Skip to main content

Οι δηλώσεις των Προέδρων και του κόουτς μετά το νταμπλ (vid)

Δικαιωμένοι εμφανίστηκαν οι Πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μετά την κατάκτηση του νταμπλ!

«Είναι μια ιστορική χρονιά η φετινή», τόνισε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. «Γυρίσαμε στην Α1 μετά από δύο χρόνια απουσίας.Πήραμε το νταμπλ μετά από 25 χρόνια, κάναμε το δεύτερο 3-0 επί δικής μας Προεδρίας από το 2009 σε τελικούς και το σημαντικότερο, που μάλλον ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, κάναμε επτά νίκες επί του Παναθηναϊκού σε έξι μήνες. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόουτς που άντεξαν αυτή τη χρονιά. Ήταν ενωμένοι στις δυσκολίες, αντέδρασαν σωστά από ήττες στην Ευρωλίγκα, αλλά και εκείνη από τον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν εύκολο. Δεν παίζουμε μόνοι μας στην Ευρωλίγκα. Το ότι καταφέραμε από δωδέκατοι πέρυσι, να τερματίσουμε δεύτεροι στην κανονική περίοδο είναι επίσης κάτι ιστορικό. Ακόμη και όλοι μαζί να το ψάξουμε, ίσως να μη βρούμε πόσο σπουδαία πράγματα έχουμε κάνει τη φετινή σεζόν. Είμαστε χαρούμενοι. Υπάρχει καλό υλικό για να συνεχίσουμε και τη νέα σεζόν με στόχο το φάιναλ φορ και τους εγχώριους τίτλους».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, υποστήριξε: «Πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς και τους παίκτες. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Εκείνοι πέτυχαν αυτή την καταπληκτική χρονιά. Δεν ξέρω αν ο κόουτς πίστευε όταν συναντηθήκαμε για την επιστροφή του, πως θα ζήσουμε τέτοιες στιγμές ξανά μαζί. Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες τότε, αλλά νομίζω πως για αυτό έγινε η συμφωνία να συνεχίσουμε μαζί. Είναι μια δικαίωση του μέχρι τέλους, της ιστορικής απόφασης που πήραμε με τον Παναγιώτη τότε. Η απόφαση τότε θα μπορούσε να είχε διαλύσει τον Ολυμπιακό. Σταθήκαμε όρθιοι, μείναμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις δίπλα στην ομάδα, σηκώσαμε όλο το βάρος πάνω μας. Ήταν μια απόφαση που την σχολίαζαν οι πάντες. Στην αρχή έλεγαν πως ο Ολυμπιακός δεν θα παίζει στην Ευρωλίγκα. Παίξαμε. Μετά είπαν δεν μπορεί να παίξει μόνο στην Ευρωλίγκα, θα υποβιβαστεί... Κάθε φορά υπήρχαν εμπόδια, τα οποία, ωστόσο, όλα ξεπεράστηκαν. Υπήρξε μεγάλο οικονομικό και ψυχολογικό για αυτές τις αποφάσεις  αλλά δικαιωθήκαμε. Θα μπορούσαν να είχαν πάει αλλιώς τα πράγματα. Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνετε τι έχει γίνει. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Και όπως είπαμε και πριν λίγο... Δεν σημαίνει πως υπάρχει κάποια εγγύηση πως ο Ολυμπιακός θα έχει μόνιμα επιτυχίες τα επόμενα χρόνια. Το μέχρι τέλους σήμαινε πως φύγαμε από κάτι που θεωρούσαμε, όπως και πολύς κόσμος, πως δεν είναι όπως έπρεπε να είναι. Δεν παρακαλέσαμε κανέναν, δεν απειλήσαμε κανέναν. Με δική μας απόφαση και δικό μας κόστος, πήραμε αυτή την τολμηρή απόφαση και βλέπετε φέτος αυτή την καταπληκτική χρονιά που ξεπέρασε τα όνειρα και τις προσδοκίες όλων μας».


