός. Με πολύ μεγάλο κόστος και οικονομικό και ψυχικό, έξι εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούσαν την απόφαση και έλεγαν να μην γίνει η κωλοτούμπα. Η κωλοτούμπα δεν έγινε και είμαστε εδώ, πρωταθλητές, νταμπλούχοι, στο Final 4 και νομίζω πως είναι μια μαγική βραδιά, με την αποχώρηση του Γιώργου Πρίντεζη, είναι ό, τι καλύτερο μπορούσαμε να φανταστούμε και ονειρευτούμε».

Για απόλυτη δικαίωση έκανε λόγο και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. «Απόλυτη δικαίωση θα μπορούσαμε να πούμε αν περνούσαμε στον τελικό και ότι ήθελε προκύψει, αλλά είναι μια ονειρεμένη χρονιά. Δεν νομίζω ότι μπορούσαμε να ονειρευτούμε καλύτερο από ότι έγινε, όπως έγινε, με 3-0 στους τελικούς, με επτά νίκες σερί σε έξι μήνες. Ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα, που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει. Ο Γιώργος Πρίντεζης να κλείνει την καριέρα του, ούτε αυτός μπορεί να το είχε σχεδιάσει με τον τρόπο που έγινε σήμερα. Είμαστε ευτυχισμένοι. Και εμείς και η ομάδα και ο κόουτς αξίζουμε αυτό που ζούμε και ο κόσμος πάνω από όλα, που στήριξε και στο Βελιγράδι και όλη την χρονιά».

Στην συνέχεια ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στο μέγεθος της φετινής επιτυχίας των «ερυθρολεύκων» . «Γράφουμε ιστορία, είναι το δεύτερο 3-0 σε τελικούς επί δικής μας ιδιοκτησίας της ΚΑΕ. Η ιστορία συνεχίζεται να γράφεται». Μαζί του συμφώνησε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος, ωστόσο, θέλησε –κατά δική του δήλωση- να το... αναλύσει λίγο περισσότερο. «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη για μία δεκαετία και επανήλθε στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά δεν μπορούσε να πάρει ένα κύπελλο στην Ελλάδα. Νομίζω έχετε καταλάβει τι έχει γίνει. Αυτό ήταν το μέχρι τέλους, να μπορούμε να πάρουμε και κύπελλο και πρωτάθλημα και να είναι όλα φυσιολογικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα παίρνει για πάντα πρωταθλήματα. Του χρόνου μπορεί να το χάσουμε, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, πολύ καλή ομάδα, απλά είδατε ότι κάτι πράγματα αλλάξανε, τίποτε άλλο. Δεν σημαίνει κάποια εγγύηση επιτυχίας».
Ερωτηθείς τι συναισθήματα τους δημιουργεί το γεγονός πως όλοι όσοι εργάζονται στην ομάδα «δείχνουν» εκείνους ως υπεύθυνους για την μεγάλη επιτυχία, απάντησε: «Μας δημιουργεί αίσθημα ευθύνης και οικογένειας, γιατί είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια στον Ολυμπιακό. Με τον Παναγιώτη καταφέραμε και μεταλαμπαδεύσαμε τις αρχές και τις αξίες μας σε αυτή την ομάδα και είμαστε υπερήφανοι για αυτό που παρουσιάζει και πρεσβεύει».

Για το πως βίωσε τη σεζόν, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, υποστήριξε πως: «Απολαύσαμε όλη την σεζόν, αλλά και οι τελικοί ήταν απολαυστικοί. Ο δεύτερος τελικός ήταν ο πιο δύσκολος, γιατί ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά παίξαμε εμείς καλύτερα. Συμφωνώ σε όλα αυτά που είπε ο Γιώργος, δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας, αλλά έτσι όπως ήρθε η χρονιά, που γυρίσαμε στην Α1, ήταν πραγματικά ονειρεμένο».
Ερωτηθείς που αφιερώνει τον τίτλο, είπε: «Αφιερώνω τον τίτλο σε όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού που στήριξε αυτή την απόφαση, που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και στους κοντινούς μας ανθρώπους που τις δύσκολες στιγμές μας στέκονται, γιατί όντως αυτά που περάσαμε, όχι μόνο τα δύο χρόνια που ήμασταν εκτός Α1, αλλά και χρόνια πριν, κατά την γνώμη μας και μεγάλης μερίδας του κόσμου, θα έπρεπε να έχουμε πάρει και άλλα πρωταθλήματα. Δεν το καταφέρναμε, αλλά αντέξαμε και είμαστε τώρα εδώ».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αγγελόπουλος, τόνισε: «Ο τίτλος αφιερώνεται στον κόσμο του Ολυμπιακού. Φυσικά και στον Πρίντεζη, είναι η σημαία του Ολυμπιακού και έζησε μοναδικές στιγμές. Του είμαστε ευγνώμονες». Για την αντιμετώπιση που έχουν από τον κόσμο, είπε: «Νιώθουμε την προσφορά που έχουμε στην ομάδα, το εισπράττουμε, είδατε την αγάπη και την λατρεία του κόσμου. Το νιώθουμε και μας αρέσει».

Ερώτηση με φόντο το μέλλον δέχθηκε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως: «Υπάρχει και υλικό και χημεία. Χρειάζονται τρεις προσθήκες νομίζω ή αντικαταστάσεις παικτών και η ομάδα θα είναι έτοιμη να διεκδικήσει και πάλι την πρόκριση στο Final Four είτε έχει μειονέκτημα είτε πλεονέκτημα, γιατί το πλεονέκτημα δεν είναι κάτι εύκολο, δυναμώνουν και οι άλλες οι ομάδες». Τέλος, όταν ρωτήθηκε πως νιώθει που η ομάδα μετά από έξι χρόνια επέστρεψε στις διακρίσεις, ξεκαθάρισε: «Δεν ήταν μια εξαετία χωρίς διακρίσεις, το 2017 πήγαμε τελικό Ευρωλίγκα που δεν γίνεται κάθε μέρα. Νιώθουμε την προσφορά που έχουμε στην ομάδα και είμαστε χαρούμενοι».