Skip to main content

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς ξεκινάμε ως αουτσάιντερ

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησε στο NOVASPORT FM για τη παλιά και τη νέα σεζόν, για τις δηλώσεις του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησε στο NOVASPORT FM για τη παλιά και τη νέα σεζόν, για τις δηλώσεις του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τον κόσμο του Ολυμπιακού. 

«Είμαστε χαρούμενο και περήφανοι για τον Ολυμπιακό και γι’ αυτά που κατάφερε φέτος, που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ευρώπης και Ελλάδας. Ξεκινάμε μια νέα σεζόν με την ομάδα σε πολύ μεγάλο ποσοστό, 85 – 90% είναι ίδιοι παίκτες. Έχουμε νέο προπονητή, τον κύριο Μπαρτώκα. Για πρώτη φορά Έλληνας προπονητής αναλαμβάνει τις τύχες ενός Πρωταθλητή Ευρώπης. Υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση στην επιλογή. Τον πιστεύουμε πολύ και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά. Όσο ψηλότερα στην Ευρώπη, τόσο καλύτερα. Στην Ελλάδα είναι γνωστοί οι στόχοι», σχολίασε ο συνιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις λίγες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο ρόστερ της ομάδας: «Τα πράγματα είναι απλά.  Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει κι αυτή είναι η βασική αρχή που ακολουθήσαμε φέτος. Τα προηγούμενα καλοκαίρια έγιναν πολλά πράγματα, κάθε φορά ήταν διαφορετικοί οι λόγοι που γινόντουσαν αλλαγές. Δεν ήταν μόνο δική μας επιλογή δική μας να αλλάξουμε τους παίκτες».

Όσο για τις δηλώσεις του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τις οποίες χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό φαβορί για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος; «Συμφωνούμε με τη δήλωση του κυρίου Γιαννακόπουλου. Με την υπάρχουσα σύνθεση της ΚΕΔ ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για την πρώτη θέση και ο Ολυμπιακός για τη δεύτερη. Όπως ήταν και πέρσι. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Βλέπουμε συνεχώς στο ποδόσφαιρο αλλαγές στην ΚΕΔ, αλλά στο μπάσκετ δεν αλλάζει τίποτα και το βλέπουμε αυτό».

Ο κύριος Γιώργος Αγγελόπουλος ρωτήθηκε για την παρουσία του κόσμου στο ΣΕΦ: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη ούτε τους Αγγελόπουλους, ούτε κανέναν άλλο. Αν ο κόσμος του δεν είναι δίπλα τότε υπάρχει θέμα».

Όσο για το αν φοβήθηκαν το ρίσκο της επιλογής ενός ικανού προπονητή αλλά όχι έμπειρου; «Σίγουρα υπάρχει ρίσκο, αλλά είναι υπολογισμένο. Το σκεφτήκαμε, το είδαμε, μιλήσαμε μαζί του. Δεν μπορεί να έχουμε μαγικές λύσεις για να πούμε ότι η επιτυχία είναι δεδομένη. Είναι μια συνειδητή επιλογή που τη σκεφτήκαμε και την πιστεύουμε πολύ. Τον παρακολουθούμε χρόνια τον κόουτς και τον ξέρουμε».

Τέλος, ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» επανέλαβε: «Νομίζω ότι πέρσι ήταν φαβορί ο Παναθηναϊκός και φέτος είναι. Εμείς ξεκινάμε ως αουτσάιντερ. Μας αρέσει αυτό. Πήγε καλά πέρσι.