Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Θα είμαστε έτοιμοι» (vid)

Την πεποίθησή του πως αν ο Ολυμπιακός παίξει καλά στην αυριανή (04/05, 21.30) αναμέτρηση με την Μονακό στο 5ο παιχνίδι των πλέι οφ με την Μονακό θα πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, εξέφρασε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό των μέχρι τώρα δεδομένων, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πορεία μας φέτος. Το γεγονός ότι η ομάδα μας κατάφερε να παίξει εδώ τρία παιχνίδια πλέι οφ και να έχει αυτή τη συμπαράσταση από τον κόσμο, με αυτή την ατμόσφαιρα, προσμετράτε στα πολύ θετικά για τους παίκτες μας. Είναι γενικά πολύ σημαντικό για όλους μας. Αν στην αρχή της χρονιάς μας έλεγαν πως σε αυτή τη χρονική περίοδο θα είχαμε ένα πέμπτο ματς στο γήπεδό μας για να πάμε στο φάιναλ φορ θα ήμασταν όλοι χαρούμενοι με αυτή την προοπτική και έτσι πρέπει να το δούμε. Είναι ένα παιχνίδι που είναι πολύ δύσκολο, αλλά παίζουμε στο γήπεδό μας, έχουμε δυνατότητες και πιστεύουμε πως αν παίξουμε καλά θα κερδίσουμε».

Για το αν η μαζική παρουσία του κόσμου «βάζει» εξτρά πίεση στον ίδιο και τους παίκτες του ή αποτελεί πλεονέκτημα για εκείνους, απάντησε: «Η έδρα παίζει ρόλο, όμως, και εμείς χάσαμε εδώ και εκείνοι έχασαν στο γήπεδό τους. Θέλω να πω πως η έδρα παίζει ρόλο αν εσύ παίξεις καλά. Σε τελική ανάλυση είναι πως παίζει η ομάδα. Μετά από τέσσερα παιχνίδια στα πλέι οφ και δύο στην κανονική διάρκεια, αμφότερες οι ομάδες έχουμε αναλύσει τι κάνουμε καλά και τι δεν κάνουμε. Σίγουρα η προσέγγιση, η θέληση, το πάθος σε αυτά τα παιχνίδια παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Οι συγκυρίες γενικά παίζουν ρόλο. Πιστεύω, όμως, πως θα είμαστε έτοιμοι. Δεν μπορώ να πω πως θα έχουμε πίεση από τον κόσμο. Ο κόσμος είναι πολύ υποστηρικτικός. Για εμένα η πιο σημαντική στιγμή φέτος ήταν όταν χάσαμε με είκοσι πόντους εδώ και οι φίλαθλοί μας αποθέωσαν την ομάδα. Αυτό το θεωρώ πιο σημαντικό ακόμα και από τους πανηγυρισμούς σε μεγάλες νίκες, ακόμη και από το ενδιαφέρον του κόσμου τώρα να βοηθήσει την ομάδα και να κάνει sold out μέσα σε λίγες ώρες».

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ…