Skip to main content

Μπλατ: «Ομάδα με ποιότητα η Ζαλγκίρις Κάουνας»

O Ολυμπιακός φιλοξενείται την Πέμπτη (06/12, 20:00) από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τους Ντέιβιντ Μπλατ και Άξελ Τουπάν εξηγούν τι θα πρέπει να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» για να πάρουν τη νίκη.

Ο 59χρονος τεχνικός ρωτήθηκε αρχικά για το εάν τον προβληματίζει το γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα παίξει σε μια “καυτή” έδρα όπως αυτή της Ζαλγκίρις. «Το πιο σημαντικό είναι πως η Ζαλγκίρις Κάουνας αυτή τη στιγμή παίζει εξαιρετικά. Και δείχνουν την ποιότητα τους εδώ και πολλά χρόνια τώρα. Πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για το τι κάνουν εντός παρκέ, παρά για το γεγονός πως έχουν θερμή έδρα και κοινό που τους υποστηρίζει φανατικά. Ανησυχούμε περισσότερο για το πως θα παίξουμε εμείς και πως εκείνοι, παρά για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί» απάντησε.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το εάν το 1-5 της Ζαλγκίρις Κάουνας εντός έδρας τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα, θα λειτουργήσει για τους αντιπάλους των Πειραιωτών ως έξτρα κίνητρο. «Αυτό δεν σημαίνει τίποτα, Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, πως στην Ευρωλίγκα, όλα τα ματς είναι κρίσιμα και ανταγωνιστικά, εβδομάδα με την εβδομάδα μπορεί να αλλάξουν πολλά, το τι έχει γίνει στο παρελθόν και πριν μερικές αγωνιστικές, δεν έχει και τόση σημασία, πρέπει να κοιτάς το ματς που είναι μπροστά σου. Να σέβεσαι τον εαυτό σου και να σέβεσαι τον αντίπαλο σου, αυτό είναι το μυστικό».

Για το αν έχει σκεφτεί πως θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που παίζει αρκετά δυνατά και με επαφές, ο κόουτς του Θρύλου τόνισε πως «αυτό είναι αλήθεια, πολλές ομάδες παίζουν με τον ίδιο τρόπο και ελπίζουμε και εμείς να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως παίζουμε τις τελευταίες εβδομάδες, να είμαστε ανταγωνιστικοί δηλαδή και φιλόδοξοι, να κοιτάξουμε μπροστά και να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας».

Για τη μέχρι στιγμής παρουσία του Γιασικεβίτσιους στη Ζαλγκίρις Κάουνας ως προπονητής, ο Μπλατ είπε πως «ο Σάρας έχει κάνει σπουδαία δουλειά στη Ζαλγκίρις, δεν μου κάνει εντύπωση αυτό, το περίμενα. Είναι έξυπνος, ξεχωριστός και πάντα του άρεσε να παίζει διαφορετικό μπάσκετ, αυτό κάνει και ως προπονητής και πραγματικά δεν μου κάνει εντύπωση. Δουλεύει σκληρά και έχει παρουσιάσει σπουδαίο έργο ως τώρα».

Τουπάν: «Ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα»

Ο Άξελ Τουπάν αγωνίστηκε στη Ζαλγκίρις Κάουνας την περσινή σεζόν και έτσι ο Γάλλος ρωτήθηκε αρχικά για την επιστροφή του στη Λιθουανία. «Είναι σπουδαίο μέρος για να παίζεις μπάσκετ. Φοβερό γήπεδο, τρομερή έδρα με φιλάθλους που στηρίζουν την ομάδα τους και πραγματικά είναι ωραία να παίζεις εκεί. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, αυτό θέλουμε. Ξέρουμε πως παίζουν επιθετικά, σε άμυνα και επίθεση, πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Από τη μεριά μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό και να τους σταματήσουμε για να πάρουμε τη νίκη».

Όσο για το εάν πρόκειται να αγωνιστεί, μιας και δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος, ο Γάλλος φόργουορντ είπε πως «δεν ξέρω ακόμη εάν θα παίξω ή όχι, αλλά είναι ιδιαίτερο για εμένα το ότι γυρίζω εκεί. Πραγματικά θα είναι ξεχωριστό για εμένα εάν τελικά αγωνιστώ. Δεν είμαι 100% έτοιμος, έκανα μόνο μια προπόνηση, αλλά είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρω».