Skip to main content

Δύσκολα…

Ο Ολυμπιακός έκανε το 21 στα 21 και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά αυτή ήταν η πιο δύσκολη εντός έδρας νίκη των «ερυθρόλευκων». Ο Ολυμπιακός έκανε το 21 στα 21 και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά αυτή ήταν η πιο δύσκολη εντός έδρας νίκη των «ερυθρόλευκων».

Λίγα 24ώρα πριν τα προημιτελικά με τη Σιένα και το μυαλό των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν μάλλον στους Ιταλούς. Τελικά οι Πειραιώτες κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 73-70 απέναντι στον Ηλυσιακό χάρις στην ευστοχία τους στα τελευταία λεπτά και την καλή άμυνα του Μιχάλη Πελεκάνου που έκλεψε την μπάλα από τον Νίκο Χατζή, 20΄΄ πριν το τέλος.

Δεκάλεπτα: 17-22, 38-33, 58-50, 73-70
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 8, Νεστέροβιτς 10, Γκόρντον 6, Σπανούλης 10, Μπουρούσης 17 (1, 8ριμπ), Πελεκάνος 8, Μαυροκεφαλίδης, Χαλπερίν 3 (1), Νίλσεν 6, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3 (1),
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Καρύδας 2, Ουέμπ, Χατζής 16 (1), Παπαντωνίου 16 (1), Κουκουλάς, Τόντιτς 2, Κασελάκης 6, Μπάξτερ 19 (2), Γαλιώτος 2, Ντόουσον 9

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό που έπαιξε καλό μπάσκετ. Δεν έχω καμία εξήγηση ούτε ψάχνω άλλοθι, ούτε λέω καλύτερα τώρα παρά στη Σιένα. Η ομάδα δεν ήταν έτοιμη και οι ευθύνες είναι δικές μου. Είχαμε 19 λάθη και 14 ασίστ, δεν είχαμε αντίδραση στα νταμπλ τιμ και ούτε στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν είχαμε μυαλό. Δεν ήμασταν έτοιμοι. Το τρίποντο δεν με ανησυχεί το 4/27, αλλά με ανησυχούν οι εύκολοι πόντοι που φάγαμε στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να ετοιμάσουμε τα ματς στη Σιένα και την Τρίτη με το καλό μάθημα που μας έδωσαν οι φίλοι μας και την βοήθεια των φιλάθλων μας θα ξεκινήσουμε καλά.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ: Ήταν ένα δύσκολο ματς. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά στις προπονήσεις ενόψει Σιένα. Ξέραμε ότι έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι, ο Ηλυσιακός δεν είχε να χάσει τίποτα και όταν δεν έχεις άγχος η μπάλα μπαίνει. Νομίζω ότι επέλεξαν να μας δώσουν ελεύθερα σουτ, δεν τα βάλαμε και έτσι ο αντίπαλος μας πήρε ψυχολογία. Πρέπει να συνεχίσουμε, το μυαλό μας ήταν στη Σιένα, η οποία είναι μια πολύ καλή ομάδα, διαβασμένη και γεμάτη.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ: Όταν μια ομάδα κοντράρει ένα τέτοιο ματς έχεις την ικανοποίηση, αλλά και μια πίκρα επειδή έφτασες σε ένα μικρό θαύμα και δεν τα κατάφερες. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα παιχνίδι στα δικά μας στάνταρ, δείξαμε ότι μπορούμε να παλέψουμε κόντρα σε κάθε αντίπαλο και παρά την απουσία του Αλέξη Κυρίτση, ενός σημαντικού παίκτη για μας, αποδώσαμε καλά.

ΝΟΝΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: Κάναμε ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια, προσπαθήσαμε πάρα πολύ και κοντράραμε τον Ολυμπιακό που είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Ο στόχος μας, βέβαια, είναι η παραμονή και μας περιμένει ένα πολύ κρίσιμο ματς κόντρα στον Πανελλήνιο.