Skip to main content

ΜΠΑΡΖΩΚΑΣ: Η επιτυχία κατέστρεψε πολλούς ανθρώπους

Η Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός ήταν ταυτόχρονα και η επίσημη παρουσίαση της ομάδας αλλά και του νέου προπονητή των «ερυθρόλευκων, Γιώργου Μπαρτζώκα…

Η Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός ήταν ταυτόχρονα και η επίσημη παρουσίαση της ομάδας αλλά και του νέου προπονητή των «ερυθρόλευκων, Γιώργου Μπαρτζώκα…

"Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια Αγγελόπουλων για την ευκαιρία που μου έδωσαν και τα καλά λόγια που είπαν σήμερα. Έχω πλήρη συναίσθηση σε ποιο κλαμπ βρίσκομαι. Έχω έρθει στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας και είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ", είπε αρχικά ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας και πρόσθεσε: "Το μέγεθος κάθε συλλόγου φαίνεται από τις συνεντεύξεις Τύπου και σήμερα είστε πάρα πολύ εδώ, κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο μέγεθος".

Για το αν τον βοηθάει το γεγονός ότι η ομάδα του Ολυμπιακού διατήρησε τον ίδιο κορμό: "Αφάνταστα. Διευκολύνει να ξεκινάμε με σχεδόν ίδιο ρόστερ. Δεν ήταν εύκολο. Μια επιτυχημένη ομάδα, έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις και το ξέρετε. Κάποιοι ήθελαν ανανεώσεις και έπρεπε να συμβεί. Πήραμε και δυο παίκτες . Η ομοιογένεια είναι σημαντικό πράγμα, ξεκινάμε καλά, όσοι είναι εδώ έχουν αποδείξει ότι αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα".

Για τα φιλικά ματς προετοιμασίας και τι θέλει να δει μέσα από αυτά: "Διαλέξαμε δυνατά παιχνίδια. Αποφασίσαμε να παίξουμε τοπ παιχνίδια για να αναδειχθούν οι αδυναμίες μας και να δουλέψουμε σε αυτές. Να 'μαστε έτοιμοι σε αυτές τις υποχρεώσεις".

Για τις αλλαγές στην Ευρωλίγκα: "Η Ευρωλίγκα πλησιάζει το ΝΒΑ. Το Τοπ -16 θα 'χει περισσότερα ματς και με ισχυρούς αντιπάλους. Η στελέχωση μιας ομάδας και η οργάνωση θα 'ναι σημαντική. Όλα πρέπει να είναι οργανωμένα, από την προπόνησή μας, το ιατρικό τιμ, ακόμα και τα ταξίδια μας. Ετσι όπως θα είναι οι ρυθμοί για να ανταποκριθεί μια ομάδα πρέπει να είναι πολύ καλά οργανωμένη".

Για την φιλοσοφία του και τα νέα στοιχεία που θέλει να έχει ο Ολυμπιακός: "Εμείς αυτό που θέλουμε είναι ουσιαστικά να βάλουμε μια ύλη μέσα στην ομάδα. Ξέρουμε το ταλέντο και τις ικανότητες των παικτών μας και εμείς από την πλευρά μας θα παρέμβουμε στο βαθμό που χρειάζεται".

Τέλος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: "Ερχόμενος στην ομάδα έχω την αίσθηση ότι όλοι είναι πιο ήρεμοι και δικαιωμένοι. Σε βοηθάει στις αποφάσεις σου. Από την άλλη είναι βάρος να καθοδηγείς μια ομάδα που 'χει κατακτήσει τόσα πολλά. Πρέπει να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον. Την επόμενη μέρα, δεν έχω διάθεση να δω το παρελθόν. Η επιτυχία κατέστρεψε πολλούς ανθρώπους".