Skip to main content

Γιατί έτσι ήθελε ο Χάινς

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει αήττητος από την Ιταλία καθώς επικράτησε και της Σιένα με , στο δεύτερο φιλικό που έδωσε στο τουρνουά του Κάλιαρι.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει αήττητος από την Ιταλία καθώς επικράτησε και της Σιένα με , στο δεύτερο φιλικό που έδωσε στο τουρνουά του Κάλιαρι.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα που αγωνίστηκαν χωρίς τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη (για λόγους ξεκούρασης έμεινε εκτός) πρόσθεσαν μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση κι έκαναν το 5/5 στα έως τώρα φιλικά προετοιμασίας που έχουν δώσει.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά και είχε το προβάδισμα στο σκορ, δημιουργώντας κατά διαστήματα και μικρές διαφορές. Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 8 (56-48) και είχαν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά οι διαιτητές άρχισαν να στέλνουν τους συμπατριώτες του στη γραμμή των βολών. 17 εκτέλεσε η Σιένα στην τελευταία περίοδο και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι ως το τέλος. Μέχρι να αναλάβει δράση ο Κάιλ Χάινς στο τελευταίο λεπτό όπου είχε έξι συνεχόμενους πόντους και οδήγησε τους Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης στη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-17, 37-36, 56-48, 71-67
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Άντιτς 9(1), Περπέρογλου 10 (5ρ.), Ντόρσεϊ 6(4ρ.), Σλούκας 4, Μαυροειδής 6 (4ρ.), Γκετσεβίτσιους 11(2τρ.-4ρ.), Πρίντεζης 9(1), Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 0(5ασ.), Κατσίβελης 2
ΣΙΕΝΑ (Μπάνκι): Κασούν 6, Μπράουν 14(1), Εζέ 8, Καραρέτο 10(1), Ράσιτς, Κανγκούρ 2, Σανικίτζε 12, Ρες, Τζάνινγκ 5(1), Χάκετ 6, Μος 4(1)

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Καμία σημασία…

Ο Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι με τη Σιένα που έκλεισε τη σειρά των φιλικών του Ολυμπιακού στην Ιταλία όσο και στην έως τώρα προετοιμασία της ομάδας: «Αν με ρωτήσετε ποιο ήταν το σκορ με την ΤΣΣΚΑ, πραγματικά δεν το θυμάμαι και δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά γιατί το αποτέλεσμα αυτή την περίοδο δεν έχει καμία σημασία. Ποιος θυμάται τι είχαμε κάνει στα περσινά φιλικά; Για μένα είναι σημαντικό ότι δουλεύουμε σωστά κι αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο παρότι τα πόδια μας είναι αρκετά βαριά. Έχουμε ακόμα πολλά να διορθώσουμε αλλά κι αρκετές μέρες για να δουλέψουμε», τόνισε ο «Παπ» και συμπλήρωσε: «Σήμερα για παράδειγμα είχαμε κάποια σημεία στα οποία δεν είχαμε συγκέντρωση κι αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Σε κάθε παιχνίδι που έχουμε δώσει ως τώρα κάναμε κάποια σοβαρά λάθη κι αυτά πρέπει να διορθώνουμε καθημερινά».