Skip to main content

Πρώτος και αήττητος

Σ’ ένα σπουδαίο παιχνίδι και με κορυφαίους τους Χαλπερίν, Γκόρντον και Τεόντοσιτς ο Ολυμπιακός χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης για να φτάσει στο ροζ φύλλο αγώνος.

Σ’ ένα σπουδαίο παιχνίδι και με κορυφαίους τους Χαλπερίν, Γκόρντον και Τεόντοσιτς ο Ολυμπιακός χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης για να φτάσει στο ροζ φύλλο αγώνος.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος, με τον Χαλπερίν να βάζει την υπογραφή του στο έξτρα πεντάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 32-30, 60-52, 76-76, 87-83.
Ανά δεκάλεπτο: 16-15, 18-17, 26-20, 16-24, παράταση 11-7.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9, Γκόρντον 8(2), Σπανούλης 2, Μπουρούσης 12, Κέσελ 2, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 25 (6), Γλυνιαδάκης 5, Έρτσεγκ 3, Τεόντοσιτς 12(3).
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 15(1), Μπατίστ 16, Φώτσης 13(1), Σάτο 2, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 21(3), Βουγιούκας 2, Καλάθης 12, Καϊμακόγλου.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Και εγώ πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια που ήταν πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο στο ΟΑΚΑ. Οι φίλαθλοι ήταν πάρα πολύ καλοί. Δεν έπεσε ούτε ένα κέρμα στο γήπεδο και το επόμενο βήμα είναι να έρθουν και οι οπαδοί των δύο ομάδων στο γήπεδο και να δούμε ποιοι υποστηρίζουν καλύτερα τις ομάδες τους. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποφασίσουμε εμείς, αλλά εύχομαι να γίνει σύντομα.

Κερδίσαμε με μια πιεστική άμυνα που αναγκάσαμε μια πολύ έμπειρη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός να έχει 23 λάθη. Σε κάθε δεκάλεπτο, ωστόσο, παρότι μπαίνουμε με καλό ρυθμό στο σετ παιχνίδι και με βάση την άμυνα μας, πως θα σταματήσουμε το δίδυμο Διαμαντίδης – Μπατίστ κάναμε στη συνέχεια τα ίδια λάθη. Χάσαμε τη συγκέντρωση και τρώγαμε εύκολα τα καλάθια. Σταματούσαμε να παίζουμε άμυνα και δεν είχαμε καλές επιλογές. Είχαμε καθυστέρηση στις ματς απ άμυνες που πληρώσαμε εναντίον της Σιένα, σήμερα είχαμε 11 τρίποντα μετά από καιρό, αλλά δεν υπήρχε λογική στο να σουτάρουμε 33 τρίποντα. Δίκαια φτάσαμε στην πρώτη θέση. Συνεχίζουμε τη δουλειά. Ευχόμαστε καλή τύχη στον Παναθηναϊκό στο φάιναλ φορ. Είχαμε πολύ λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί η ομάδα. Ο Νεστέροβιτς τραυματίστηκε την Τετάρτη, ο Γλυνιαδάκης ήταν έτοιμος, ο Σπανούλης όμως ήταν έντεκα μέρες χωρίς προπόνηση και βοήθησε όσο μπορούσε.

Από όλα πρέπει να μάθουμε. Τέτοια ομάδα προσέφερε τόσο πολύ ακόμα; και στο παγκόσμιο μπάσκετ. Αν δεν θέλουμε παράταση δεν πρέπει ούτε να χάσουμε το ριμπάουντ και πρέπει να κάνουμε φάουλ. Δεν αντιδράσαμε. Χρειάζεται και καλύτερη αντίδραση. Θα μάθουμε…

ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: Θα ήθελα να συγχαρώ τον Ολυμπιακό για τη νίκη. Συμφωνώ με τον Χαλπερίν ότι ήταν μια καθαρά μπασκετική ατμόσφαιρα και δίνω συγχαρητήρια στον κόσμο του Ολυμπιακού για αυτή την ατμόσφαιρα. Ήταν ένα πολύ δύσκολο επιθετικά παιχνίδι, είχαμε πολύ κακές επιλογές με αποτέλεσμα πολλά λάθη. Δυστυχώς συνεχίσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο με λάθη, δεχθήκαμε δύο τρίποντα στη σειρά από τον Ολυμπιακό και έτσι χάσαμε το μομέντουμ. Συνεχίσαμε την προσπάθεια να ξαναμπούμε στο παιχνίδι, το καταφέραμε και είχαμε την ευκαιρία να φύγουμε νικητές. Όπως είδατε ήταν δική μας επιλογή να πάμε στην παράταση. Ο Διαμαντίδης έχασε την βολή. Στην έξτρα περίοδο ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα από εμάς. Το εμφανές πρόβλημα ήταν η κούραση των παικτών μας.

Ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς για να δούμε ότι αυτό που έχουμε στη συνέχεια και στο φάιναλ φορ και στο πρωτάθλημα της Ελλάδας χρειαζόμαστε βοήθεια από περισσότερους παίκτες. Για να συνεχίσουμε σε υψηλότερο επίπεδο. Έχουμε αρκετές μέρες μπροστά για να κάνουμε την ανάλυση του αγώνα, ειδικά για το φάιναλ φορ όπου πρέπει να παίξουν και οι 12 παίκτες σε εγρήγορση και να σταματήσουμε λίγο τους πανηγυρισμούς”.

Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Παίζεις με τον Ολυμπιακό, παίζεις για την πρώτη θέση, θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Είναι γεγονός ότι μας έλειπε ο Νίκολας που δεν προπονήθηκε λόγω του προβλήματος στον αστράγαλο και είχε μια ίωση, όμως και ο Ολυμπιακός δεν είχε τον Νεστέροβιτς.

ΓΙΟΤΑΜ ΧΑΛΠΕΡΙΝ: Πριν μιλήσω για το μπάσκετ είναι πολύ σημαντικό για μένα και την ομάδα να δώσουμε συγχαρητήρια στους οπαδούς μας. Είναι η τρίτη χρονιά μου στην Ελλάδα και για πρώτη φορά έγινε ένα τέτοιο ματς σε καθαρά μπασκετική ατμόσφαιρα, ήταν εξαιρετικό και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι», σχολίασε ο «Γιο-Γιο.

Για το ματς υπάρχει πάντα ανταγωνισμός σε αυτές τις δύο ομάδες. Ηταν ένα σκληρό και επιθετικό παιχνίδι. Ήταν πολύ σημαντικό για μας να φτάσουμε στην πρώτη θέση και είμαι χαρούμενος που το καταφέραμε. Τώρα θα ξεκουραστούμε και από αύριο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ: Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για μας. Θέλαμε να πάμε το παιχνίδι στην παράταση, κάναμε, ωστόσο, πολλά λάθη και δεν έχουμε τύχη με τέτοια εμφάνιση να κερδίσουμε. Θα βρεθούμε πολλές φορές ακόμα αντίπαλοι, χρειαζόμαστε σίγουρα μια νίκη στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα. Έχουμε καιρό μπροστά μας για να προετοιμαστούμε και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι».