Skip to main content

Μια νίκη μακριά…

Ο Ολυμπιακός έκανε το δεύτερο βήμα για την πρόκριση στου τελικούς των πλέι οφ και το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο στο «Αλεξάνδρειο». Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κέφια κι από το ξεκίνημα έδειξαν τις διαθέσεις τους βάζοντας τις βάσεις για μια εύκολη νίκη.

Ο Ολυμπιακός έκανε το δεύτερο βήμα για την πρόκριση στου τελικούς των πλέι οφ και το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο στο «Αλεξάνδρειο». Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κέφια κι από το ξεκίνημα έδειξαν τις διαθέσεις τους βάζοντας τις βάσεις για μια εύκολη νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σπουδαίοι επιθετικά από το ξεκίνημα και όταν στην επανάληψη έκλεισαν και στην άμυνα όλα έγιναν πολύ εύκολα και η νίκη τους πήρε διαστάσεις θριάμβου με κορυφαίους τους Μαυροκεφαλίδη, Τεόντοσιτς και Κέσελ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-27, 40-52, 61-75, 76-102.



ΑΡΗΣ (Σούμποτιτς): Μπράουν 5, Κινγκ 8, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 11, Χαραλαμπίδης 14 (1), Κασίροφ 12, Κουμπούρας 5 (1), Μπάβτσιτς 17 (1), Χρυσικόπουλος 2, Βεργίνης 2, Μποχορίδης



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7 (7 ασ.), Γκόρντον 7 (1 τριπ. Και 6 ασ.), Σπανούλης 2, Πρίντεζης 2, Μπουρούσης 6 (1), Κέσελ 13 (2), Μαυροκεφαλίδης 18, Χαλπερίν 8, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 8 (1), Έρτσεγκ 10, Τεόντοσιτς 15 (2).

NTOYΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ διαφορετικό απ’ ότι το πρώτο. Στο πρώτο ημίχρονο σήμερα δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση και δεν είναι παράπονο, αλλά δεν παίξαμε καλή άμυνα. Δεν μπορούμε σ’ αυτή τη φάση να δεχόμαστε 40 πόντους στο ημίχρονο στην άμυνα και ο Κασίροφ να είναι ασταμάτητος. Σήμερα μας βοήθησε ο πάγκος μας και το ροτέσιον και τώρα ετοιμαζόμαστε για το τρίτο παιχνίδι.



Από την πρώτη προπόνηση της ομάδας ο στόχος είναι να έχουμε πάνω από 50% σε πρωτεύον και δευτερεύον αιφνιδιασμούς. Προσπαθούμε να παίξουμε ένα σύγχρονο μπάσκετ, αυτή είναι η φιλοσοφία μας.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ξέραμε ότι το παιχνίδι δεν ήταν το ίδιο όπως στο ΣΕΦ και έπρεπε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Κάναμε αυτό που κάνουμε καλά τα τελευταία παιχνίδια, παίξαμε καλή άμυνα και βγήκαμε στον αιφνιδιασμό γιατί δεν θα μπαίνουν πάντα τα τρίποντα όπως στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ.

ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΙΣ: Σήμερα αντιδράσαμε διαφορετικά σε σχέση με το παιχνίδι στον Πειραιά. Πιστεύω ότι για 25 λεπτά, παρότι η διαφορά ήταν στους 10 πόντους, ήμασταν μέσα στο παιχνίδι, αλλά για να κάνεις ζημιά στον Ολυμπιακό αυτό δεν αρκεί. Οι απουσίες μας επηρέασαν αφού φάνηκε η κούραση. Σήμερα βγήκε ο εγωισμός των παικτών μου, αλλά είναι δύσκολο να χτυπήσεις τον Ολυμπιακό μ’ αυτό το ρόστερ. Είχαμε περισσότερη ενέργεια, πάθος και όσο μπορούμε διορθώσαμε τα λάθη με το παιχνίδι της Πέμπτης. Τώρα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον επόμενο αντίπαλο.

ΕΝΤΙΝ ΜΠΑΒΤΣΙΤΣ: Στα δυο αυτά παιχνίδια ο Ολυμπιακός έδειξε πόσο πιο βαθύ ρόστερ έχει, αφού κανείς παίκτης δεν έπαιξε πάνω από 21 λεπτά. Εμείς παίζαμε σήμερα χωρίς τρεις βασικούς παίκτες, αλλά δείξαμε καλύτερη συμπεριφορά απ’ ότι στο προηγούμενο παιχνίδι. Παίξαμε για 25 λεπτά πολύ καλά, αλλά στη συνέχει ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαία. Τη Δευτέρα έχουμε μια ακόμα ευκαιρία να δείξουμε ότι καλύτερο.

Γεννητούρια στο λιμάνι

Τρία νέα μέλη στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Την Πέμπτη η σύζυγος του φυσιοθεραπευτή της ομάδας Μάριου Τσαγγαρά έφερε στον κόσμο τον τρίτο γιο της οικογένειας, ενώ στην επομένη μπαμπάς έγινε και ο δεύτερος γιατρός της ομάδας Γιάννης Τσόλος ο οποίος επίσης απέκτησε γιο. Τα ευχάριστα για τους «ερυθρόλευκους» ολοκληρώθηκαν λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στο «Αλεξάνδρειο» αφού η σύζυγός του Μιχάλη Πελεκάνου έφερε στη ζωή το δεύτερο παιδί της οικογένειας, μια πανέμορφη κορούλα.

Διάστρεμμα ο Γκόρντον

Ο Τζαμόν Γκόρντον υπέστη διάστρεμμα στο δεξί πόδι που σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό, αλλά θα επανεξεταστεί την Κυριακή στο ΣΕΦ.