Skip to main content

Μπαρτζώκας: "Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πέρα από το να δουλέψουμε"

Την ανάγκη να ανακτήσει ο Ολυμπιακός τον αγωνιστικό ρυθμό που είχε πριν τη διακοπή τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά την εκτός έδρας ήττα από την Μακάμπι.

"Θέλω να συγχαρώ τη Μακάμπι. Έπαιξε με επιθυμία, μεγάλο κίνητρο και άξιζε τη νίκη. Για εμάς ήταν το δεύτερο παιχνίδι στη σειρά που δεν παίξαμε με τον τρόπο που θέλαμε. Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε, γιατί δεν κάναμε όλα τα σημαντικά πράγματα που δημιουργούν το θετικό αποτέλεσμα. Μιλάω για το να κάνουμε φάουλ όταν είναι απαραίτητο, για τα hustle, να πάρουμε τις διεκδικούμενες μπάλες 50-50, όλα αυτά είναι σημαντικά πράγματα στο μπάσκετ. Πηγαίναμε δεύτεροι στη μπάλα. Δεν αξίζαμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στην Μακάμπι. Αυτή είναι η Ευρωλίγκα. Πρέπει να το ξεπερνάς άμεσα είτε κερδίζεις, είτε χάνεις. Με όλα αυτά που έχουν συμβεί με την Πανδημία, τις αναβολές των αγώνων, είκοσι μέρες χωρίς παιχνίδι και τόσες πολλές περιπτώσεις covid, θα πρέπει να ανακτήσουμε την καλή μας κατάσταση το δυνατόν συντομότερο".

Ερωτηθείς αν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, όταν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει άνετα στο ΣΕΦ, επηρέασε τους παίκτες του στο σημερινό (20/01) ματς, είπε: "Όχι σε καμία περίπτωση. Όπως είπα πριν το ματς, το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται μόνο από εσένα, αλλά και από τους αντιπάλους. Βρήκαμε την Εφές μετά από ένα ματς που είχε κριθεί στην παράταση και είχαμε πολλή ενέργεια. Τώρα εμείς έχουμε το πρόβλημα, γιατί δεν έχουμε ρυθμό από τα παιχνίδια. Φυσικά η Μακάμπι αντιμετωπίζει το ίδιο γιατί αν θυμάμαι καλά το τελευταίο της παιχνίδι πριν το δικό μας ήταν στις 3 Ιανουαρίου. Είχαμε, όμως, οκτώ περιπτώσεις covid και φαίνεται πως μέχρι το εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό είχαμε καλό ρυθμό και παίζαμε ομαδικά. Τώρα έχουμε πολλούς παίκτες εκτός φόρμας. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πέρα από το να δουλέψουμε. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος".