Η επιστολή στο Βήμα της Κυριακής

Αξιότιμοι κύριοι, Στο φύλλο της εφημερίδας σας της Κυριακής, 21ης Αυγούστου 2011 δημοσιεύτηκε άρθρο του κ. Κ. Σωτηρίου με τίτλο «Το plan B του «σοφού» Ίβκοβιτς». Μάλιστα, το άρθρο στον υπέρτιτλο αναφέρεται ως «ρεπορτάζ», ήτοι προϊόν έρευνας του συντάκτη.

Αξιότιμοι κύριοι,
Στο φύλλο της εφημερίδας σας της Κυριακής, 21ης Αυγούστου 2011 δημοσιεύτηκε άρθρο του κ. Κ. Σωτηρίου με τίτλο «Το plan B του «σοφού» Ίβκοβιτς». Μάλιστα, το άρθρο στον υπέρτιτλο αναφέρεται ως «ρεπορτάζ», ήτοι προϊόν έρευνας του συντάκτη.

Στην εισαγωγή του εν λόγω άρθρου ο συντάκτης του φαίνεται να αξιολογεί την απόφασή μας να αποχωρήσουμε από την ΚΑΕ Ολυμπιακός ως έχουσα ως κύριο στόχο τη συρρίκνωση του ετήσιου προϋπολογισμού της ομάδας μπάσκετ και, μάλιστα, κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Τα αναφερόμενα στο εν λόγω άρθρο είναι απολύτως ανακριβή και συνιστούν πλήρη παραποίηση της πραγματικότητας, το οποίο ο συντάκτης του άρθρου γνωρίζει ή όφειλε να γνωρίζει στο πλαίσιο του «ρεπορτάζ» που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έκανε. Επιπλέον, αγγίζουν, αν δεν ξεπερνούν, το όριο της προσβολής και δυσφήμησης της προσωπικότητάς μας.

Οι λόγοι της αποχώρησής μας αναλύονται με λεπτομέρεια στη σχετική ανακοίνωσή μας. Υποθέτουμε ότι ο συντάκτης του άρθρου την έχει διαβάσει με προσοχή. Η ανάγκη συρρίκνωσης του ετήσιου προϋπολογισμού της ομάδας δεν περιλαμβάνεται σε αυτούς. Έχουμε δε τη συνήθεια ό,τι λέμε, αυτό να εννοούμε.

Είναι τουλάχιστον προσβλητικό να μας καταλογίζεται ότι εξαγγείλαμε την αποχώρησή μας μόνο και μόνο για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια και να επιτύχουμε τη μείωση του ετήσιου προϋπολογισμού της ομάδας χωρίς αντιδράσεις, όπως αντιλαμβανόμαστε ότι υπονοεί ο συντάκτης.

Συνεννοήσεις και συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» δεν κάνουμε.

Επαναλαμβάνουμε ότι η καλόπιστη κριτική είναι καλοδεχούμενη, όσο σκληρή και αν είναι. Όμως, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, την προσβολή και την ηθική απαξίωσή μας δεν μπορούμε να την ανεχτούμε. Λυπούμαστε που βρεθήκαμε στην ιδιαίτερα δυσάρεστη θέση να διαβάσουμε – εμείς αλλά και το πανελλήνιο – τις συγκεκριμένες κακοήθειες σε μια εφημερίδα ιστορική και με τεράστιο κύριος, όπως το Βήμα της Κυριακής.

Θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως, αν δημοσιεύσετε την επιστολή μας στο αμέσως επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας στην ίδια θέση και με τα ίδια στοιχεία του εν λόγω άρθρου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Παναγιώτης Αγγελόπουλος            Γιώργος Αγγελόπουλος


Στα τέλη της δεκαετίας του ’30, δημιουργήθηκε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Έκτοτε μεγάλες μορφές του ελληνικού μπάσκετ φόρεσαν την «ερυθρόλευκη» φανέλα, προπονητές έγραψαν ιστορία, ήρθαν νίκες, με τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί εντός και εκτός συνόρων.

Ακολουθήστε μας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.

Διεύθυνση: Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας
Λ. Εθνάρχου Μακαρίου 1
Νέο Φάληρο - Πειραιάς, Τ.Κ. 185 47
Τηλέφωνο: 210 4527600
Fax: 210 4527601
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό Δελτίο

Γραφτείτε στο newsletter της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι με τα νέα της ομάδας μας.

Εγγραφή

© Copyright 2021 Olympiacos B.C.
|