Skip to main content

Τεράστιο διπλό στο Τελ Αβίβ!

Μια ακόμη σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός! Επιβλήθηκε στην παράταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 89-87 (73-73 κ.α.) και πλέον στρέφει όλη του την προσοχή στην εντός έδρας αναμέτρηση της Παρασκευής (15/01, 21.30) με αντίπαλο την Βιλερμπάν.

Αν και χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τέσσερα λεπτά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης για να βρει ο Ολυμπιακός στόχο (δια χειρός Χαραλαμπόπουλου), δεν το «πλήρωσε» ελέω της καλής του άμυνας (2-2 στο 4’). Ωστόσο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα εξακολούθησαν να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλος και έδωσαν στους γηπεδούχος το δικαίωμα να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να βρεθούν στο +8 (16-8 στο 7’).

Βασιζόμενοι στον Γιώργο Πρίντεζη οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 18-13 στο 10’, όμως, η Μακάμπι βρήκε στόχο από την περιφέρεια και ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς τους 9π. (25-16). Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Σακίλ ΜακΚίσικ να... τραβήξει επιθετικά κουπί για την ομάδα μας (27-22 στο 14’), όμως, οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» ξανά από τη γραμμή των 6.75μ. (από όπου ήταν εξαιρετικά άστοχος ο Ολυμπιακός με 1/8), διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο και έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο προηγούμενοι με 7π. (40-33).

Με σούπερ άμυνα και τον Κώστα Σλούκα να έχει... ανεβάσει στροφές η ομάδα μας ισοφάρισε σε 40-40 στο 23’, ενώ με τρίποντο του 30χρονου πλέι μέικερ προσπέρασε με 48-49. Έκτοτε η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ντέρμπι... Με τον Σλούκα πρώτο βιολί, αλλά και τους Σάσα Βεζένκοφ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη να κάνουν πολύ καλή δουλειά η ομάδα μας βρέθηκε στο +4 (61-65 στο 37’). Ωστόσο, λάθη, κακές επιθετικές επιλογές και... Γουίλμπεκιν έφεραν τα πάνω κάτω στο ματς και η Μακάμπι βρέθηκε στο +4 (71-67) 59.4’’ για το τέλος). Με ένα σερί 4-0 δια χειρός Μάρτιν και Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 71-71, με μία βολή του Ντόρσεϊ και μία του Γουίλμπεκιν η Μακάμπι βρέθηκε στο +2 (73-71), όμως, με 2/2  -2.9’’ για το τέλος της κανονικής διάρκειας- ο Σλούκας έστειλε το ματς στην παράταση.

Βασιζόμενος σταθερά στην καλή του άμυνα, αλλά και στην περιφερειακή του ευστοχία ο Ολυμπιακός κατάφερε με δύο σερί τρίποντα (δια χειρός Λαρεντζάκη και Βεζένκοφ) να πάρει μια διαφορά 5π. (81-86) 52.2’’ για τη λήξη του εξτρά πενταλέπτου. Όμως, άστοχα σουτ, αχρείαστα φάουλ και αμυντικά κενά έδωσαν το δικαίωμα στην Μακάμπι να ελπίζει, καθώς ο Χάντερ μείωσε σε 85-86 (19’’ για το τέλος). Στην ρουλέτα τον βολών ο Λαρεντζάκης ήταν απόλυτα εύστοχος (85-88), όχι, όμως, και ο Γουίλμπεκιν. Ο Αμερικανός γκαρντ κέρδισε φάουλ από τον Κώστα Σλούκα και τρεις βολές (7.2’’) και με 2/3 έγραψε το 87-88. Στα τελευταία 3 δευτερόλεπτα οι Ισραηλινοί έστειλαν και πάλι τον Λαρεντζάκη, ο οποίος με 1/2 έγραψε το τελικό 87-89.

Δεκάλεπτα: 18-13, 40-33, 55-52, 73-73. Παρ.: 87-89

 Screenshot 2021 01 12 Maccabi Playtika Tel Aviv vs Olympiacos Piraeus Game

«Σπουδαία νίκη, σπουδαία ομαδική προσπάθεια!»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ και τις δύο ομάδες. Και οι δύο ήταν διστακτικές στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης , αλλά το δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλύτερο, ειδικά για εμάς. Καταφέραμε να παίξουμε πολύ καλύτερη άμυνα στον Γουίλμπεκιν και επίσης μοιράσαμε εξαιρετικά καλά τη μπάλα. Ήταν πολύ σπουδαία νίκη για εμάς. Θέλω να δώσω τα εύσημα στους παίκτες μου για την ομαδική προσπάθεια. Σπουδαία νίκη, σπουδαία ομαδική προσπάθεια!».

Ερωτηθείς αν την άμυνα την έδωσε στον Ολυμπιακό η άμυνα ή η επίθεση, απάντησε: «Πάντα είναι το ίδιο. Χρειάζεται να παίξεις καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου και να είσαι συμπαγής. Πρώτα από όλα παίξαμε πολύ καλύτερα σε όλες τις καταστάσεις απομόνωσης που η Μακάμπι παίζει, ειδικά με τον Γουίλμπεκιν και τα πολύ επιθετικά γκαρντ που έχει. Εκτός από ένα δύο λάθη τακτικής που κάναμε και αν θυμάμαι καλά δώσαμε στον Γουίλμπεκιν δύο εύκολα σουτ, ήμασταν πολύ καλοί σε αυτό. Στην επίθεση ήταν δύο σκέλη... Ένα όταν ο Οθέλο Χάντερ είναι στην line up η Μακάμπι παίζει άμυνα με αλλαγές και έπρεπε να παίξουμε σε αυτή τη συνθήκη. Το άλλο είναι όταν πως όταν οι άλλοι ψηλοί παίζουν η Μακάμπι είναι εντελώς διαφορετική αμυντικά. Θεωρώ πως στο δεύτερο μέρος και στην παράταση χειριστήκαμε πολύ καλά αυτές τις καταστάσεις και κερδίσαμε».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την εμφάνιση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, είπε: «Είναι πρωτάρης στην Ευρωλίγκα, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και επίσης μας βοήθησε. Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα ήταν καθοριστικός και σήμερα ήταν και πάλι καθοριστικός, όχι μόνο με τα σημαντικά σουτ που έβαλε και τις βολές, αλλά και με την άμυμά του. Για αυτό μίλησα για ομαδική προσπάθεια. Γιατί έχουμε ένα γκρουπ καλών παικτών. Σήμερα ήταν καθοριστικοί ο Σλούκας, ο Λαρεντζάκης και όλοι. Περιμένουμε να επιστρέψουν οι Χάρισον και Παπανικολάου και να είναι έτοιμοι για το σημαντικό μέρος της σεζόν».  

Για το αν ήταν σίγουρος πως ο Κώστας Σλούκας θα ευστοχούσε στις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας του αγώνα, είπε: «Ναι ήμουν σίγουρος. Συνεχίζει να παίζει με τον τρόπο που θέλουμε. Είναι ο ηγέτης μας αυτή τη στιγμή. Παίζει βασικά για τους συμπαίκτες του και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θέλει να μοιράζει την μπάλα και είναι ανιδιοτελείς. Και όταν τον χρειαζόμαστε να σκοράρει, σκοράρει. Αθλητικά και σωματικά είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν και για αυτό παίζει τόσο καλά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον σημερινό αγώνα, αλλά σε πολλές συνεχόμενες αναμετρήσεις».

Από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας, τόνισε: «Δεν ξεκινήσαμε καλά. Στην άμυνα ήμασταν καλοί, όχι όμως και στην επίπεση. Το σημαντικό είναι ότι στην συνέχεια πήγαμε σε καλές επιλογές και βάλαμε κρίσιμα σουτ. Ήταν ένας ακόμη τελικός για εμάς και είμαι περήφανος που κερδίσαμε».