Skip to main content

Πρώτος και καλύτερος

Όπως ακριβώς άνοιξε την αυλαία της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα, έτσι ακριβώς την έκλεισε. Ο Ολυμπιακός κέρδισε στην πρεμιέρα, κέρδισε και στο τέλος σφραγίζοντας την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Ρόμα με 89-82 και στην κλήρωση του Τοπ-16 στις 4 Ιανουαρίου θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Όπως ακριβώς άνοιξε την αυλαία της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα, έτσι ακριβώς την έκλεισε. Ο Ολυμπιακός κέρδισε στην πρεμιέρα, κέρδισε και στο τέλος σφραγίζοντας την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Ρόμα με 89-82 και στην κλήρωση του Τοπ-16 στις 4 Ιανουαρίου θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά απέναντι στη Ρόμα και γρήγορα, γρήγορα προηγήθηκε με διψήφια διαφορά. Αυτό μάλλον έκανε κακό παρά καλό στους παίκτες του Ίβκοβιτς που χαλάρωσαν αδικαιολόγητα δίνοντας την ευκαιρία στους Ιταλούς να επιστρέψουν για τα καλά στο παιχνίδι.

Οι Πειραιώτες είχαν συνεχώς τον έλεγχο του αγώνα και υπό το βλέμμα 8500 φίλων τους δεν κινδύνεψαν σε καμία στιγμή από τη Ρόμα παρότι δεν ξέφευγαν στο σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 45-39, 64-53, 89-82
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 2, Νεστέροβιτς 14, Σπανούλης 18 (3), Μπουρούσης 15 (1), Κέσελ 9 (2), Μαυροκεφαλίδης 6, Έρτσεγκ 3 (1), Τεόντοσιτς 16 (3), Χαλπερίν 2, Λούκας 4
Λοτομάτικα (Μπονιτσόλι): Ουάσινγκντον 16 (2), Βιτάλι 2, Κροσαριόλ 4, Τραορέ 22, Ντατόμε 14, Τζέντοβιτς 16 (1), Ντάσιτς 6 (2), Χέτβελτ 2

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Δεν είχα μιλήσει για την πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά τώρα οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθειά τους. Δεν περίμενα ότι θα παίξουμε με τόσο χαμηλό επίπεδο επαγγελματισμού, ούτε ότι θα φάμε τόσο εύκολα καλάθια. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι το μυαλό μας ήταν στα Χριστούγεννα ή ότι πετύχαμε εύκολα καλάθια στην αρχή και πήραμε μια διαφορά που δεν μας έκανε καλό. Δεν το λέω απλά για να δείξω αυστηρός. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, οι Ιταλοί είχαν διάθεση και πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεχτήκαμε 29 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο και είχαμε τρύπια άμυνα.  Ο Τραορέ είχε 10/12 δίποντα. Έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους, αλλά χάσαμε κάπως τη συγκέντρωσή μας. Τα παιδιά ήθελαν να πάνε στις οικογένειές τους για τα Χριστούγεννα. Δε μου άρεσε το παιχνίδι, αλλά πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στη Ρόμα. Από Κυριακή θα συνεχίσουμε την προετοιμασία για το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ: «Δεν παίξαμε καλά γιατί είμαστε επηρεασμένοι από την κούραση των τελευταίων πολύ δυνατών προπονήσεων. Αλλά έστω και έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη που ήταν και το ζητούμενο. Θα πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι στο ΤΟP 16 αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Το ζητούμενο είναι να είμαστε υγιείς και να δουλεύουμε καλά. Όλα τα άλλα θα έρθουν».

ΜΑΡΚΟ ΚΕΣΕΛ: «Πετύχαμε τον στόχο μας και θέλουμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Τελείωσε η πρώτη φάση και πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν πάρουμε την πρώτη θέση του ομίλου. Κάθε μέρα που περνάει αισθάνομαι και καλύτερα, στα τελευταία παιχνίδια, πλην του ματς με το Περιστέρι που ήμουν άρρωστος, αισθάνομαι καλά και ξέρω πως πρέπει να προσφέρω ακόμη περισσότερα στην ομάδα».

ΜΑΤΕΟ ΜΠΟΝΙΤΣΙΟΛΙ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, άξιζε τη νίκη και την πρώτη θέση του ομίλου. Έχει ποιότητα και εξαιρετικό προπονητή, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Όσον αφορά εμάς, ερχόμαστε μετά από μια δύσκολη περίοδο με τραυματισμούς, μας έλειψαν οι Σμιθ, Τζακέτι και Τζίλι, αλλά πιστεύω ότι αγωνιστήκαμε με ενέργεια και ενθουσιασμό. Απολαύσαμε το ματς σε αυτό το όμορφο γήπεδο, απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα. Αν σκεφτείτε ότι ο Χαλπερίν είναι ο τέταρτος γκαρντ αυτής της ομάδας, καταλαβαίνετε το επίπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που αξίζει να είναι στο φάιναλ φορ».