Skip to main content

Μπαρτζώκας: "Να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ"

Ο Ολυμπιακός "αγκάλιασε" το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, όμως, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, κράτησε χαμηλούς τόνους μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ.



"Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, στους παίκτες μας για το πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι που κάναμε. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε 62 πόντους. Τους δώσαμε τα σουτ που θέλαμε να τους δώσουμε, πιέσαμε εκεί που δεν θέλαμε και γενικά μείναμε πιστοί στο αμυντικό μας πλάνο που τελικά μας έδωσε και τη νίκη. Κάναμε αυτό που έπρεπε για να κερδίσουμε και να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Είμαστε ευχαριστημένοι. Τώρα πρέπει να πω σε όλους και να τονίσω πως δεν είναι μια νίκη που δίνει τίτλο.  Όπως ξέρετε όλα παίζονται στα πλέι οφ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι τότε. Φυσικά δεν πρέπει να ξεφύγουμε από την φιλοσοφία μας. Τώρα προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι που έχουμε με τον Προμηθέα. Όλα τα άλλα δουλεύοντας καλά θα έρθουν".

Ερωτηθείς αν οι νίκες στα ντέρμπι είναι υπόθεση της άμυνας ή της επίθεσης, απάντησε: "Όλοι οι προπονητές, όχι μόνο εγώ, βλέπουμε πάντα και τις δυο πλευρές. Για το επίπεδο που μιλάμε τώρα, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος προπονητής που να βλέπει μόνο επιθετικό παιχνίδι ή μόνο αμυντικό. Έχουμε καλούς παίκτες στην άμυνα, στο να μαρκάρουμε καλούς περιφερειακούς παίκτες αλλά επίσης έχουμε κι ένα καλό αμυντικό πλάνο σαν ομάδα. Σε κάποια ματς χρειάζεται να σκοράρεις πολύ στην επίθεση, σε άλλα ματς ο ρυθμός είναι διαφορετικός. Όπως διάβασα από δηλώσεις όλων, είχαν σημαδέψει αυτό το παιχνίδι σαν ένα πολύ αποφασιστικό και κρίσιμο, μαζί με τον κόσμο τους. Μας αρέσει που τελικά κερδίσαμε, είτε σκοράροντας 102 πόντους στο ΣΕΦ, είτε 68 σήμερα. Το σημαντικό είναι να κερδίζεις με όλους τους τρόπους".