Skip to main content

Mπλατ και Σπανούλης μίλησαν για την Μπασκόνια (pics+vid)

Μετά τις επιβλητικές νίκες επί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός καλείται μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες να δώσει μια ακόμη σημαντική αναμέτρηση. Η ομάδα μας θα υποδεχθεί αύριο (08/01, 21.00) την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και θέλει νίκη για να διατηρηθεί σε τροχιά 4άδας.

«Είναι άλλο ένα δυνατό ματσάρισμα στην Ευρωλίγκα», σχολίασε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Ντέιβιντ Μπλατ. «Προφανώς η Μπασκόνια έχει ποιοτική ομάδα και το έχει δείξει αυτό. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικός αγώνας. Αναγνωρίζουμε πως παίζουμε κόντρα σε έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλό».

Όταν ρωτήθηκε πόσο δύσκολο είναι για εκείνον να προετοιμάζει την ομάδα του να δίνει συνεχόμενες αναμετρήσεις που απέχουν μεταξύ τους λιγότερες από 48 ώρες, απάντησε: «Είναι μια… ιδιαίτερη ‘ώρα’ στο πρόγραμμά μας, όπως και στο πρόγραμμα των περισσότερων ομάδων. Έχουμε πέντε αγώνες σε δέκα μέρες. Οπότε θα πρέπει κατά κάποιο να ελαχιστοποιήσουμε τον αριθμό εκείνων των πραγμάτων που πρέπει να ‘καλύψουμε’ και απλά να είμαστε ξεκάθαροι στις αρχές που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Πνευματικά και σωματικά θα πρέπει να προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας μέρα με τη μέρα».

Τέλος για το αν «φοβάται» πως οι παίκτες του έχουν ενθουσιαστεί από τις νίκες επί του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ξεκαθάρισε: «Όχι. Είναι παίκτες που τα πόδια τους πατάνε γερά στο έδαφος καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Καταλαβαίνουν πως δεν πρέπει ούτε να υπέρ ενθουσιάζονται, αλλά ούτε και να απογοητεύονται, γιατί είναι μακρά σεζόν και πρέπει να προσεγγίζουμε τις καταστάσεις και τους αγώνες, μέρα με την μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα. Να είμαστε σταθεροί. Και θεωρώ πως η ομάδα μας είναι έτσι…».

«Τα ρεκόρ μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα»

Ο αρχηγός της ομάδας μας, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Έχει κάποιους τραυματισμούς τον τελευταίο καιρό, όμως, κάποιοι άλλοι παίκτες έχουν βγει μπροστά. Είναι πολύ επικίνδυνη και έμπειρη ομάδα. Έχει το φάιναλ φορ στην έδρα της. Έχει μείνει λίγο πίσω στην βαθμολογία, οπότε θέλει νίκες για να πλασαριστεί στην ομάδα. Πάντα τα παιχνίδια κόντρα στην Μπασκόνια είναι πολύ δύσκολα. Έχουν πολύ καλό προπονητή, πολύ καλούς παίκτες και θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

Για τα αλλεπάλληλα παιχνίδια, είπε: «Δεν είμαστε μόνο εμείς. Όλη η Ευρώπη παίζει συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτή είναι η δουλεία μας. Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα που παίζει γρήγορα και έχει καλό επιθετικό ριμπάουντ. Θα πρέπει να ελέγξουμε τα λάθη, τα ριμπάουντ για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ο επόμενος στόχος του είναι να γίνει πρώτος σκόρερ και στην ιστορία της Ευρωλίγκας, απάντησε: «Η αλήθεια είναι πως όταν παίζω δεν με απασχολούν τόσο πολύ τα ρεκόρ. Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου. Το ρεκόρ είναι κάτι που έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πιο σημαντικό για εμένα είναι να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει και να ευχαριστιέμαι το κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα και φυσικά το να έχουμε υγεία».

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό.