Skip to main content

Με υπογραφή Σπανούλη

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός απέδρασε από τη Ρόδο και έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο V-Span πέτυχε σπουδαίο τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα της συνάντηση και λίγο μετά ευστόχησε και σε μια βολή δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό με 68-71.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός απέδρασε από τη Ρόδο και έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο V-Span πέτυχε σπουδαίο τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα της συνάντηση και λίγο μετά ευστόχησε και σε μια βολή δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό με 68-71.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό, αλλά στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου και για τέσσερα λεπτά έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ τρέχοντας ένα σερί 17-0 και μετατρέποντας το 27-20 υπέρ του Κολοσσού σε 27-37 υπέρ τους.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν τα παράτησαν και ως το τέλος του αγώνα το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στο οποίο όμως έβαλε την υπογραφή του ο Βασίλης Σπανούλης.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 15-26, 23-18, 13-12.
Κολοσσός Ρόδου (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Καλάθης 23, Καυκής 5, Τζόρνταν 3, Ασημακόπουλος 4, Χαρίσης 8, Τσάμης 13, Παππάς 2, Γκόλεματς 9, Γεωργαλής 1.
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς 3, Γκόρντον 3, Σπανούλης 30, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης, Χαλπερίν 2, Γλυνιαδάκης 11, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 11, Τεόντοσιτς 7.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Δουλέψαμε καλά όλο αυτό το διάστημα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είχαμε τέτοια εικόνα. Ίσως έπαιξε ρόλο το ότι μπήκαμε σε ένα πολύ μικρό γήπεδο. Μας επηρέασε στο πρώτο δεκάλεπτο κι αυτό μας στοίχισε. Δεν είχαμε ισορροπημένες επιθέσεις και φάγαμε πολλά καλάθια από τον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, αλλά στο τέλος κερδίσαμε. Ο Σπανούλης έδειξε τον χαρακτήρα του στο τέλος. Ο Βασίλης έκανε τη διαφορά σήμερα στο ματς, Συγχαρητήρια στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον Κολοσσό. Από αυτό το παιχνίδι έχουμε πολλά να μάθουμε.

ΓΙΟΤΑΜ ΧΑΛΠΕΡΙΝ: Πρέπει να πούμε μπράβο στον Κολοσσό γιατί έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ και σε άμυνα και σε επίθεση. Από τη μεριά μας, θα πρέπει να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι. Δουλέψαμε καλά όλη την εβδομάδα, αλλά δεν μας βγήκε αυτό σήμερα. Τώρα θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Καβάλα και μετά θα συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι που ενδιαφέρει τους περισσότερους, που είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό δεν είσαι το φαβορί και αυτό σου δίνει ένα πλεονέκτημα καθώς δεν έχεις πίεση. Κάναμε ένα πολύ καλό ματς, δείξαμε πως παλεύουμε όλα τα παιχνίδια με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Εγώ στους παίκτες μου έδωσα συγχαρητήρια στα αποδυτήρια. Σίγουρα τέτοια παιχνίδια μας δίνουν πόντους στη δουλειά που κάνουμε. Το δεύτερο δεκάλεπτο μας στοίχισε αρκετά καθώς σε αυτό το διάστημα δεχθήκαμε 26 πόντους, αλλά στο δεύτερο το γυρίσαμε το ματς, είχαμε ηρεμία, στο τέλος όμως κέρδισε ο Ολυμπιακός γιατί έχει φοβερή εμπειρία και ποιότητα. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό και στον κόουτς. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Δεν θα άλλαζα κάτι στην άμυνα της τελευταίας φάσης. Ποιον παίκτη του Ολυμπιακού να αφήσεις δηλαδή; Τον Τεόντοσιτς; Τον Παπαλουκά;»

ΓΙΟΥΡΙΤΣΑ ΓΚΟΛΕΜΑΤΣ: Είχαμε μια τρομερή ευκαιρία να κερδίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Και αυτό γιατί μας στοίχισε το δεύτερο δεκάλεπτο που δεν παίξαμε καλά καθώς βγήκαμε τελείως εκτός πλάνων από τα όσα είχαμε σχεδιάσει. Και φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιξε και ο Βασίλης Σπανούλης, στον οποίο δεν παίξαμε κακή άμυνα επάνω του, αλλά ο Βασίλης έδειξε σήμερα γιατί είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης σήμερα.