Skip to main content

Αποκλεισμός στην Ιταλία

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σιένα και γνώρισε την τρίτη του ήττα που έφερε και τον αποκλεισμό. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 88-76 από την ιταλική ομάδα και με 3-1 έχασε την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ. Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σιένα και γνώρισε την τρίτη του ήττα που έφερε και τον αποκλεισμό. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 88-76 από την ιταλική ομάδα και με 3-1 έχασε την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησαν συγκεντρωμένοι, αλλά στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου έχασαν τον έλεγχο και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν μέχρι και στην τρίτη περίοδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν, έφτασαν το παιχνίδι στους πέντε πόντους, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλύτερο απέναντι σε μια ομάδα που στη σειρά ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 50-36, 68-61, 88-76.
Ανά δεκάλεπτο: 29-18, 21-18, 18-25, 20-15.
Σιένα (Σιμόνε Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ, Ζήσης 6, Χέρστον 25(1), Καραρέτο, Ράκοβιτς 2, Λαβρίνοβιτς 19(2), Καουκένας 5(1), Ρες 4, Μικελόρι, Γιάριτς 12(1), Στόουνρουκ 10(2), Μος 5(1).
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς 5, Σπανούλης 7(1), Μπουρούσης 16(1), Μαυροκεφαλίδης 5, Νίλσεν 3, Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 10, Χαλπερίν 10(2), Γκόρντον 16(2).

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι στο οποίο ξεκινήσαμε πολύ άσχημα. Τα δυο τρίποντα του Στόουνρουκ στην αρχή στο τελευταίο δευτερολέπτο έδειξε ότι δεν είχαμε συγκέντρωση κι έτσι κάναμε σ’ όλο το ημίχρονο. Από το πρώτο είχαμε χάσει. Όταν σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι όταν δέχεσαι 50 πόντους από μια ομάδα σαν τη Σιένα είναι δύσκολο να επιστρέψεις. Στο δεύτερο επιστρέψαμε, φτάσαμε κοντά αλλά δεν είχαμε αρκετή ενέργεια και δεν διαβάσαμε σωστά. Δουλέψαμε σκληρά στις δυο πρώτες φάσεις της Ευρωλίγκα, αλλά δυστυχώς δεν παίξαμε στο επίπεδο των πλέι οφ. Η Σιένα ήταν καλύτερη ομάδα και αξίζει να παίζει στο Φάιναλ Φορ. Εμείς πρέπει να διδαχθούμε πολλά απ’ αυτή τη σειρά που ήταν πολύ περίεργη. Οι τραυματίες, δεν είχαμε τον Βασιλόπουλο και τον Κέσελ, ο Τεόντοσιτς δεν ήταν σε καλή κατάσταση, έπαιξαν ρόλο. Χάσαμε ένα στόχο που ήταν να παίξουμε στο Φάιναλ Φορ, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε σκληρά.

Οι παίκτες μας έχουν 55 τίτλους κι αυτό δείχνει τρομερή εμπειρία. Αυτό περίμενα να δείξουμε. Σίγουρα ο στόχος μας ήταν να παίξουμε στο Φάιναλ Φορ, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε, πρέπει να μάθουμε. Δεν είχαμε αντίδραση στο γήπεδο. Όταν τραυματίστηκε ο Γκόρντον και παίζαμε με τέσσερις στην άμυνα δεν έπρεπε να κάνουμε φάουλ έχοντας δυο; Εγώ παίρνω τις μεγαλύτερες ευθύνες, αλλά από το Σάββατο στην προπόνηση έχουμε να μάθουμε πολλά.

Στο πρώτο παιχνίδι δεν είχαμε καθόλου διάρκεια, σήμερα φαινόμασταν ότι θα είμαστε έτοιμοι, αλλά δεν μπορείς με τέτοια άμυνα.

Ο Χέρστον ήταν μεγάλο πρόβλημα για μας και στο δεύτερο και σήμερα. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Θοδωρή ή κάποιον παίκτη γι’ αυτόν. Ο Παπαλουκάς είναι ο καλύτερος μας αμυντικός. Δεν ήμασταν ομάδα. Χάσαμε αυτό το στόχο και όπως παίξαμε δεν αξίζαμε αυτή τη νίκη. Εγώ θα μείνω κοντά στους παίκτες μου.

Οι παίκτες μου θα ακούσουν πολλά, αλλά εσείς δεν θα ακούσετε από μένα γι’ αυτούς.

ΣΙΜΟΝΕ ΠΙΑΝΙΤΖΑΝΙ: Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πετύχαμε 50 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και μας βοήθησαν πολύ στην αρχή τα τρίποντα του Στόουνρουκ. Θεωρώ ότι δείξαμε ψυχή και μετά τη βαριά ήττα, παίξαμε πολύ καλά, βελτιωθήκαμε σ' όλους τους τομείς και κυρίως τεχνικά. Το Φάιναλ Φορ είναι κάτι συναρπαστικό, κάτι ωραίο. Μου κάνει εντύπωση ότι θα είναι μόνο μια ισπανική ομάδα.