Skip to main content

Αήττητος αλλά λαβωμένος

Ο Ολυμπιακός έκανε το 24/24 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, αλλά η ατυχία χτύπησε και πάλι την πόρτα της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Η νίκη στην Καβάλα με 63-92 είχε ένα μεγάλο τίμημα, τον τραυματισμό του Ράσο Νεστέροβιτς στον αριστερό ώμο.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 24/24 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, αλλά η ατυχία χτύπησε και πάλι την πόρτα της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Η νίκη στην Καβάλα με 63-92 είχε ένα μεγάλο τίμημα, τον τραυματισμό του Ράσο Νεστέροβιτς στον αριστερό ώμο.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαναν αυτό ακριβώς που τους ζήτησε ο προπονητής τους από το ξεκίνημα του αγώνα. Ήταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι, επιβάλλοντας το ρυθμό τους. Ακόμα κι όταν το παιχνίδι διακόπηκε ύστερα από κάρφωμα του Μπουρούση που διέλυσε το ταμπλό, τίποτα δεν άλλαξε.

Ο τραυματισμός του Νεστέροβιτς λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου σίγουρα επηρέασε τους συμπαίκτες του, αλλά δεν έχασαν τον έλεγχο κι έφτασαν δια περιπάτου στη νίκη.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Γκούμας,Δεσλής Αθανάσιος
Δεκάλεπτα: 16-28, 31-47, 44-73, 63-92.
Ανά δεκάλεπτο: 16-28, 15-19, 13-26, 19-19.
Καβάλα (Πρίφτης): ΜάκΙντος 5, Κοστόφ 7, Παπανικολάου 6, Στεφανίδης 5, Πιεβάλιτσα, Σίμονς 8 (6 ριμπ.), Γεωργάκης 4, Γιόροβιτς 10, Καραποστόλου, Ντέντιγερ 3, Αγγελόπουλος 15.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 4, Γκόρντον 10 (6 ασίστ), Σπανούλης 3 (6 ασίστ), Μπουρούσης 12 (7 ριμπ.), Κέσελ 11, Μαυροκεφαλίδης 15 (5 ριμπ., 4 κλεψ.), Χαλπερίν 4, Γλυνιαδάκης 10 (5 ριμπ.), Έρτσεγκ 10, Τεόντοσιτς 9 (7 ασίστ, 5 ριμπ.), Κατσίβελης.

Αγωνία για Ράσο…

Ο Ράσο Νεστέροβιτς χτύπησε στον αριστερό ώμο λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και αποχώρησε από το γήπεδο για το νοσοκομείο της Καβάλας όπου του έγινε ανάταξη στον ώμο. Ο Σλοβένος σέντερ δεν ακολούθησε την αποστολή στην Αθήνα και θα επιστρέψει το μεσημέρι της Πέμπτης για να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία και να διαπιστωθεί ακριβώς το μέγεθος της ζημιάς.

Καθυστέρηση λόγω σπασμένου ταμπλό

Το παιχνίδι στην Καβάλα είχε 33 λεπτά καθυστέρηση αφού λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το ταμπλό έγινε θρύψαλα ύστερα από κάρφωμα του Γιάννη Μπουρούση και χρειάστηκε να γίνει αντικατάσταση.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Ζήτησα από την ομάδα να έχει αντίδραση σ’ αυτό το παιχνίδι που είναι το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας και πιστεύω ότι αυτή η αντίδραση ήταν αρκετά καλή. Είχαμε αρκετά καλό διάβασμα στην άμυνα και στην επίθεση. Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα παίξαμε ένα ελεγχόμενο και καλό μπάσκετ, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος με το τέταρτο δεκάλεπτο. Τα παιδιά έχασαν τη συγκέντρωση κι άρχισαν να μιλάνε με τους διαιτητές και γι’ αυτό δεν φταίνε μόνο τα παιδιά. Το παιχνίδι ήταν στους 30 πόντους και κανείς δεν καταλάβαινε κάποια σφυρίγματα. Ο τραυματισμός του Νεστέροβιτς σίγουρα επηρέασε την ομάδα και σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι που χρειάζεται να έχεις τύχη.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ: Ήταν το τελευταίο παιχνίδι πριν το πιο σημαντικό για μας, αυτό του Σαββάτου με τον Παναθηναίκό. Ξέραμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και θα φτάναμε στη νίκη εύκολα. Δεχθήκαμε το πλήγμα με τον τραυματισμό του Ράσο και πρέπει αν δεν παίξει το Σάββατο να δείξουμε περισσότερο ότι είμαστε ομάδα, πρέπει να ενωθούμε για να κερδίσουμε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: Τα παιχνίδια με τις ομάδες σαν τον Ολυμπιακό έχουν την εξής ιδιομορφία. Τα πάντα εξαρτώνται από τη συνέπεια και τη σοβαρότητα του αντιπάλου και ο Ολυμπιακός σήμερα δεν μας άφησε κανένα περιθώριο. Εμείς μοιράσαμε λίγο το χρόνο συμμετοχής γιατί παρότι είμαστε στην κανονική περίοδο, τις τελευταίες εβδομάδες τα παιχνίδια έχουν το ρυθμό πλέι οφ. Ο Καραποστόλου δέχθηκε μια γονατιά και ελπίζω να είναι καλά το Σάββατο όπως και ο Παλάσιο. Εμείς έχουμε δυο παιχνίδια μπροστά μας κι ελπίζω να σφραγίσουμε μια υγιή χρονιά που έχουμε με την είσοδο στα πλέι οφ. Ο Παλάσιο δεν έκανε χθες προπόνηση και σίγουρα δεν τον προφύλαξε, θα μπορούσα να το είχα κάνει, αλλά το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και μπορεί να μην παίξει το Σάββατο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι ιδιαίτερα και δεν έχουμε πολλές ελπίδες, αλλά το κακό είναι ότι αργούμε να μπούμε στο ρυθμό. Έχουμε δυο σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το ένα ή και τα δυο για να μπούμε στα πλέι οφ.