Skip to main content

Εύκολα…

Οι «ερυθρόλευκοι» που αγωνίστηκαν χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τη μέση, επέβαλλαν από την αρχή το ρυθμό τους και παρά το κακό τρίτο δεκάλεπτο έφτασαν τελικά χωρίς πρόβλημα στο 19ο ροζ φύλλο αγώνος και παρέμειναν μόνοι πρώτοι και αήττητοι.

Οι «ερυθρόλευκοι» που αγωνίστηκαν χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τη μέση, επέβαλλαν από την αρχή το ρυθμό τους και παρά το κακό τρίτο δεκάλεπτο έφτασαν τελικά χωρίς πρόβλημα στο 19ο ροζ φύλλο αγώνος και παρέμειναν μόνοι πρώτοι και αήττητοι.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 48-28, 62-50, 79-61
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7, Νεστέροβιτς 7, Γκόρντον 9, Σπανούλης 11(2), Πελεκάνος 8(2), Μαυροκεφαλίδης 8, Χαλπερίν 8, Γλυνιαδάκης 13, Νίλσεν 6, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ, Κατσίβελης.
Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 11(1), Παπαμακάριος, Μπέιλι 6, Καλαϊτζής, Κράμπενχοφτ 2, Σμιθ 6(1), Καραθανάσης 4, Σκλάβος 6, Στσεπάνοβιτς 5(1), Φράνσις 21.

NTOYΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Παίξαμε με μια ομάδα που έχει πολλούς έμπειρους παίκτες, ξέρει να ελέγξει τον ρυθμό και μετά την Κωνσταντινούπολη εγώ ήθελα να έχουμε έναν απλό και καλό έλεγχο του παιχνιδιού. Δεν τον είχαμε. Στο πρώτο δεκάλεπτο κάναμε κάτι. Στο δεύτερο ξεκινήσαμε με 0-7, στο τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν κακοί και τελικά η αναλογία λαθών και ασίστ δεν είναι καλή. Το θέμα είναι ότι οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Ο Τεόντοσιτς δεν προπονήθηκε μετά την Πόλη, ο Σπανούλης μπήκε στην ομάδα χωρίς προπόνηση και δεν είχαμε αντίδραση. Ο ένας που είχε συνεχώς αντίδραση ήταν ο Γλυνιαδάκης στην αρχή που μάλλον χόρτασε με τους 13 πόντους και ο άλλος ήταν ο Γκόρντον. Μάλλον κάτι καλό κάναμε που αποφασίσαμε να τον βάλουμε στο ρόστερ. Μας περιμένει το ματς με την Ζαλγκίρις και μετά ένα μεγάλο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Κι εσείς πρέπει να βοηθήσετε, όσο μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Στην αρχή της σεζόν όλοι υποσχέθηκαν ότι θα φύγουν αν πέσει το πρώτο μπουκάλι και τα ξεχάσαμε όλα. Ήσασταν αρκετοί στην Βαλένθια. Μας χειροκρότησαν παρότι έχασαν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και μας περίμεναν έξω να πάρουν αυτόγραφα. Δεν νομίζω ότι η ελληνική κουλτούρα είναι πιο πίσω από την ισπανική. Θα πρέπει να είναι γιορτή το ματς. Από τη στιγμή που θα έρθουν νέα παιδιά μπορεί να κερδίσουμε και κάποιους νέους φιλάθλους. Σίγουρα και εγώ, βέβαια, θα ήθελα να βρίσκονται κοντά οι φίλαθλοι μας, αλλά η απόφαση δεν είναι δική μας.

Και εγώ περίμενα κόσμο, η ώρα είναι καλή. Μάλλον ο κόσμος θέλει πιο πολύ το ποδόσφαιρο, μάλλον η Ελλάδα είναι χώρα ποδοσφαίρου, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.

ΓΙΟΤΑΜ ΧΑΛΠΕΡΙΝ: Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Ειδικά στην τρίτη περίοδο δεν παίξαμε σωστό μπάσκετ, απέναντι στον Πανελλήνιο που αγωνίστηκε πολύ επιθετικά. Η ουσία είναι ότι κερδίσαμε και έχουμε μια πολύ σημαντική εβδομάδα μπροστά μας με την Ζαλγκίρις και τον τελικό κυπέλλου. Από αύριο πρέπει να δουλέψουμε και να διορθώσουμε τα λάθη.

Ο τραυματισμός μου δεν ήταν τόσο σοβαρός, νοιώθω καλά, θα δουλέψω σκληρά. Μένουν επτά μέρες μέχρι τον τελικό για να δουλέψω και να βρεθώ σε καλή κατάσταση.

Ήμουν πολύ χαρούμενος. Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη όχι μόνο για την πρωτιά, αλλά γιατί η ομάδα έδειξε τον χαρακτήρα της. Ήταν ένα από τα αποτελέσματα που δείχνουν την διαφορά μιας καλής από μια πολύ καλή ομάδα. Όλοι θέλουμε να παίζουμε 40 λεπτά, δεν είναι δυνατό, είναι ακόμα πιο δύσκολο να βλέπεις το ματς στην τηλεόραση, όμως όλα αυτά είναι πίσω μας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς φέτος λειτουργούμε πιο στοχευόμενα. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε σε όλα τα ματς δυνατά. Μας νοιάζει το ματς με την Αλμπα να τελειώσουμε θετικά το Eurocup και τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Μαρούσι. Θέλουμε να βάλουμε τον Στσεπάνοβιτς στην ομάδα, θα δουλέψουμε και απλά θα περίμενα στο τέλος να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί και να είναι η τελική διαφορά μικρότερη.

Δεν ήμασταν τόσο γεμάτοι στο ρόστερ ώστε να ανταποκριθούμε σε δύο διοργανώσεις. Ωστόσο, νομίζω ότι πλέον είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε καλό πρόγραμμα μέχρι το τέλος της σεζόν και τελικά θα καταφέρουμε κάτι καλό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ: Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Παίζουμε κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, προσπαθήσαμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Στόχος είναι τα επόμενα παιχνίδια που πρέπει να πάρουμε και αποτελέσματα.