Skip to main content

Μπλατ: «Να ελέγξουμε ριμπάουντ και λάθη»

Λίγες ώρες μετά την σπουδαία νίκη επί της Μπασκόνια, η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για την Ισπανία, όπου αύριο (10/01, 22.00) θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

«Δεν μπορώ να πω πως η νίκη επί της Μπασκόνια μας δίνει εξτρά ώθηση για το αυριανό παιχνίδι. Μπορώ να πω, όμως, πως ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς και για την σταθερότητα και συνέχεια που θέλουμε να έχουμε στην σεζόν», σχολίασε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Ντέιβιντ Μπλατ.

Και συνέχισε: «Δεν περιμένω πως ο Μιλουτίνοφ θα είναι μαζί μας. Προφανώς το μεγάλο θετικό της χθεσινής μας νίκης είναι ότι καταφέραμε να κερδίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Μπασκόνια χωρίς έναν από τους βασικούς μας παίκτες, το παιχνίδι του οποίου είναι καθοριστικό αυτή τη σεζόν. Οπότε αυτό είναι ένα καλό σημάδι για εμάς».

Ερωτηθείς αν ο ρυθμός θα είναι εκείνος που θα καθορίσει το αποτέλεσμα, απάντησε: «Κάθε φορά που παίζεις κόντρα στην Ρεάλ και ειδικά στην Μαδρίτη ο ρυθμός του αγώνα είναι ένα σημαντικό μέρος της δυναμικής του. Όμως, και η ομάδα μας παίζει με γρήγορο ρυθμό και έχει κάνει φέτος κάποια από τα καλύτερα παιχνίδια της σε αυτό το τέμπο. Για εμένα το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να κοντρολάρουμε αυτά που είναι στο χέρι μας να ελέγξουμε όπως τα ριμπάουντ και τα λάθη για παράδειγμα. Αυτά τα είναι ίσως πιο σημαντικά και από τον ρυθμό του αγώνα. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια εξαιρετικά ποιοτική ομάδα και το έχει δείξει αυτό, όχι μόνο φέτος, αλλά επί σειρά ετών. Ο κόουτς Λάσο κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει ένα γκρουπ σπουδαίων παικτών. Αλλά και ο Ολυμπιακός έχει δείξει την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητά του, οπότε θα πρέπει να πάμε με την σωστή προσέγγιση και συμπεριφορά για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

«Δεν φοβόμαστε…»

Ο Γιώργος Μπόγρης αναφέρθηκε επίσης στην απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Πρώτα από όλα του ευχόμαστε περαστικά. Ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι για εμάς αλλά είμαστε όλοι έτοιμοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να καλύψουμε το κενό του. Αύριο είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μια πολύ δύσκολη έδρα, αλλά πιστεύω πως η ομάδα έχει και την ψυχολογία και το μομέντουμ να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν αμφισβητείται το ότι η Ρεάλ είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Όμως, θεωρώ πως επειδή εμείς είχαμε αρκετά παιδιά που δεν έφτασαν τα στάνταρ τους στο τελευταίο παιχνίδι θα κάνουν το βήμα μπροστά στο επόμενο και θα ηγηθούν αυτής προσπάθειες για να πάρουμε το διπλό, όπως και πέρυσι».

Σχολιάζοντας τους αντίπαλους ψηλούς, ο σέντερ των «ερυθρολεύκων», τόνισε: «Όλες οι ομάδες έχουν καλές φροντ λάιν δεν είναι κάτι που μας φοβίζει. Θεωρώ πως πιο μεγάλο όπλο αυτής της ομάδας είναι οι κοντοί της, παρά η φροντ λάιν. Πιστεύω πως άμα πάμε συγκεντρωμένοι και ακολουθήσουμε το πλάνο, θα έχουμε πολλές πιθανότητες να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Ανυπομονούμε για ένα σπουδαίο ματς».

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πως ο ρυθμός του αγώνα θα είναι το κλειδί, απάντησε: «Σίγουρα είναι θέμα ρυθμού. Η Ρεάλ προσπαθεί να παίξει πολύ γρήγορα πολύ με το ταλέντο των παικτών της. Είναι μια ομάδα που δεν έχει σχέση με την Μπασκόνια, παρόλο που είναι στο ίδιο πρωτάθλημα και προσπαθούν να πρεσβεύσουν το ίδιο μπάσκετ. Η Μπασκόνια παίζει πιο στοχευμένα, διαβάζει το παιχνίδι. Η Ρεάλ προσπαθεί να παίξει πιο πολύ με ταχύτητα και να βασιστεί στο ένας εναντίον ενός στο τέλος των επιθέσεών της. Οπότε πιστεύω πως θα είναι πολύ σημαντική η άμυνα η ατομική και μετά η ομαδική, σε αντίθεση με χθες. Από κει και πέρα θα πρέπει να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και να φορτώσουμε με φάουλ τους παίκτες κλειδιά της αντίπαλης ομάδας για να πάρουμε ένα μεγάλο διπλό».

Τέλος, όταν τέθηκε ο παράγοντας κούραση, υποστήριξε πως… «Δεν θεωρώ πως σε αυτό το επίπεδο η κούραση είναι τόσο σημαντική. Και οι δύο παίζαμε χθες, μάλιστα το παιχνίδι της Ρεάλ τελειώσει πιο αργά από το δικό μας, οπότε ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία. Σε τόσο σημαντικά παιχνίδια το μυαλό κάνει το κάτι παραπάνω και σου δίνει την αδρεναλίνη που χρειάζεσαι να κερδίσεις. Συνήθως η κούραση σε επηρεάζει στα παιχνίδια που θεωρείς εύκολα. Σε αυτά μπαίνεις χαλαρός και την αφήνεις να σε αυθυποβάλει. Δεν θεωρώ πως σε μια αναμέτρηση όπως η αυριανή η κούραση είναι δικαιολογία».