Skip to main content

Οι δηλώσεις των Προέδρων μετά το τέλος του ευρωπαϊκού ταξιδιού (vid)

Στα συναισθήματα που τους γέμισε η παρουσία 12.000 φίλων της ομάδας του «Stark Arena» στάθηκαν οι Πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Πρώτα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε», τόνισε ο κ.Παναγιώτης Αγγελόπουλος και συνέχισε: «12.000 φίλαθλοι ήρθαν στο Βελιγράδι για την ομάδα! Αυτό νομίζω δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός και στον ημιτελικό και σήμερα. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Μας κάνει υπερήφανους, μας γεμίζει και εμάς υπερηφάνεια και είναι ένα ελάχιστο να αισθανθούμε και εμείς για αυτό που δίνουμε σε αυτή την ομάδα. Συγχαρητήρια στην ομάδα, έκανε μια υπέρβαση για να φτάσει στο φάιναλ φορ, στα δύο δέκατα πριν τη λήξη του ημιτελικού δεχθήκαμε ένα καλάθι από έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Έτσι είναι το μπάσκετ. Έχουμε πάρει και εμείς παιχνίδια στην λήξη. Τώρα συνεχίζουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει να κάνει νταμπλ από το 1997 και είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος».

Στο ίδιο μήκος ήταν και το σχόλιο του κ.Γιώργου Αγγελόπουλου: «Αυτό που έγινε αυτές τις μέρες δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ούτε σε συλλογικό επίπεδο, ούτε σε Εθνικές ομάδες. 12.000 κόσμου ταξίδεψε από Ελλάδα, από Αμερική, από παντού, μέσα σε δύσκολες συνθήκες οικονομικά. Νομίζω πως είναι κάτι πολύ μεγάλο και μάλλον θα το καταλάβουμε στο μέλλον αυτό που έγινε. Χάσαμε στο τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου και ο κόσμος αποθεώνει, τραγουδάει, είναι μαζί με την ομάδα, είναι μαζί μας. Είναι κάτι συγκλονιστικό και είμαστε ευγνώμονες και στον κόσμο και στην ομάδα για αυτά που έχει πετύχει. Υπάρχει καθολική αποδοχή του κόουτς, έχει κατακτήσει την αποδοχή και τον σεβασμό όλου του οργανισμού όλου του κόσμου και όλης της Ευρώπης. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Στην αποθέωση των Γιώργου Μπαρτζώκα και Γιώργου Πρίντεζη, αναφέρθηκε ο κ.Παναγιώτης Αγγελόπουλος. «Ο Μπαρτζώκας αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς. Δεν εκλέχτηκε από εμάς, αλλά από την Ευρώπη και του αξίζουν συγχαρητήρια. Όσον αφορά στον Πρίντεζη αν ήταν σήμερα το τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, πιστεύω πως ήταν όπως του άξιζε. Αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο». Σχολιάζοντας το γεγονός πως παρά την ήττα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, όχι μόνο δεν έφυγαν, αλλά συνέχισαν να τραγουδούν με το ίδιο πάθος μέχρι και το τέλος του μικρού τελικού, είπε: «Το μοναδικό φάιναλ φορ που έφυγα μετά τον χαμένο ημιτελικό το 2009. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα φτάσουμε το 2022 με 12.000 κόσμου στο πλευρό μας, να φωνάζει μέχρι τέλους, να δικαιώνει την επιλογή μας, γιατί όλα είναι αλληλένδετα.  Είναι ίδια ομάδα, με τους ίδιους Προέδρους που πήραμε αυτή την απόφαση και φτάσαμε δύο βήματα από την κορυφή της Ευρώπης. Το 2009 δεν μπορούσα να το φανταστώ, όχι...».

Σε ερώτηση για το τι είναι αυτό που τους έρχεται στο μυαλό ανέλαβε να απαντήσει ο κ.Γιώργος Αγγελόπουλος. «Μέχρι τέλους αυτό μας έρχεται στο μυαλό... Η ομάδα του μέχρι τέλους έφτασε ως εδώ. Είναι μια χρονιά για την Ευρωλίγκα που ενδεχομένως σύντομα να υπάρχουν εξελίξεις, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Όπως ξέρετε υπάρχουν αρκετά ανοιχτά θέματα. Μακάρι να βελτιωθεί το προϊόν, να μπει και ένα salary cap, κάτι που πολλά χρόνια συζητάμε και το ζητάμε. Να είναι όπως στο ΝΒΑ και να είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Το να παίζεις με άλλες ομάδες που έχουν επί τρία, επί τέσσερα, επί πέντε το δικό σου μπάτζετ , θα κερδίσεις, θα κερδίσεις πολλές φορές, κάποιες φορές θα χάσεις, όμως, για να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα θα πρέπει να υπάρχει salary cap. Αν γίνει θα βοηθήσει πολύ το προϊόν. Το να γίνει είναι θέμα βούλησης. Αν αποφασιστεί εφαρμόζεται και θα βοηθήσει όπως είπα το προϊόν. Θα μπορούν όλες οι ομάδες να πάρουν το Ευρωπαϊκό, τόσο απλά».

Όσον αφορά στον επόμενο στόχο... «Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα», είπε απλά, λιτά και κατηγορηματικά ο κ.Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Μαζί του φυσικά συμφώνησε και ο κ.Γιώργος Αγγελόπουλος. «Το πρωτάθλημα φέτος είναι βασικός στόχος. Το νταμπλ και με συμμετοχή στο φάιναλ φορ, ώστε να κλείσει καταπληκτικά αυτή η εξαιρετική χρονιά και να συνεχίσουμε...».