Skip to main content

Λαρεντζάκης: «Θα είμαστε αυτοί που πρέπει»

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην αγωνιστική δράση! Οι «ερυθρόλευκοι» αναχώρησαν την Δευτέρα (10/01) για την Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο (11/01, 19:45) θα αντιμετωπίσουν την Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

«Μας έλειψε πάρα πολύ η αγωνιστική δράση, το κίνητρο που έχεις όταν παίζεις ένα ματς και γενικότερα η όλη διαδικασία», παραδέχθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. «Είχαμε αυτή τη διακοπή, με την ομάδα μας να έχει πάρα πολλά κρούσματα Covid-19. Στην ουσία πάμε να δώσουμε ένα ματς με μόλις δύο προπονήσεις όλοι μαζί. Παρόλα αυτά, πιστεύω πως δεν θα έχουμε επηρεαστεί τόσο πολύ, γιατί είναι ένα παιχνίδι που το θέλουμε. Θέλουμε να διατηρήσουμε την καλή πορεία που έχουμε κάνει ως τώρα».

Για το πόσο επηρεάστηκε ο Ολυμπιακός, αλλά και συνολικά όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας από την διακοπή, σχολίασε: «Είναι δεδομένο πως λόγω της διακοπής θα πάρει λίγο χρόνο σε όλες τις ομάδες να βρουν τον ρυθμό τους. Ο κορονοϊός μας έχει βγάλει εκτός ρυθμού. Έχουμε να παίξουμε δεκαπέντε μέρες, τόσο στην Ευρωλίγκα, όσο και στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα έχουμε δουλέψει αρκετά καλά, ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε ακόμη και τις αναποδιές. Σίγουρα χρειάζεται λίγη υπομονή και περισσότερη συγκέντρωση, όμως, πιστεύω πως θα είμαστε αυτοί που πρέπει, γιατί πραγματικά θέλουμε τη νίκη».

Ερωτηθείς αν οι απουσίες των Νάντο ΝτεΚολό και Γιαν Βέσελι, κάνουν το έργο του ίδιου και των συμπαικτών του πιο εύκολο, απάντησε: «Πιο εύκολο δεν θα το έλεγα. Έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν να λείπουν βασικοί παίκτες και η αντίπαλη ομάδα να πηγαίνει με αυτό το σκεπτικό, όμως, κάποιοι άλλοι κάνουν step up, να γίνονται όσοι παίζουν μια γροθιά και να παρουσιάζονται εξαιρετικά ανταγωνιστικοί. Ο κόουτς μας έχει μιλήσει για αυτό και είμαστε έτοιμοι. Δεν πάμε έχοντας στο μυαλό μας ότι λείπουν οι καλύτεροί τους παίκτες και είναι εύκολο παιχνίδι για εμάς. Κάθε άλλο… Πάμε συγκεντρωμένοι, σα να πρόκειται να μην έχει απουσίες η αντίπαλός μας».

Για το πόσο ο παράγοντας τύχη θα παίξει ρόλο στην φετινή Ευρωλίγκα, καθώς ο Covid «χτυπά» αδιακρίτως και απροειδοποίητα, τόνισε: «Δυστυχώς η εποχή που ζούμε είναι πολύ περίεργη. Δεν ισχύει μόνο στο μπάσκετ αυτό, αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Θέλω να ευχηθώ πάνω από όλα υγεία και μεγάλη προσοχή γιατί τα νούμερα είναι τρομακτικά. Εύχομαι να είναι όλοι υγιείς και σύντομα να επανέλθει η καθημερινότητα στη ζωή μας».