Skip to main content

«Είμαστε περήφανοι!»

Την περηφάνια τους για την νέα επιτυχία του Ολυμπιακού εξέφρασαν μετά την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, οι Πρόεδροι της ΚΑΕ, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

«Εμείς μιλάμε συνήθως προς τα τέλη της σεζόν, συνήθως μετά από επιτυχίες», σχολίασε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και συνέχισε: «Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, τον προπονητή, τους παίκτες, σε όλο το σταφ, σε όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές Ευρωλίγκες, με δυσκολίες, καταφέραμε να τερματίσουμε δεύτεροι στην κανονική περίοδο και να περάσουμε στο φάιναλ φορ. Αυτό από μόνο του είναι επιτυχία. Μας γνωρίζετε, όμως, ξέρετε πως δεν σημαίνει πως με αυτό χορτάσαμε. Έχουμε μάθει και εμείς την φιλοσοφία, οπότε μιλάμε μόνο για Εφές από δω και πέρα. Η ομάδα θα προετοιμαστεί για αυτό το ματς και εμείς από την πλευρά μας θα προετοιμαστούμε για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται με τα εισιτήρια για να έρθει στο Βελιγράδι. Το είδαμε και στην Γαλλία, η Μονακό είναι η πιο αθλητική ομάδα στην οκτάδα. Μας έφτασε στα όριά μας. Ακόμα και σήμερα μέχρι 1:30 λεπτό δεν ξέραμε αν θα πάμε στο φάιναλ φορ. Είναι από τις πιο δύσκολες προκρίσεις. Να σημειώσω πως από το 2009 που αναλάβαμε την ομάδα είναι είναι η έβδομη πρόκριση στις δεκατρείς χρονιές, το είκοσι δεν ολοκληρώθηκε, που πάμε φάιναλ φορ. Νομίζω πως είναι ιστορικό επίτευγμα με βάσει και το μπάτζετ που έχουμε και όλους τους προπονητές και όλους τους παίκτες. Πλην της ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ που έχουν τα περισσότερα, για εμάς να έχουμε πάει επτά φορές σε φάιναλ φορ στις δεκατρεις χρονιές είναι ένα επίτευγμα που ακόμη και εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει. Είχαμε μια δύσκολη διετία, που όμως, έπρεπε να γίνει και αναφέρομαι στο ότι δεν παίζαμε στην Ελλάδα για να αλλάξουν τα πράγματα. Ήταν, όμως, μια απόφαση και πάντα θα το λέμε, περήφανοι που την πήραμε. Είμαστε χαρούμενοι που θα βρεθούμε στο φάιναλ φορ. Είχαμε να πάμε από το 2017. Πιστεύω πως όλος ο κόσμος και όλη η Ελλάδα χάρηκε. Τα μηνύματά που έχουμε δεχθεί είναι κάτι το συγκλονιστικό».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, υποστήριξε: «Είμαστε περήφανοι για αυτό που πετύχαμε σήμερα. Είναι μια από της πιο συγκλονιστικές στιγμές στην ιστορία του Ολυμπιακού. Δεν είναι μόνο το φάιναλ φορ, μεσολάβησαν πολλά τα τελευταία χρόνια. Η τελευταία πενταετία ήταν πολύ δύσκολη. Έγιναν πολλά. Πήραμε τότε την ιστορική απόφαση να γίνει επανάσταση με τον δικό μας τρόπο, χωρίς να παρακαλέσουμε κανέναν, χωρίς να επιτεθούμε σε κανέναν. Ήταν η πιο καλή απόφαση που έχουμε πάρει τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό. Άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού. Νομίζω πως είναι μια δικαίωση και για εμάς και για τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Το πετύχαμε κόντρα σε όλους και σε όλα. Δεν χρειάζεται να τα πούμε, ξέρετε τι έχει γίνει. Ο αποψινός αγώνας θα μπορούσε να είναι ο τελικός της Ευρωλίγκας. Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με μια καταπληκτική ομάδα. Μπορούσε να κερδίσει η Μονακό. Όλη η σειρά ήταν καταπληκτική. Το επίπεδο και η εξέλιξη του αγώνα θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι ο τελικός της Ευρωλίγκας. Θεωρώ πως για εμάς σήμερα ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι. Έφυγε ένα βάρος. Όταν ξεκίνησε η σεζόν το φάιναλ φορ δεν ήταν στόχος. Νομίζω ξεπεράσαμε τα όνειρά μας, οπότε από δω και στο εξής μόνο καλύτερα μπορούν να έρθουν. Θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς, γιατί ήρθε και έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα. Το αξίζει και προσωπικά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, όλη τη ομάδα. Είναι ίσως από τις λίγες φορές που υπάρχει τέτοιο κλίμα. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις μια ομάδα τόσο δεμένη. Είναι όλοι μια αγκαλιά, μια γροθιά, μια οικογένεια και όλοι μαζί πάμε για τα καλύτερα».

Σε ερώτηση αναφορικά με το ποιος εκ των δύο θα «κρατήσει» προσγειωμένο τον άλλο, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε: «Είπα πριν πως έχουμε ασπαστεί την φιλοσοφία του κόουτς και ασχολούμαστε μόνο με τον Αταμάν. Τίποτε άλλο». Μάλιστα, συνέχισε σχολιάζοντας τις ατάκες του Τούρκου προπονητή. «Είπα στους παίκτες στα αποδυτήρια όταν πανηγυρίζαμε ότι αυτές οι δηλώσεις του είναι δώρο, μας φτιάχνουν. Το ανησυχητικό θα ήταν αν δεν τις έκανε και μας πήγαινε λάου λάου».

Στο ίδιο ερώτημα, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, σχολίασε: «Ο Ολυμπιακός πάει ως αουτσάιντερ. Δεν έχει κάποιο βάρος, δεν έχει να αποδείξει κάτι. Με επτά φάιναλ φορ σε αυτή την χρονική περίοδο και με τον τρόπο που το πέτυχε, που έρχονται όλες οι ομάδες και αποθεώνουν τον Ολυμπιακό. Οι αντίπαλοί έρχονται και δίνουν συγχαρητήρια, δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις, υπάρχει μια αποδοχή και μια αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται. Επίσης, με το συγκεκριμένο μπάτζετ , κάτι που είχαμε πει και παλαιότερα μετά από χαμένο φάιναλ φορ, ο Ολυμπιακός είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του αθλητισμού, σε τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, τόσα πολλά επιτεύγματα, με τόσο λίγα εντός εισαγωγικών οικονομικά μέσα. Ο Ολυμπιακός έχει τον χαμηλότερο προϋπολογισμό όλων των ομάδων και όχι μόνο του φάιναλ φορ. Οι άλλες ομάδες έχουν επί τρία, επί τέσσερα, επί πέντε και όμως βλέπετε τι έγινε σήμερα. Θεωρώ πως δεν υπάρχουν λόγια».

Τη σκυτάλη παρέλαβε ξανά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, για να τονίσει πως... «Ο Μίσιτς και ο Λάρκιν είναι γύρω στα επτά εκατομμύρια μόνοι τους. Εκείνοι έχουν το βάρος. Παικταράδες είναι και οι δύο, αλλά είναι καλό να έχουμε τόσο καλούς αντιπάλους, όπως και σήμερα. Γιατί αυτό μας κινητοποιεί και εξιτάρει όλο το οργανισμό και όλη τη ομάδα. Πρωταθλητές Ευρώπης είναι και λογικό είναι να θέλουν να κάνουν το repeat. Να θυμίσω πως το repeat το έχουμε κάνει μόνο εμείς το 2013».

Για το αν θεωρούν πως η έδρα του φάιναλ φορ θα είναι πιο... φιλική από ότι στο παρελθόν, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, είπε: «Έχουμε παίξει φάιναλ φορ το 2010 στο Παρίσι με 8.500 φιλάθλους του Ολυμπιακού. Να το θυμίσουμε αυτό. Το Βελιγράδι ήταν μια εξέλιξη των τελευταίων μηνών, ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Βερολίνο. Για καλό είναι... Είναι 500 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη...».

Για να προσθέσει με νόημα ο Γιώργος Αγγελόπουλος... «Το 2015 που χάσαμε στον τελικό από την Ρεάλ, το 2017 στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρ.. Μια του κλεφτή, δύο του κλέφτη, κάτι καλό έρχεται νομίζω!».

Σε ερώτηση για το αν ήταν σειρά που έχουν απολαύσει περισσότερο ως τώρα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ξεκαθάρισε: «Θεωρώ πως μεγαλύτερο ψυχολογικό βάρος είχαν άλλες σειρές. Η σειρά του 2017 που χάναμε 2-1 και έπρεπε να κάνουμε το 2-2 ήταν πιο δύσκολη και το 2013 με το τρόπο που έγινε το 2-2. Όμως, όλες οι σειρές έχουν σασπένς. Το παιχνίδι είναι πιο αθλητικό... Δεν ξέρω στην Γαλλική ομάδα πόσοι Γάλλοι παίζουν; Είναι μια πολύ καλή μικτή Αμερικάνων και ξένων, ένας φοβερό σύνολο. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην Μονακό, που στην πρώτη της παρουσία στην Ευρωλίγκα έφτασε ως εδώ. Δεν είναι εύκολο αυτό που έκαναν».