Skip to main content

Τουπάν: "Ήταν πολύ εύκολη απόφαση..." (vid)

Ο Άξελ Τουπάν αφίχθη στην Ελλάδα ανήμερα των 26ων γενεθλίων του και δήλωσε ανυπόμονος να γνωρίσει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού!

Ο Γάλλος φόργουορντ, αφού δέχθηκε τις ευχές των δημοσιογράφων που τον υποδέχθηκαν παρά το προχωρημένο της ώρας, δήλωσε: "Νιώθω όμορφα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω εδώ. Προφανώς είναι τεράστια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Είδα πέρυσι πως είναι το γήπεδο, πως είναι οι οπαδοί, οπότε είμαι σίγουρος πως θα έχουμε σπουδαία χρονιά".

Ερωτηθείς για τον βαθμό δυσκολίας στο να απαντήσει θετικά στην πρόταση των "ερυθρολεύκων", ξεκαθάρισε: "Ήταν πολύ εύκολη η απόφαση να παίξω στον Ολυμπιακό. Μίλησα με τον κόουτς Μπλατ όχι πολύ μετά από το τέλος της σεζόν και ένιωσα πως μόνο εδώ ήθελα να έρθω".
Για το αν ήταν ο προπονητής το μεγαλύτερο κίνητρο να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, τόνισε: "Ο κόουτς Μπλατ ήταν κίνητρο σίγουρα. Όμως, δεν ήταν το μόνο. Όπως είπα ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα, με μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, με σπουδαίους παίκτες όπως είναι οι Σπανούλης, Παπανικολάου και όλοι τους... Οπότε ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση".

Πέρυσι έφτασε με την Ζαλγκίρις ως το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, με τον Ολυμπιακό, όμως, στοχεύει ακόμη πιο μακριά... "Θέλω να τα πάω ακόμη καλύτερα φέτος, οπότε θα δουλέψω σκληρά για να βοηθήσω την ομάδα και να πάει πιο μακριά".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παρουσία στην θέση "3" τόσο πολλών και καλών παικτών, όπως είναι εκείνος, ο Παπανικολάου και ο Τίμα, είπε: "Είναι ωραίο που είμαστε τόσοι παίκτες στην θέση 3. Έχετε δει πόσο εμπλέκεται στις μέρες μας το 3άρι στο μπάσκετ, οπότε η θέση μας είναι σημαντική. Εγώ είμαι προσαρμόσιμος, μπορώ να παίξω σε διαφορετικές θέσεις, ο Παπανικολάου το ίδιο. Συνεπώς δεν θεωρώ πως είναι πρόβλημα, αντίθετα θεωρώ πως είναι καλό που υπάρχει τόσο ύψος και είμαστε αθλητικοί. Είναι σπουδαίο".

Τέλος, το μήνυμά του προς τους φιλάθλους της ομάδας ήταν το εξής: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Ανυπομονώ να σας γνωρίσω και να κάνουμε σπουδαία πράγματα ...".