Skip to main content

Σφαιρόπουλος: «Με πάθος και ενέργεια» (vids)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει ασφυκτικά το ΣΕΦ στην αυριανή (20/12, 21.00) με την ΤΣΣΚΑ και να «σπρώξει» την ομάδα στο θετικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως έχουν απομείνει λιγότερα από 1000 εισιτήρια για την αναμέτρηση με την ρωσική ομάδα.


«Έχουμε ένα δύσκολο αγώνα αύριο», παραδέχθηκε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» και συνέχισε: «Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που είναι σταθερά παρούσα στα φάιναλ φορ και έχει την ικανότητα να βρίσκεται εκεί και φέτος. Ήδη είναι πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα με μόνο δύο ήττες. Είναι μια ομάδα που ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Έχει την καλύτερη επίθεση στην διοργάνωση και αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς που έχουμε την καλύτερη άμυνα είναι να εξουδετερώσουμε την τα ατού της αντιπάλου μας. Η ΤΣΣΚΑ έχει ποιοτικό ρόστερ και όλοι οι παίκτες της μπορούν να σου κάνουν την ζημιά. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε συλλογικά και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Ευελπιστούμε πως ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο και θα σπρώξει την ομάδα μας σε μια πολύ καλή εμφάνιση».


Για την απουσία του τραυματία, Νίκολα Μιλουτίνοφ, είπε: «Δεν παίζει και πρέπει να παίξουμε με διαφορετικούς τρόπους σε άμυνα και επίθεση. Δεν είναι μόνο ο Μιλουτίνοφ… Για όλους όσους λείπουν έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε κενό. Όλα τα παιδιά είναι ικανά να βοηθήσουν την ομάδα και περιμένω να το κάνουν για μία ακόμη φορά αύριο».


Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τις συναντήσεις με την ομάδα του Στρατού στα φάιναλ φορ με εκείνες στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, τόνισε: «Είναι διαφορετικά τα παιχνίδια του φάιναλ φορ και της κανονικής διάρκειας και αυτό το γνωρίζουμε καλά και οι δύο ομάδες.  Εμείς επικεντρωνόμαστε σε αυτό της κανονικής περιόδου. Είναι πάντα δύσκολο το έργο μας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που πρέπει. Δεν είναι της στιγμής να κάνουμε συγκρίσεις των αγώνων σε φάιναλ φορ και κανονική διάρκεια. Άλλωστε είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για φάιναλ φορ».


Τέλος, ερωτηθείς αν οι πολλοί τραυματισμοί έχουν κουράσει ψυχολογικά την ομάδα, απάντησε: «Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Το κυριότερο δεν είναι το ψυχολογικό, αλλά το αγωνιστικό. Όταν λείπουν παίκτες πρέπει να βρεις τρόπους να καλύψεις τα κενά, και αναγκαστικά αλλάζει το στυλ παιχνιδιού σου σε άμυνα και επίθεση. Επιπλεόν κάποιοι παίκτες επιβαρύνονται με χρόνο συμμετοχής και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη καταπόνηση. Πρέπει να τα διαχειριστούμε όλα αυτά, για να αποδίδει η ομάδα σταθερά καλά. Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Η διαχείριση των νέων δεδομένων. Το πως θα παίξουμε και το πως θα λειτουργήσουμε… Όταν φεύγει ένας παίκτης, ή επιστρέφει κάποιος άλλος από τραυματισμό πάντα χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Δεν είναι εύκολο. Και αυτό λύνεται με το ψυχολογικό κομμάτι… Δηλαδή πρέπει να πεισμώσουμε όλοι και να παίξουμε δυνατά για να καλύψουμε με πάθος και ενέργεια τις απουσίες που έχουμε».

«Μου αρέσει η ενέργεια του κόσμου»


Ο Τζαμέλ Μακ Λιν είπε για την αναμέτρηση με την ρωσική ομάδα: «Η ΤΣΣΚΑ έρχεται ως η Νο1 ομάδα στην επίθεση στην Ευρωλίγκα, οπότε θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα και να σταματήσουμε τα γκαρντ τους, με τα οποία παίζουν πολύ. Έχουν σπουδαία γκαρντ. Θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό τους, να τους σταματήσουμε με την καλή τους άμυνα και να κάνουμε το παιχνίδι μας στην επίθεση».


Ερωτηθείς για το αν θα κάνει κάτι παραπάνω δεδομένης της απουσίας του Νίκολα Μιλουτίνοφ, απάντησε: «Δεν νιώθω ότι πρέπει να κάνω κάτι περισσότερο. Θεωρώ πως πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως παίζαμε. Ομαδικά. Δεν υπάρχει κάποια εξτρά προσπάθεια που πρέπει να κάνω. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βγω να παίξω σκληρά, με ενέργεια και να κάνω ότι μπορώ για να κερδίσει η ομάδα. Παρά τους τραυματισμούς είμαστε υγιής ομάδα. Μπορεί να χάνουμε έναν παίκτη, αλλά οι άλλοι καλύπτουν το κενό. Ο κόουτς εμπιστεύεται όλους τους παίκτες, οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε σκληρά και κάποια στιγμή θα είμαστε όλοι υγιείς και θα μπορέσουμε να τελειώσουμε δυνατά την σεζόν».


Ο «ερυθρόλευκος» κόσμος θα δώσει και πάλι δυναμικό «παρών» γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό σέντερ. «Είναι σπουδαίο για εμάς. Σε εμάς τους παίκτες και σε εμένα προσωπικά αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα και η ενέργεια που παίρνουμε από τον κόσμο μας. Θα πρέπει να παίξουμε σκληρά και θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα».


«Θα δώσουμε και την ψυχή μας»


Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε από την πλευρά του: «Θα πρέπει πρώτα από όλα να προσέξουμε την δημιουργία της ΤΣΣΚΑ που είναι πολύ υψηλή. Αναφέρομαι στους γκαρντ που έχουν οι οποίοι είτε σκοράρουν είτε δημιουργούν. Ξεκινούν πολλά από εκείνους και πρέπει να τους περιορίσουμε. Η ΤΣΣΚΑ έχει την καλύτερη επίθεση, εμάς το δυνατό μας στοιχείο είναι η άμυνά μας. Αυτή μας οδηγεί στις μεγάλες νίκες και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Πρέπει να μειώσουμε το ποσοστό της ΤΣΣΚΑ στο δίποντο και το τρίποντο που είναι πολύ υψηλό και να τους περιορίσουμε όσο γίνεται σε χαμηλότερη συγκομιδή στην επίθεσή τους».


Για τις απουσίες των Δημήτρη Αγραβάνη και Νίκολα Μιλουτίνοφ, είπε: «Η απουσία του Αγραβάνη είναι πολύ σημαντική. Θα λείψει αρκετά. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι να γίνει καλά. Του ευχόμαστε περαστικά. Του Μιλουτίνοφ είναι εξίσου σημαντική η απουσία, γιατί είναι ένας παίκτης πολύ διαφορετικός από τα υπόλοιπα 5αρια της ομάδας και δίνει πολύ διαφορετικά στοιχεία από τους υπόλοιπους παίκτες. Έτσι έχουμε μάθει, όμως, να παλεύουμε. Παίξαμε δύο μήνες χωρίς τον Σπανούλη και η ομάδα ανταποκρίθηκε. Έχουμε παίξει με περισσότερους από δύο παίκτες έξω και πάλι έχουμε ανταποκριθεί. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Και είμαι σίγουρος πως όλοι θα είναι έτοιμοι να δώσουν το κάτι παραπάνω και την ψυχή τους για αυτό το παιχνίδι».