Skip to main content

«Ήταν ένα παιχνίδι ενηλίκων»

Μετά το τέλος του αγώνα οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησαν στην κάμερα του OTE TV.

Μετά το τέλος του αγώνα οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησαν στην κάμερα του OTE TV.



Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:


Συγχαρητήρια, μεγάλη νίκη, κλείνετε θετικά τη χρονιά, με νίκη κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο. Θέλω να ρωτήσω ένα πράγμα, τι μπορεί να λένε δύο πρόεδροι, οι οποίοι δεν είναι ουρανοκατέβατοι, έχουν σχέση με το μπάσκετ, παρακολουθούν το μπάσκετ, αγαπούν το μπάσκετ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια μετά από μια τόσο μεγάλη νίκη;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, αυτό τους είπαμε, σημαντική νίκη, εντάξει είχε πάει και δεκατρείς πόντους και μπορούσε να τελειώσει πολύ πιο εύκολα. Συγχαρητήρια και ευχές, μια νίκη είναι, όχι κάποιος τίτλος».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Αυτό που μπορούμε να πούμε, γιατί και εμείς τόσα χρόνια με τους παίκτες στα αποδυτήρια, στα ταξίδια, πάμε για το διπλό στη Μάλαγα. Φεύγεις πολύ γρήγορα από το σήμερα και φτάνεις στον επόμενο στόχο. Και το δικό μας το μυαλό, έτσι λειτουργεί».

Είχε άγχος, είχε πίεση η εξέλιξη του αγώνα; Διότι γύρισε το παιχνίδι από το +13…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Βέβαια είχε, αυτό είπαμε, από το δεκατρία μειώθηκε η διαφορά και ήταν ένας πολύ καλός αγώνας και πολύ δύσκολος».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Είχε άγχος, ο Παναθηναϊκός ήταν δυνατός και πολύ αξιόμαχος. Ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν μεταξύ ενηλίκων το παιχνίδι, οπότε ήταν ένα δυνατό παιχνίδι».

Σε αυτές τις περιπτώσεις αφαιρείται ένα δικαίωμα από τον δημοσιογράφο να κάνει μια κλισέ ερώτηση ενόψει των ημερών. Θέλω να πω ότι στο ελληνικό μπάσκετ έχουμε απολαύσει πολλούς παίκτες, μεγάλους παίκτες, να έρχονται να παίζουν στις ομάδες μας και να μας προσφέρουν θέαμα. Άρα, δεν μπορεί κανένας δημοσιογράφος να ρωτήσει “θα φέρετε δώρο στην ομάδα σας έναν παίκτη;”. Ωστόσο εάν είχατε τη δυνατότητα να κάνετε δώρο στην ομάδα σας ενόψει των εορτών, ποιο θα ήταν αυτό;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αυτό είναι θέμα του προπονητή…»

Όχι, όχι, δεν αναφέρομαι σε παίκτη είπαμε…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Εάν εννοείς αγωνιστικό, εκτός από το deadline στις 29 υπάρχει και μετά την 6η αγωνιστική του TOP16 τελευταίο περιθώριο. Αν κριθεί και ο προπονητής ζητήσει κάποιον παίκτη, θα το εξετάσουμε. Τώρα για μη αγωνιστικό δώρο, να είναι όλοι υγιείς, σήμερα δηλαδή είδαμε τον Ολυμπιακό να παίζουμε σχεδόν όλοι υγιείς. Δηλαδή Ντάρντεν, Λοτζέσκι παίξανε για πρώτη φορά μαζί χωρίς να είναι 100%  έτοιμος ο Λοτζέσκι, επέστρεψε ο Πρίντεζης μετά από δυόμιση μήνες, περιμένουμε ακόμη τον Παπαπέτρου. Δηλαδή τον Ολυμπιακό κομπλέ θα τον δούμε τον Ιανουάριο από ό,τι φαίνεται. Αυτό, να δούμε τον Ολυμπιακό κομπλέ».