Όπως ήταν λογικό ζητήθηκε και από τους δύο να κάνουν ένα σχόλιο για το Θρύλο του Θρύλου, Γιώργο Πρίντεζη, που χθες ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
«Ο Πρίντεζης εκτός από εξαιρετικός χαρακτήρας και τρομερός άνθρωπος», είπε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. «Οι συζητήσεις ανανέωσης μαζί του, αλλά και για να πει τη γνώμη του για την ομάδα, ήταν ευχάριστες, όχι με την έννοια πως μας έλεγε πράγματα που θέλαμε να ακούσουμε, αλλά ο τρόπος που αντιμετωπίζει και τον αθλητισμό και το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό ήταν μια ωραία τρέλα που σίγουρα θα μας λείψει. Είναι παίκτης προπόνησης, έχει δουλέψει ατελείωτες ώρες και αποτελεί παράδειγμα. Ηταν, όντως από τα καλύτερα τεσσάρια στην Ευρώπη. Είμαστε τυχεροί που ζήσαμε όσα ζήσαμε μαζί του κι εκείνος μαζί μας αυτή την τρομερή περίοδο. Του ευχόμαστε τα καλύτερα στην συνέχεια της ζωής του».  

Στο work ethic, αλλά και τον χαρακτήρα του «Πρι» στάθηκε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. «Είναι ένας καταπληκτικός αθλητής, δούλεψε απίστευτα σκληρά. Ως χαρακτήρας έδωσε τα πάντα στην ομάδα, δέθηκε με την ομάδα, η ομάδα τον αγκάλιασε και τον στήριξε. Έδωσε τα πάντα στην ομάδα και είχε ένα τέλος που ελάχιστοι αθλητές έχουν πετύχει. Σε μια χρονιά επιτυχημένη, με τίτλους και με αποθέωση μέσα στο γήπεδό μας. Είναι ό,τι πιο μαγικό μπορεί να ονειρευτεί ένας αθλητής. Του είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό. Ζήσαμε μαζί του και με τα άλλα παιδιά μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον τελικό της Πόλης και όχι μόνο.Είναι ατελείωτα τα παιχνίδια και η συμμετοχή του, όχι μόνο στην τελευταία στιγμή, αλλά σε όλη τη ομάδα. Του εύχομαι τα καλύτερα και τον ευχαριστούμε πολύ».

«Παράσημο» αποτελεί για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός το γεγονός ότι και ο Βασίλης Σπανούλης είχε επιλέξει να «τερματίσει» την καριέρα του ως παίκτης του Ολυμπιακού.  «Για να καταφέρουμε να γίνει αυτό, σημαίνει πως υπάρχει ένας οργανισμός που το στηρίζει όλο αυτό. Είναι δύο τίτλοι αυτοί, ο τρόπος που τελείωσαν την καριέρα τους αυτοί οι δύο τεράστιοι αθλητές», απάντησε κατόπιν σχετικής ερώτησης ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Επί του ίδιου θέματος τοποθετήθηκε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος.  «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Μπορέσαμε και συμβάλαμε και εμείς στο να γίνει. Τους τιμήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τον Βασίλη και τον Γιώργο. Ήταν δύο καταπληκτικοί αθλητές και άνθρωποι και αυτό δείχνει τη στάση μας απέναντι στο μπάσκετ και στο πως τιμάμε τους ανθρώπους αυτούς».

