Skip to main content

Δεύτερη ήττα…

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για δεύτερη φορά στους τελικούς των πλέι οφ γιατί δεν άντεξε στη βροχή των βολών που εκτέλεσε ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για δεύτερη φορά στους τελικούς των πλέι οφ γιατί δεν άντεξε στη βροχή των βολών που εκτέλεσε ο Παναθηναϊκός.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν 43-37 παρότι η διαφορά των βολών των δυο ομάδων ήταν 20-4!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη και σπουδαίους τους Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση επέβαλλαν το ρυθμό τους και είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά…

Στην επανάληψη οι παίκτες του Παναθηναϊκού άρχισαν να ευστοχούν και μακριά από τη γραμμή των βολών κι έφτασαν τελικά στο 2-0.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 37-43, 60-58, 78-66
Ανά δεκάλεπτο: 12-19, 25-24, 23-15, 18-8.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 4, Μπατίστ 19, Φώτσης 5(1), Σάτο 7(1), Νίκολας 9(2), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 15(1), Βουγιούκας 2, Καλάθης 9(1), Καϊμακόγλου 2.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3(1), Γκόρντον 11(1), Σπανούλης 14(2), Πρίντεζης, Μπουρούσης 12, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 14, Χαλπερίν, Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3(1), Τεόντοσιτς 2.


ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ:
"Παίξαμε δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα. Δεν είναι ντροπή να χάνεις από τον Πρωταθλητή Ευρώπης και τους λέω συγχαρητήρια, όπως κάθε φορά. Το ημίχρονο τελείωσε με 20-4 ελεύθερες βολές. Πιστεύω πως οι παίκτες μου ήταν απείθαρχοι, αλλά ρωτάω, με αυτή τη διαιτησία, αν ο φίλος μου ο Ιτούδης ήταν διαιτητής, τι θα έκανε; Σαν ο διαιτητής Ψαριανός να είχε γύψο στο χέρι και να έδειχνε συνέχεια στην ίδια πλευρά. Αυτή η διαιτησία δεν ήταν για το επίπεδο που παίζουν ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ο Χριστοδούλου είναι διαιτητής επιπέδου, αλλά ο Ψαριανός είχε γύψο στο χέρι.

Δεν θέλω να προετοιμάσω φασαρίες για το άλλο παιχνίδι και να περιμένω βοήθεια από τη διαιτησία. Μπορεί στον τελικό να μη δοθεί ένα καθαρό μπρος-πίσω στον Φώτση; Μήπως πρέπει να αλλάξω τα γυαλιά μου; Είπα στους διαιτητές ότι είναι ντροπή και δέχτηκα τεχνική ποινή. Εγώ δεν είμαι υπεύθυνος για τη διαιτησία. Οι παίκτες μου άρχισαν να μιλάνε πολύ και έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Και στο πρώτο ματς οι παίκτες μου ήταν απείθαρχοι κι εγώ παίρνω την ευθύνη σαν προπονητής".

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ:
"Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στα πρώτα είκοσι λεπτά είμασταν πάρα πολύ καλοί, συγκεντρωμένοι. Ήρθαμε για να νικήσουμε. Ξέραμε ότι η Τρίτη περίοδος είναι η καλή του Παναθηναϊκού. Εκεί παρασυρθήκαμε από την άμυνα του ΠΑΟ και χάσαμε.

Θα παλέψουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύουμε στην ομάδα. Είμαστε κι εμείς παίκτες και εμείς αγωνιζόμαστε . Δεν θέλω να μιλάω για διαιτησία. Δεν γίνεται όμως με τόσους καλούς δημιουργούς που έχουμε να σουτάρουμε εμείς 9 βολές και ο Παναθηναϊκός 31. Αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό.Εύχομαι να παίρνουμε και εμείς τα φάουλ στο ΣΕΦ. Στην φάση με τον Τσαρτσαρή ίσως να μην αντέδρασα τόσο σωστά. Είμαστε φίλοι με τον Κώστα. Κάποια στιγμή και εμείς εκνευριζόμαστε. Φοβούνται οι παίκτες μας να παίξουνε άμυνα. Είμαστε κι εμείς παίκτες".