Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Ομάδα με αρχές η Αναντολού Εφές»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αναντολού Εφές την Πέμπτη (13/2. 20:00) για την 6η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας με τον προπονητή των «ερυθρολεύκων», Γιώργο Μπαρτζώκα, να τονίζει πως η τουρκική ομάδα χρειάζεται προσοχή.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αναντολού Εφές την Πέμπτη (13/2. 20:00) για την 6η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας με τον προπονητή των «ερυθρολεύκων», Γιώργο Μπαρτζώκα, να τονίζει πως η τουρκική ομάδα χρειάζεται προσοχή.

«Αντιμετωπίζουμε την Αναντολού Εφές μετά από δύο συνεχόμενες νίκες της στην Ευρωλίγκα και πλέον δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τον “φτωχό συγγενή” του ομίλου. Με βάση της βαθμολογική της συγκομιδή μπορεί να βρεθεί στις τέσσερις ομάδες. Διάβασε κάποιες δηλώσεις του Βασιλειάδη που λέει πως δεν έχουν πίεση στην Ευρωλίγκα, αυτό είναι κατόρθωμα εάν το έχουν καταφέρει καθώς είναι μια ομάδα πολύ πιο ακριβή από τον Ολυμπιακό. Η Αναντολού Εφές έχει ποιότητα στο ρόστερ της, μετά την αλλαγή προπονητή έχει βελτιώσει κάποια πράγματα, έχει αμυντική προσήλωση, ο κύριος Αγγέλου το έχει καταφέρει με την έμφαση που δίνει στην προπόνηση, αλλά και κάποιες εσωτερικές αποφάσεις που πήρε για τον Ερντέν και τον Χόπσον ενώ έχει αυξήσει τον χρόνο σε παίκτες όπως ο Μπαλμπάι και ο Γκονλούμ. Έχουν μεγαλύτερη υπομονή στο παιχνίδι τους. Όταν παλαιότερα δεν πήγαινε καλά κάποιο παιχνίδι το παράταγε, τώρα αυτό είναι διαφορετικά. Και με τη Μιλάνο στο γήπεδο τους, αλλά και με τη Λαμποράλ Κούτσα εκτός, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, γύρισαν το παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που θέλει να παίξει άμυνα. Εμείς βρισκόμαστε σε μια σταθερή βελτίωση της απόδοσης μας. Αυτό μας το προσφέρει οι λύσεις που έχουμε στην προπόνηση, κάνουμε δυνατές προπονήσεις χωρίς απουσίες. Τώρα έχουμε ένα πρόβλημα με τον Πρίντεζη. Σήμερα είναι εδώ τώρα, θα προσπαθήσει να κάνει προπόνηση έστω και για λίγο για να παίξει αύριο. Και μόνο ότι είναι εδώ είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Ο Πρίντεζης είναι σημαντικός έτσι κι αλλιώς για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να είναι στη 12αδα ο Γιώργος, θα πάρει χρόνο ο Αγραβάνης, ο Περπέρογλου θα πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής στο 4 και φυσικά θα κάνουμε κάποια ορισμένα εσωτερικά τρικ. Πολλές ομάδες που παίζουν Final-8 μετά έχουν μεγάλη φθορά, δημιουργούνται εσωτερικά προβλήματα. Είδαμε τι έγινε στο Μιλάνο, αναρωτιέται κανείς πως θα είναι η Μάλαγα που αποκλείστηκε στον προημιτελικό στο γήπεδο της. Η Αναντολού Εφές είχε καλή παρουσία στο Final-8, αλλά τελικά έχασαν τον τελικό στον έναν πόντο και μένει να δούμε πως θα το διαχειριστούν αυτό οι παίκτες. Καλούμαστε και εμείς να δούμε πως θα τους αντιμετωπίσουμε. Πέρσι παίξαμε 7 παιχνίδια μαζί τους, παίξαμε και φιλικό το καλοκαίρι, οπότε η μια ομάδα γνωρίζει καλά την άλλη. Ο Ολυμπιακός αρέσκεται να παίζει γρήγορα, με περισσότερες επιθέσεις από την Εφές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν ταλέντο ως ομάδα και μεγαλύτερη συνοχή. Η διοργάνωση, είχα έναν φίλο που ήταν στο Final-4 της Άγκυρας, είδα παιχνίδια του Ισπανικού Final-8. Ιδίως το ισπανικό τουρνουά και το πώς έγινε με φιλάθλους όλων των ομάδων και πως πήγαν οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί με τις μεγάλες διαφορές. Στο Κύπελλο παραδοσιακά συμβαίνουν εκπλήξεις, είναι ένας τίτλος το Κύπελλο όχι κάτι φανταστικό, αλλά πρόκειται για έναν τίτλο. Παραδοσιακά, όμως, συμβαίνουν εκπλήξεις. Είναι για τους εκπροσώπους των ομάδων να κάνουν δουλειές αυτή την εποχή. Κάνουν το 80% της δουλειάς τους το καλοκαίρι, αλλά και τώρα. Μια αναφορά στα social media, είναι να γελάς ορισμένες φορές. Δεν ψάχνουμε γκαρντ, διάβασα ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μάχονται για έναν γκαρντ, είναι να γελάς με αυτά τα δημοσιεύματα. Είμαστε ευχαριστημένοι με το ρόστερ μας, ευχαριστημένοι από όλους τους παίκτες και κύριο μέλημα μας είναι να βρεθεί ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Καταρχήν να πούμε πως ο Ντραγκίσεβιτς είναι καλός παίκτης, δεν διαφωνώ με αυτό. Αλλά μέσα στη σεζόν δεν γίνονται κινήσεις εάν δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Εάν ο Πέτγουεϊ και ο Λο δεν είχαν τραυματιστεί, η ομάδα θα τελείωνε τη σεζόν όπως την άρχισε.

Ο Ολυμπιακός δεν κάνει τέτοιες κινήσεις να κλείνει παίκτες μέσα στη χρονιά για την επόμενη. Διερευνήσαμε τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά επειδή ο Σίμονς ήταν τραυματίας. Όταν εμείς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο βγήκαμε στην αγορά, κοιτάξαμε όλους τους ψηλούς που μπορούσαν να μας ενδιαφέρουν. Και για τον Αζινσά και για τον Σερμαντίνι. Η κατάσταση τώρα είναι όπως σας τη λέω, με το συγκεκριμένο ρόστερ θέλουμε να πάμε ως το τέλος. Ο Ολυμπιακός δεν κοιτάει εκεί στο 4-5. Είμαστε ευτυχισμένοι με αυτό που έχουμε. Στην προπόνηση ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος».