Skip to main content

«Να μείνουμε σταθεροί στο πλάνο μας»

Λίγες ώρες μετά το διπλό στην Βαλένθια, ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει έναν ακόμα απαιτητικό αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν αύριο (02/04, 22:00) στην Μαδρίτη την Ρεάλ, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Όπως στο ματς με τις «νυχτερίδες», έτσι και σε αυτό κόντρα στους Μαδριλένους ο προπονητής του Ολυμπιακού θα στερηθεί των υπηρεσιών του Άαρον Χάρισον, ο οποίος εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις στην μέση.

«Θα πρέπει να μείνουμε σταθεροί στο πλάνο του παιχνιδιού και αμυντικά και επιθετικά», σχολίασε ο κόουτς των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας. «Επίσης θα πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά, γιατί αυτή τη στιγμή είναι πιο έντονα τα συναισθήματα στον αντίπαλο. Πρέπει να παίξουμε με την ίδια ένταση που παίξαμε κόντρα στην Βαλένθια και σε κάποια σημεία έμφασης που θα βάλουμε να έχουμε πολύ καλό ποσοστό, όπως είχαμε με την Βαλένθια».

Και συνέχισε: «Προφανώς και είναι σημαντικό να παρουσιάσουμε και πάλι πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Καταρχήν κάθε νίκη σε κάνει να είσαι χαρούμενος και να έχεις ένα καλύτερο βράδυ. Η ήττα πάντα σε στενοχωρεί και σε πονά, με όποιο αντίπαλο και να παίζεις. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η χρονιά είναι σημαντικό να ολοκληρώσουμε με όσο το δυνατόν καλύτερη συγκομιδή και στο τέλος να αξιολογήσουμε τη χρονιά και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για όλους μας. Για την ώρα, όμως, έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Η Ρεάλ διεκδικεί την είσοδό της στα πλέι οφ. Δεν είναι συνηθισμένη σε μια τέτοια κατάσταση, καθώς συνήθως εξασφάλιζε μια θέση πολύ νωρίς. Θα είναι ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση και πολύ απαιτητικό.

Από την πλευρά του, ο Σακίλ ΜακΚίσικ, τόνισε: «Είναι πάντα καλό να βγαίνεις στο παρκέ και να παλεύεις ανεξάρτητα με τη βαθμολογική θέση που βρίσκεσαι εσύ ή ο αντίπαλός σου. Είναι καλό για την ομάδα πάνω από όλα. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που θέλει όταν αγωνίζεται να χάνει. Οπότε θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπως κάναμε και κόντρα στην Βαλένθια».

Η ήττα στον πρώτο γύρο από την ισπανική ομάδα στο ΣΕΦ είναι κάτι που δεν έχει ξεχάσει ο Αμερικανός γκαρντ. «Σίγουρα εκείνο το παιχνίδι αποτελεί κίνητρο για εμάς. Έχω σκεφτεί πολύ εκείνη την αναμέτρηση. Δυστυχώς χάσαμε, όμως, ελπίζω πως θα καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτή που ακολουθεί. Θέλουμε να βγούμε στο παρκέ, να παίξουμε σκληρά και να αποδείξουμε πως αξίζαμε να είμαστε στα πλέι οφ».

Αναφερόμενος στα κλειδιά της αναμέτρησης, είπε: «Θα πρέπει να παίξουμε πραγματικά πολύ καλή άμυνα για να τους κερδίσουμε. Να κάνουμε καλά box out και να είμαστε εξαιρετικά συγκεντρωμένοι».