Πιστεύω πως εάν είχα τη δυνατότητα να ρωτήσω τον κόσμο, πολλοί θα απαντούσαν ότι το δώρο που θα θέλανε να μας κάνουν και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, αλλά και η άλλη πλευρά, η πλευρά του Παναθηναϊκού, θα ήταν κάποια στιγμή να σταματήσει αυτός ο χαρτοπόλεμος και το μπάσκετ επειδή είναι πολύ σπουδαίο στην Ελλάδα και μας προσφέρει σπουδαίο θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις, κάποια στιγμή να περάσει μέσα στο γήπεδο και να φύγει έξω από το γήπεδο. Θα έρθει αυτή η στιγμή;Θα σταματήσει ο χαρτοπόλεμος;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Διαφωνώ μαζί σας για το εάν ρωτήσετε τον κόσμο του Ολυμπιακού ότι θέλει αυτό, αλλά δεν υπάρχει χαρτοπόλεμος. Έχουμε τοποθετηθεί στη media day για αυτό και στις προηγούμενες παρουσιάσεις τι έχει γίνει για το θέμα αυτό, χαρτοπόλεμος δεν υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός έχει βγάλει πέντε ανακοινώσεις νομίζω και εμείς ούτε μία. Έχει βγάλει πέντε ανακοινώσεις για διάφορα θέματα, ο Ολυμπιακός δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση. Οπότε δεν τίθεται θέμα χαρτοπόλεμου, είναι βασικά θέματα, διαφορές που τα έχουμε εξηγήσει αυτά».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Στην ερώτηση που έκανες, αυτό που μπορεί να γίνει για να φτάσουμε στο σημείο που λες, είναι να σέβονται και οι δύο πλευρές εξίσου τους νόμους. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα, είστε ο χορηγός μας, φέτος ξεκινάμε μια συνεργασία, πραγματικά να δώσουμε και συγχαρητήρια, εγώ με τον αδελφό μου ήμασταν τιμωρημένοι, σεβαστήκαμε την τιμωρία μας και δεν ερχόμασταν στο γήπεδο. Και βλέπαμε τις πρώτες μεταδίσεις του ΟΤΕ, αυτό το πολύ ωραίο πράγμα που γίνεται με τα παιδιά τα μεσημέρια, τις βλέπαμε από το σπίτι μας, επειδή σεβόμαστε την τιμωρία. Η αντίπαλη πλευρά επιλέγει να μην σέβεται την όποια τιμωρία και να πηγαίνει στο γήπεδο, έφαγε άλλους 10 μήνες με το Ρέθυμνο. Άμα δεν σεβόμαστε τους νόμους, έστω ότι εμείς είχαμε κάνει δηλώσεις που ήταν υπερβολικές, φάγαμε μια τιμωρία, τη σεβαστήκαμε και δεν ήρθαμε στο γήπεδο μέχρι να λήξει η τιμωρία μας. Πρέπει να το κάνουμε όλοι αυτό. Να σεβόμαστε τους νόμους. Έτσι κάποτε μπορεί να προχωρήσει το πράγμα, αλλιώς δεν γίνεται».

Με εξαίρεση κάποια υβριστικά, τα οποία τα ακούμε σε κάθε γήπεδο και πλέον έχει γίνει κομμάτι της «κουλτούρας» μας, είναι ένα πρώτο βήμα ο τρόπος που διεξήχθη σήμερα το παιχνίδι και αντίστοιχα παιχνίδια που έχουν γίνει στο ΟΑΚΑ; Έχουν αποδείξει και οι οπαδοί και ο κόσμος ότι μπορούν να προσφέρουν σπουδαία ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Τι πρέπει να γίνει για να το εμπεδώσουμε αυτό και να εγκατασταθεί αυτή η ατμόσφαιρα και σε αυτό το γήπεδο, αλλά και στο άλλο γήπεδο γιατί μιλάμε για ένα ντέρμπι το οποίο παρακολουθεί ολόκληρος ο κόσμος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Νομίζω είναι ένα βήμα, αλλά δεν φτάνει ένα παιχνίδι. Μπορεί να γίνουν πολύ καλύτερες συνθήκες, ακόμα καλύτερες  και αυτός είναι ο στόχος, αλλά θέλει σειρά παιχνιδιών για να γίνει αυτό, για να εμπεδωθεί. Και έχει σχέση και με την προηγούμενη ερώτηση, με τον “χαρτοπόλεμο”, θα πρέπει να είναι ένα κλίμα ήσυχο, ήταν πολύ δύσκολο με αυτά που γίνανε να γίνει αυτό το κλίμα. Με αυτά που είχαν προηγηθεί, με τις δηλώσεις, τις ανακοινώσεις, τις προκλήσεις και όλα αυτά, ανά δύο ώρες ανακοίνωση, ήταν πολύ δύσκολο. Νομίζω σε σχέση με αυτό πήγε καλά, αλλά μπορεί να πάει πολύ καλύτερα».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Θέλει εκτός από το, οι παίκτες μεταξύ τους το ξέρουν το ξέρεις και εσύ καλύτερα που είσαι πιο κοντά, δεν έχουν κανένα πρόβλημα μεταξύ τους. Θέλει  δηλώσεις από τους παράγοντες που να είναι σε αυτό το πνεύμα. Να θυμίσω ότι εμείς την πρώτη μας κοινή παρουσία στο ΟΑΚΑ, στον τελικό που κερδίσαμε στους τελικούς πέρσι, με τη λήξη του αγώνα το τι δηλώσεις κάναμε ώστε να είναι ο κόσμος εδώ ήρεμος, συγχαρήκαμε το σύνολο του κόσμου του Παναθηναϊκού όπου δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τον κόσμο του Παναθηναϊκού και ακολούθησε μετά εδώ πέρα ένα παιχνίδι σε καλό κλίμα. Τέτοιες προσπάθειες και όχι τραμπουκισμούς και πράγματα που τα έχουμε γράψει στις ανακοινώσεις, τα έχουμε δει, μπράβους στις φυσούνες και όλα αυτά. Αυτά δεν πρέπει να γίνονται».

Τελευταία ερώτηση, ξέρετε πότε θα έχουμε απόφαση από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ για την περίφημη υπόθεση;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Όχι,  δεν ξέρουμε».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Αναμένουμε, πιστεύω μέσα στην εβδομάδα, δεν το ξέρουμε όμως».