Skip to main content

Ίβκοβιτς: Την Παρασκευή θα είμαστε έτοιμοι

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα και το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα και το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διοργάνωσε την καθιερωμένη Media Day που πραγματοποιεί πριν τη συμμετοχή της σ’ ένα τέτοιο γεγονός όπου όλοι οι παίκτες τέθηκαν στη διάθεση των δημοσιογράφων. Πριν απ’ αυτό, ο Σέρβος τεχνικός ανέπτυξε τις τελευταίες τους σκέψεις για το μεγάλο ευρωπαϊκό μπασκετικό ραντεβού…

«Σήμερα ξεκινάει μια μεγάλη εβδομάδα για την Ευρωλίγκα, η εβδομάδα του Φάιναλ Φορ, και για τις τέσσερις ομάδες. Πιστεύω η ομάδα μας θα είναι έτοιμη για τη μεγαλύτερη διοργάνωση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τα παλικάρια είναι εδώ. Η ομάδα είναι σχεδόν έτοιμη, μόνο με τον Παπαδόπουλο έχουμε ένα μικρό πρόβλημα που δεν προπονήθηκε τις τελευταίες μέρες. Η προετοιμασία ήταν δύσκολη, δεν είχαμε τα επίσημα παιχνίδια και γι’ αυτό το λόγο παίξαμε τα δυο φιλικά με τη Ράντνιτσκι και τον Πανιώνιο», σχολίασε ο «Ντούντα»

Στη συνέχεια ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στην Μπαρτσελόνα: «Τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Φάιναλ Φορ και επικεντρωνόμαστε στην Μπαρτσελόνα, μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία που τη ξέρουμε πολύ καλά. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε την Μπαρτσελόνα. Έχουμε τις δυνατότητες. Βάσει του προγράμματος κάναμε το καλύτερο δυνατό που μπορούσαμε και το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα βρίσκεται σε πολλή καλή κατάσταση βλέποντας τις βιοχημικές εξετάσεις, σε καλύτερη περίοδο απ’ ότι ήμασταν πέρσι. Πιστεύω ότι την Παρασκευή θα είμαστε έτοιμοι.

Η Μπαρτσελόνα έχει εμπειρία, εμείς έχουμε ενέργεια. Θα πρέπει να προσέξουμε σε διάφορους τομείς, όπως τον έλεγχο του ρυθμού, ενώ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στις αναλογίες ασίστ/λάθη (15 και 10 περίπου). Ήταν η καλύτερη αμυντική ομάδα με 62 πόντους και έχει δύο πολύ έμπειρους και καλούς παίκτες, τον Λόρμπεκ και τον Ναβάρο. Έχει δύο διαφορετικούς πόιντ γκαρντ, τον Χουέρτας και το Σάδα, ο πρώτος είναι δημιουργός και ο δεύτερος στην οργάνωση, στη θέση «2» μετά τον Ναβάρο είναι ο Έιντσον που ήταν τραυματίας. Υπάρχουν τρεις αριστερόχειρες παίκτες, ο Πητ Μάικλ πολύ έμπειρος, ο Αυστραλός Ίνγκλις, και μια φροντ λάιν με μεγάλη εμπειρία, όλοι παίκτες διαφορετικοί, με κορυφαίο όλων τον Λόρμπεκ, που παίζει πολύ δυνατό παιχνίδι και μέσα και έξω. Με τέτοια ομάδα όπως η Μπατσελόνα σε σετ παιχνίδι δεν θα έχουμε πολλές ελπίδες, θα προσπαθήσουν τα παλικάρια να παίξουν παιχνίδι πολύ υψηλού ρυθμού κι έτσι φτάσαμε ως το Φάιναλ Φορ που δεν το περίμενε κανείς».

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έστειλε και το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Όταν μιλάμε για μια ομάδα, όλα αλλάζουν. Εγώ επέστρεψα ύστερα από 15 χρόνια, όμως ο κόσμος του Ολυμπιακού παραμένει ο καλύτερος. Στην Κωνσταντινούπολη θα μας στηρίξουν πολύ, όπως έκαναν και στη Ρώμη και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσουν».