Skip to main content

«Για τη νίκη»

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (14/3, 21:45) τη Σιένα για την 11η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας και όπως δήλωσαν οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Ντορόν Πέρκινς οι Πειραιώτες πηγαίνουν στη Σιένα για τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (14/3, 21:45) τη Σιένα για την 11η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας και όπως δήλωσαν οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Ντορόν Πέρκινς οι Πειραιώτες πηγαίνουν στη Σιένα για τη νίκη. 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Τελικός είναι αυτό το ματς που θα μας οδηγήσει στα play off. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η νίκη στη Σιένα δεν θα μας εξασφαλίσει την πρόκριση. Χρειαζόμαστε τη νίκη για να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση, αλλά στη συνέχεια θα χρειαστούν και άλλες νίκες για να προκριθούμε. Είναι σημαντική απώλεια του Πρίντεζη καθώς είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οι αριθμοί που μας δίνει στο παρκέ είναι συγκεκριμένοι ενώ μας δίνει και πάρα πολύ ενέργεια. Οι τραυματισμοί, όμως,  είναι μέσα στον αθλητισμό και στο μπάσκετ με τα συνεχόμενα παιχνίδια και την κόπωση από τα πολλά ταξίδια είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε αντιδράσει λάθος στη ζώνη της Σιένα. Στο πρώτο ματς είχαμε βρεθεί στο +5 35’’ πριν το τέλος, αλλά έγιναν τελικά τρομερά πράγματα για να χάσουμε. Έχουν αλλάξει πολλά καθώς έχουν περάσει  δύο μήνες από τότε. Η Σιένα δεν έχει τον Χάκετ που είναι τραυματίας. Σε αυτό το επίπεδο οι ομάδες δεν είναι στην ίδια φόρμα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και αυτό είναι λογικό. Το θέμα είναι να περάσεις αλώβητος  από παιχνίδια όταν δεν είσαι σε καλή κατάσταση».

ΝΤΟΡΟΝ ΠΕΡΚΙΝΣ: «Πιστεύω πως κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι σημαντικό. Τώρα μπροστά μας είναι η Σιένα και θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Το “κλειδί” είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να παίξουμε άμυνα, να παίξουμε δυνατά και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Πονάει η απουσία του Γιώργου (σ.σ. Πρίντεζη), μας δίνει πόντους και ενέργεια, αλλά έχουμε τόσους καλούς παίκτες στην ομάδα μας που θα βγούμε μπροστά και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του».

*Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Γιώργος Πρίντεζης και  Βαγγέλης Μάντζαρης, αλλά και οι Γιώργος Γεωργάκης και Δημήτρης Κατσίβελης.