Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Το αποτέλεσμα μας στενοχωρεί, αλλά προχωράμε» (vid)

Στενοχωρημένος από την ήττα, αλλά αποφασισμένος να κοιτάξει μπροστά εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Για μας η εξέλιξη στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν θα έλεγα πως είναι απρόσμενη. Δεν θέλω να πω αυτό, αλλά έγιναν πάρα πολλά πράγματα ώστε να χάσουμε ένα παιχνίδι που δείχναμε να το ελέγχουμε.  Νομίζω με 10 πόντους διαφορά στο δεκάλεπτο, είχαμε 14 πριν. Είχαμε πάρα πολλές  ευκαιρίες να τελειώσουμε αυτό το παιχνίδι, γιατί προσαρμοστήκαμε στη ζώνη τους στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκαμε πάρα πολλά ανοικτά σουτ, αλλά δυστυχώς είχαμε 0/9 τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο παρότι τα περισσότερα ήταν τελείως ανοικτά σουτ. Χάσαμε και τέσσερις βολές  σε κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και ο Παναθηναϊκός πήρε αυτοπεποίθηση, έβαλε μερικά πραγματικά πολύ δύσκολα σουτ πάνω σε άμυνα και πήρε το μομέντουμ. Δυστυχώς όλη αυτή η παραφιλολογία ότι είμαστε το σούπερ φαβορί και όσο δεν τελειώσαμε το παιχνίδι όταν πήραμε τη διαφορά, κλείνοντας το σκορ ο Παναθηναϊκός μας δημιούργησε πίεση, με αποτέλεσμα να κάνουμε πραγματικά λάθος επιλογές στο τέλος. Ακόμα και οι καλές επιλογές που κάναμε, όμως, δεν ήταν εύστοχες. Προχωράμε, όμως. Είναι ένα παιχνίδι τον Νοέμβριο. Μας στενοχωρεί πολύ η ήττα, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία μέσα στη διάρκεια της χρονιάς να διορθώσουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο κόουτς των «πρασίνων», Δημήτρης Πρίφτης, τόνισε: «Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο. Κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός πήρε μια διαφορά, γιατί κάναμε απανωτά λάθη. Έχει σημασία ότι δεν χάσαμε το μυαλό μας και δείξαμε πνευματικά δυνατοί. Βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για την προσπάθεια που κάνουν γενικά. Παίξαμε με το DNA μια μεγάλης ομάδας, κάτι που παρότι προσπαθούμε δεν το κάνουμε συχνά. Ελπίζω αυτή η νίκη να μας δώσει ώθηση για να το κάνουμε πιο συχνά. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο ΟΑΚΑ να μας ξεπροβοδίσει, παρότι τον έχουμε στενοχωρήσει με τα αποτελέσματά μας στην Ευρωλίγκα. Το ματς αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί σαν παιχνίδι είναι δύο πόντοι, αλλά αυτά τα παιχνίδια έχουν σημασία για τον κόσμο κι ο κόσμος είναι κομμάτι της ομάδας».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...