Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Να είναι έτοιμο το μυαλό» (vid)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, θεωρεί πως το... κλειδί στο 4ο ματς των πλεί οφ της Ευρωλίγκας με την Μονακό (29/04, 22.00) θα είναι ο βαθμός ετοιμότητας του μυαλού των παικτών του.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια επιβάρυνση. Η ένταση που παίχθηκε χθες το ματς ήταν πολύ μεγάλη, αλλά έχουν δουλέψει όλη τη χρονιά για να είναι το σώμα τους έτοιμο για τέτοιου είδους παιχνίδια. Φυσικά το ίδιο σενάριο υπάρχει και για την αντίπαλη ομάδα, η οποία έπαιξε επίσης με μεγάλη ένταση χθες. Πιο πολύ από όλα πιστεύω ότι επειδή το μυαλό οδηγεί το σώμα, είναι πάντα θέμα ετοιμότητας του μυαλού σε αυτές τις σειρές. Αν το μυαλό μας είναι όπως πρέπει, μέσα στο κεφάλι μας, το σώμα θα ανταποκριθεί».

Ερωτηθείς ποιος θα είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει το αυριανό ματς, απάντησε: «Όπως έχετε δει μέχρι τώρα, κάθε παιχνίδι καθορίζεται από διαφορετικούς παράγοντες. Το πρώτο παίχθηκε με πολύ σκληρή άμυνα και πήγε σε χαμηλό σκορ. Το δεύτερο πήγε σε υψηλό σκορ. Πήραν πολλούς πόντους από iso. Χθες και οι δύο ομάδες σκόραραν αρκετούς πόντους, το ματς παίχθηκε με μεγάλη ένταση και αμυντική πίεση, αλλά είχε σκορ. Πάντα παίζει ρόλο και το πως παίζουν οι διαιτητές, καθορίζεται η φυσιογνωμία ενός ματς και από εκείνους. Δεν μπορώ, λοιπόν, να πω από τι θα καθοριστεί. Προφανώς εμείς δεν πρέπει να δώσουμε την μπάλα στα χέρια τους, στην πίεση που ασκούν σε όλο το γήπεδο με πολύ καλούς αμυντικούς πάνω στην μπάλα. Πρέπει να σετάρουμε το παιχνίδι μας και να έχουμε καλή εκτέλεση, γιατί όταν το έχουμε αυτό σκοράρουμε. Λίγο να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και να μην πάμε σε βιαστικές επιθέσεις. Να πάρουμε καλές αποφάσεις όσον αφορά στην άμυνα και να πάμε στα ριμπάουντ που είναι πολύ σημαντικά σε αυτά τα παιχνίδια».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...