Για το που οφείλεται το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός καταφέρνει να έχει έναν διατηρεί σταθερά έναν βασικό κορμό παικτών, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, σχολίασε: «Είναι το καλό οικογενειακό κλίμα. Έχουν περάσει και ξένοι παίκτες, αλλά κυρίως οι Έλληνες καταλαβαίνουν την τρέλα μας με την καλή έννοια και την αγάπη που έχουμε για την ομάδα, το δέσιμο που έχουμε και πάντα στηρίζουμε τον εκάστοτε προπονητή. Αυτό όλο το νιώθουν, ειδικά οι Έλληνες. Θεωρώ πως αυτό είναι το μυστικό».
Τέλος, όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τις καταγγελίες που έγιναν για τον ΕΣΑΚΕ, είπε: «Δεν έχουμε κανένα σχόλιο. Ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεων και επιλογών του. Θα κριθούν αυτά τα θέματα. Χρειάζεται ηρεμία και ψυχραιμία και σίγουρα να γίνει ένα πρωτάθλημα με ομάδες που να μπορούν να αντεπεξέλθουν, ακόμη κι αν είναι μικρότερος ο αριθμός. Δεν το λέω για να υπονοήσω κάτι. Μακάρι να μπορούσε να γίνει με 14 ομάδες και να ήταν όλες υγιείς. Θα δούμε».

Τέλος, στην ερώτηση για τα μεταγραφικά της νέας σεζόν, με αφορμή την παρουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ξεκαθάρισε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις. Πρώτα θα μιλήσουμε με τον κόουτς για τη συνεργασία μας και τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας. Δεν έχει νόημα να μπούμε σε ονοματολογία. Ο Νίκολα έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα αυτή αξίζει να ζήσει τις στιγμές και την αποθέωση και την χαρά. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Υπομονή».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΟΥΤΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν έκρυψε τη χαρά του για την κατάκτηση του νταμπλ. Αναλυτικά ο κόουτς του Ολυμπιακού, είπε...

Για τη φετινή χρονιά: «Μετά από μια τέτοια σεζόν, μια τέτοια εμφάνιση και συμμετοχή από τον κόσμο, δεν υπάρχουν πολλά λόγια. Θα προσπαθήσω να είμαι το δυνατόν πιο φειδωλός. Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στους προέδρους που οραματίστηκαν και σχεδίασαν την ομάδα, στον κόσμο που μας στήριξε, στους παίκτες που μετέφρασαν την ιδέα του κλαμπ σε μια ομάδα που πάλευε κάθε ματς και κέρδιζε και σε όλους όσους δούλεψαν αυτούς τους δέκα μήνες. Παίξαμε 75 παιχνίδια πολύ κρίσιμα, η προσπάθειά μας αναμφίβολα ήταν αξιέπαινη, σφραγίστηκε από δύο τίτλους, την πρόκρισή μας στο Final 4 και τελειώνοντας τη σεζόν όλοι μας είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για τον Ολυμπιακό».
Για το γεγονός ότι πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα Ελλάδος, παρότι εδώ και χρόνια είναι κάτοχος Ευρωλίγκας: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και ο ανταγωνισμός είναι δύσκολος. Χρειάζονται διαχείριση οι νίκες και οι ήττες. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές τώρα που ξαναπαίξαμε. Έχω την αίσθηση πως πλέον κερδίζει ο καλύτερος. Και στο παρελθόν υπήρχαν χρονιές που ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και κέρδιζε και χρονιές που δεν ήταν. Όλοι εμείς είχαμε στον Ολυμπιακό μια αίσθηση για το πώς ήταν τα πράγματα και πώς είναι τώρα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως φέτος ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Κάναμε πολλά ρεκόρ, σε νίκες, σε πόντους και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τους παίκτες και τους προπονητές, αλλά ξεκινά από την κορυφή. Και δεν το λέω με διάθεση να κολλακέυσω τους Προέδρους. Σε μια πολύ δύσκολη φάση της ομάδας μιλήσαμε με τους προέδρους και το μόνο που τους ρώτησα ήταν ‘πιο έιναι το κίνητρό σας μετά από όσα έχουν συμβεί στο ελληνικό μπάσκετ’. Μου είπαν πως είναι πολύ υψηλό και έτσι πήρα και εγώ την απόφαση να γυρίσω. Το πρωτάθλημα και το Κύπελλο φέτος, αλλά και γενικά η φετινή μας πορεία, είναι κάτι που δεν ξέρω αν είναι εύκολο ή δύσκολο. Από τους αριθμούς φαίνεται εύκολο, αλλά είναι πάντα δύσκολο λόγω του Παναθηναϊκού και είναι πάντα δύσκολο για μια ομάδα που από τους φιλάθλους της δεν δικαιούται να χάνει. Δεν έχεις δικαίωμα να μην πετύχεις. Όλοι ήξεραν πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει το νταμπλ. Το πήραμε και είναι πολύ σημαντικό".

Για τον Γιώργο Πρίντεζη: «Η πρώτη μας συνεργασία ήταν στη Λάρισα, ήταν ένας φέρελπις παίκτης που δεν είχε ρόλο στον Ολυμπιακό. Η χρονιά του βοήθησε την Ολύμπια πολύ αλλά και αυτόν. Ήταν ένας φοβερά γρήγορος και αθλητικός φόργουορντ, που στην εξέλιξη της καριέρας του, με απίστευτη δουλειά, έγινε ένας από τους 2-3 καλύτερους φόργουορντ στην Ευρώπη. Απέκτησε ένα εξαιρετικό footwork και handwork. Βάσισε την φοβερή τεχνική του σε αυτά, το πεταχτάρι το εξέλιξε με τη σκληρή δουλειά. Ήταν ένα παράδειγμα αφοσίωσης και πίστης στην ομάδα. Όχι βέβαια, μόνο από την πλευρά του, αλλά και από την πλευρά της ομάδας. Γιατί η ομάδα όσες φορές χρειάστηκε να τον κρατήσει το έκανε. Έκανε μια ονειρεμένη καριέρα, αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Εύχομαι η ζωή του να έχει τις ίδιες μεγάλες στιγμές από εδώ και πέρα με την οικογένειά του».

Για το αν το μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός φέτος είναι ό,τι πλησιέστερο σε αυτό που θέλει: «Θα έλεγα ότι ήταν μια ομάδα που απολάμβανα να κοουτσάρω, με την έννοια του πόσο έτοιμη ήταν να παίξει. Και με την Κουμπάν είχα την ίδια αίσθηση. Και το 2013 αλλά και το 2014 είχαμε ομάδες που αντιπαρήλθαν μεγάλες δυσκολίες και έπαιξαν καλό μπάσκετ. Σε όλα αυτά παίζει ρόλο και η τύχη. Φέτος παίξαμε 75 ματς αλλά δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Πέρσι ο Παπανικολάου έμεινε έξω έξι μήνες. Ήταν θέμα τύχης, αλλά και της εκπληκτικής δουλειάς που κάνουμε εδώ με ένα φανταστικό τιμ γυμναστών, φυσιοθεραπευτών κλπ.».

Για τη σημασία του τελικού Κυπέλλου: «Όντως ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς, το λένε και οι παίκτες. Δείξαμε μια ανωτερότητα γενικά. Ήταν κομβικό παιχνίδι, γιατί πήραμε έναν τίτλο, αλλά αν μια ομάδα έχει αξία, συνεκτικότητα και πιστεύει ο ένας στον άλλο, θα πάρει αυτό που αξίζει. Το να χάσεις έναν τίτλο θα δημιουργούσε κλυδωνισμούς, αλλά είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα. Χάσαμε για ένα τρίποντο του Μίτσιτς την παρουσία μας στον τελικό, θα είχαμε καλές ελπίδες να πάρουμε την Ευρωλίγκα. Η ομάδα τράφηκε από την αμφισβήτηση που είχε. Κάποιοι έλεγαν πως ελληνική ομάδα δεν θα ξαναπάει σε Final 4 για 20 χρόνια, μα να που έγινε».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΟΥΤΣ