Skip to main content

«Ανήκει στους προπονητές και τους παίκτες»

Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος παρέλαβαν από το πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργο Χαλβατζάκη το βραβείο για την καλύτερη ομάδα του περσινού πρωταθλήματος.

Το μήνυμα των προέδρων στη βράβευση της ομάδας…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΕΣΑΚΕ για τη σημερινή βράβευση. Το βραβείο ανήκει στους παίκτες και στους προπονητές, εμείς μαζί τους προσπαθούμε τόσα χρόνια. Όπως όλοι γνωρίζετε, στα χρόνια που ασχολούμαστε είναι το δεύτερο πρωτάθλημα. Είναι δέκα τα χρόνια, ακόμη και οι αντίπαλοι μας εδώ που χαιρετηθήκαμε πριν αν τους ρωτήσετε, με ειλικρίνεια σίγουρα θα πουν πως αξίζαμε παραπάνω από δύο πρωταθλήματα σε δέκα χρόνια. Δεν εκφράζω κανένα παράπονο, απλά λέω μια πραγματικότητα την οποία όλοι αναγνωρίζουν. Αυτό που μας κράτησε θέλω να πω αυτά τα δέκα χρόνια είναι πρώτον η αναγνώριση που βρήκαμε πρώτα στην Ευρώπη ξεκινώντας από το 2009 τα τελευταία εφτά χρόνια, σχεδόν κάθε χρόνο είμαστε στο Final Four σε τελικούς και κατακτάμε Ευρωλίγκες. Και ότι εγώ δεν είμαι μόνος μου, είμαι μαζί με τον αδελφό μου και εάν  ήμουν μόνος μου δεν θα είχα αντέξει τόσα χρόνια».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ευχαριστούμε πολύ για το βραβείο, το οποίο ανήκει στους προπονητές και τους παίκτες. Εκ μέρους τους το παραλαμβάνουμε, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, εκτός από την αντιπαλότητα που υπάρχει, κατάφεραν και έχουν κατακτήσει τρεις Ευρωλίγκες συνεχόμενες, έχουν κάνει το three-peat, δεν ξέρω αν το έχετε πει στις εκπομπές τις μεταμεσονύχτιες, για three-peat, 2011-2012-2013, έχουν κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά, ανεξαρτήτου τώρα άλλος θέλει πέντε, άλλος έξι άλλος… δέκα. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κατέκτησαν τρία συνεχόμενα. Εγώ δεν θυμάμαι ποια άλλη χώρα το έχει κάνει αυτό, αν το έχει κάνει η Ισπανία ας πούμε και πότε το έχει κάνει ή αν το έχει κάνει κάποιος άλλος. Αυτό είναι ένα επίτευγμα, γίνεται στο ελληνικό μπάσκετ, πρέπει να το απολαμβάνουμε και ευχή μας είναι να ακολουθήσει και η Εθνική Ελλάδος με αντίστοιχες επιτυχίες που το αξίζει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο γιατί μαζί πάει, Εθνική Ελλάδος και οι ομάδες πάνε μαζί, δεν πάνε ξεχωριστά. Ευχαριστούμε πολύ».