Skip to main content

Νίκη και στη Γερμανία

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το αήττητο σερί του στα φιλικά προετοιμασίας και με τη νίκη του απέναντι στη Μπάμπεργκ με 96-81, έφτασε τις έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το αήττητο σερί του στα φιλικά προετοιμασίας και με τη νίκη του απέναντι στη Μπάμπεργκ με 96-81, έφτασε τις έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Στο «Τουρνουά Domreiter» που γίνεται στην πόλη της Νυρεμβέργης και υπό το βλέμμα 50 Ελλήνων φιλάθλων, οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας έπαιξαν σπουδαία απέναντι στους πρωταθλητές Γερμανίας, επιβάλλοντας από το ξεκίνημα του αγώνα το δικό τους ρυθμό.

Στο πρώτο μισό του αγώνα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που είχε σε καλή μέρα τους Άντιτς, Σπανούλη, Περπέρογλου και Πρίντεζη, είχε τον έλεγχο στο σκορ αλλά… ένιωθε τους Γερμανούς. Αυτό άλλαξε με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Το δίδυμο Σπανούλη – Περπέρογλου ήταν «καυτό», η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα και ως το τέλος του αγώνα ο Ολυμπιακός δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να φτάσει στη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-25, 37-43, 60-69,  81-96
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Φλέμινγκ): Γκίμπσον 13(3), Γκολντσμπερι, Νάχμπαρ 15, Τάντα 2, Σμιντ 6, Νιούμαν 5, Φορντ 6, Τζέικομπσεν 13(3), Γκαβέλ 6(1), Ζίρμπες 8, Ογκίλβι 7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 13(7ρ.), Άντιτς 12(2), Σπανούλης 12(5ασ.), Περπέρογλου 17(2), Ντόρσεϊ 1, Σλούκας 2(5ασ.), Μαυροειδής 3, Γκετσεβίτσιους 9(1), Πρίντεζης 11(9ρ.), Παπανικολάου 8(8ρ.), Μάντζαρης, Κατσίβελης 8(2)

*Ο Κάιλ Χάινς αποθεώθηκε από Έλληνες και Γερμανούς φιλάθλους στην παρουσίαση των δυο ομάδων. Οι φανατικοί της Μπάμπεργκ είχαν δημιουργήσει ένα πανό στο οποίο έγραφαν: «Καλωσήρθες πίσω Κάιλ». Πριν το παιχνίδι, ο Αμερικανός δε σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα και να βγάζει φωτογραφίες τόσο με φιλάθλους του Ολυμπιακού όσο και μ’ αυτούς της πρώην ομάδας του.
* Η Θύρα 7 Νυρεμβέργης τίμησε τον Πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας Ολυμπιακό στο πρόσωπο του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη. Η τιμητική πλακέτα και η ανθοδέσμη δόθηκαν λίγο πριν το τζάμπολ του φιλικού.
* Στην πρωινή προπόνηση πριν το παιχνίδι, η Euroleague TV βρέθηκε στο γήπεδο και μίλησε με τους Μπαρτζώκα, Σπανούλη, Παπανικολάου και Ντόρσεϊ.
* Στο πρώτο παιχνίδι του τουρνουά η Κίμκι επικράτησε της Μακάμπι 80-60.