Skip to main content

Ήττα στην παράταση…

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στον τέταρτο τελικό των πλέι οφ με 101 – 94 στην παράταση, αλλά το μπάσκετ πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στον τέταρτο τελικό των πλέι οφ με 101 – 94 στην παράταση, αλλά το μπάσκετ πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν παλικαρίσια από την αρχή ως το τέλος παρότι οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν, κι αν ήταν λίγο πιο ψύχραιμοι στο τέλος της κανονικής διάρκειας (1/4 βολές) τότε το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Τα όσα ακολούθησαν όμως το τέλος του αγώνα με την εισβολή των οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο και την επίθεση στα μέλη της «ερυθρόλευκης» αποστολής ήταν αυτά που πρέπει να προβληματίσουν.

Οι Βαγγέλης Αγγέλου, Γιάννης Μπουρούσης, Ζόραν Έρτσεγκ, Κώστας Παπανικολάου και Ματ Νίλσεν δέχθηκαν χτυπήματα, ενώ εντός της φυσούνας έσκαγαν βεγγαλικά.

Τα δεκάλεπτα:
17-18, 41-39, 60-61, 83-83, 101-94 (παράταση)
Ανά δεκάλεπτο: 17-18, 24-21, 19-22, 23-22, 18-11 (παράταση)
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Τανατζής, Καρακατσούνης
Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 5, Περπέρογλου, Μπατίστ 22 (11ρ.), Φώτσης 22 (6/6), Σάτο 9, Νίκολας 9 (1), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης, Βουγιούκας 6, Καλάθης 16, Καϊμακόγλου 11 (1)
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7 (1), Γκόρντον 2, Σπανούλης 18 (4), Πρίντεζης 11 (1), Μπουρούσης 16 (10ρ.), Κέσελ, Πελεκάνος 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 9 (1), Γλυνιαδάκης 4, Ερτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 8 (2)

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ:
"Ήταν ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι και η ομάδα μας ήταν έτοιμη. Είχε διάρκεια αλλά το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αν δούμε τη στατιστική, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός και ήταν δύσκολο να χάσει το ματς. Ένα παράπονο έχω από τους παίκτες μου, την άμυνα. Μπατίστ και Φώτσης έκαναν μεγάλο ματς και οι παίκτες μου έχασαν τα ριμπάουντ που ήταν 16-3 υπέρ των αντιπάλων.

Είπα στους παίκτες ότι μας δίνουν το ματς και δεν μπορούμε να το πάρουμε. Δεν καταλαβαίνω πως οι παίκτες μου και στο δεύτερο ματς που παίζαμε καλά και προηγούμασταν, έχασαν εύκολα την ψυχολογία τους. Το παράπονο που έχω είναι ότι, αν θέλεις να δείξεις ομαδικότητα πρέπει να παίξεις καλή άμυνα. Ο Φώτσης και ο Μπατίστ έκαναν μεγάλο παιχνίδι, αλλά το παράπονό μου είναι στα επιθετικά ριμπάουντ που ήταν 16-3 υπέρ του Παναθηναϊκού. Αν το ελέγχαμε, το παιχνίδι θα τελείωνε διαφορετικά.

Είπα στους παίκτες ότι κάποιος μας δίνει το παιχνίδι και εμείς δεν ξέρουμε να το πάρουμε. Σίγουρα υπάρχει ένα δύσκολο παρελθόν εδώ κι εγώ δεν καταλαβαίνω πώς στο δεύτερο παιχνίδι είχαμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και αμέσως μετά οι βασικοί χάθηκαν. Βλέπουμε τις ανατροπές που γίνονται στους τελικούς. Λέμε ότι είμαστε υπό πίεση, αλλά δεν ξέρω υπό πια πίεση. Είχαμε καλή ψυχολογία, αλλά αυτή η ψυχολογία δεν ήταν αρκετή, αν και είχαμε το πλεονέκτημα της έδρας".


ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ: "Σήμερα παίξαμε ένα τελικό που το θέλαμε πάρα πολύ. Δυστυχώς εκεί που έπρεπε να δείξουμε ψυχολογία νικητή δεν το κάναμε. Ζητώ προσωπικά συγνώμη από τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και κυρίως στον κόσμο του Ολυμπιακού για τις βολές που έχασα. Αν τις είχα βάλει θα είχαμε νικήσει.. Το φέρνω βαρέως και ζητώ συγνώμη από όλους. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να διορθώσουμε την ήττα του πρώτου ματς, αλλά δεν καταφέραμε να πατσίσουμε μας δόθηκε η ευκαιρία αλλά δεν τα καταφέραμε.

Όταν είσαι δεύτερος και θες να έρθεις πρώτος είναι δύσκολο ψυχολογικά. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας και δεν ακούσαμε αυτό που μας είπε ο κόουτς, ότι το ματς λήγει με το σφύριγμα του διαιτητή. Τρέμω που χάσαμε το παιχνίδι, έχω παίξει πολλούς τελικούς αλλά το σημερινό με πόνεσε πολύ και το φέρω προσωπικά βαρέως. Δεν καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι. Τέτοιου είδους παιχνίδια, κρίνονται στις λεπτομέρειες και εμείς δεν είχαμε αυτές τις λεπτομέρειες. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας κι είναι λογικό να υπάρχει λίγο παραπάνω πίεση από τον άλλο, αλλά αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στο να κατακτήσεις το πρωτάθλημα".

ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ:
«Πιστεύω ότι αποψινό μας ήταν ιδιαίτερο και πάρα πολύ καλό. Και οι δύο ομάδες είχαν την δυνατότητα να κερδίσουν. Ήταν απολαυστικό να το παρακολουθείς. Κάναμε λάθη και οι δύο όμως.

Πολύ σημαντικό για μας το ότι τραυματίστηκε ο Διαμαντίδης. Όμως ο τρόπος με τον ποίο αγωνίστηκε ο Καλάθης ήταν σαν άλλος Διαμαντίδης.

Είναι απίστευτο έπαιξε 42 λεπτά και όταν του έλεγα να βγει έλεγε πως είναι εντάξει και θέλει να παίξει. Ήταν ηγέτης της ομάδας και όχι μόνο για του πόντους. Απίστευτος και ο Φώτσης που ήταν ένας ακόμα ήρωας για μας και έβαλε εξαιρετικά σημαντικά σουτ. Ήταν γενικά εκπληκτικός.

Εξαιρετικός και ο... νεότερος παίκτης της ομάδας ο Μπατίστ. Δεν έχει σημασία αν είναι μεγάλο ή μικρός ένας παίκτης. Το απολαμβάνει και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι του.

Αναφέρθηκα σε τρία ονόματα, αλλά ο τίτλος ανήκει σε όλους τους παίκτες. Είμαι όμως λυπημένος γιατί ο Διαμαντίδης που ήταν εκπληκτικός τη φετινή σεζόν δεν κατάφερε να μας βοηθήσει σε αυτό το ματς. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα και έδειξε σε όλα τα ματς ότι έχει ποιότητα.

Άσχημο αυτό που έγινε στο τέλος. Έχω πει 100 φορές ότι χωρίς τους οπαδούς μας δεν μπορούμε να πάρουμε τίτλους. Είμαι περήφανος όταν δημιουργείται ατμόσφαιρα όπως η σημερινή. Όμως όπως κάθε φορά υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν λέιζερ. Είναι ντροπή. Δεν μας δίνουν την ευκαιρία να γιορτάσουμε και να απολαύσουμε τον τίτλο.

Έχω διπλό συναίσθημα. Είμαι ευτυχισμένος για τους παίκτες και τον κόσμο, αλλά είμαι στεναχωρημένος για κάποιους που μπήκαν και διέκοψαν το ματς. Το ίδιο έγινε και στο ΣΕΦ και κάθε χρόνο έχουμε τέτοια.

Πιστεύω όμως ότι είναι σωστό να μιλώ για τους δικούς μας οπαδούς και είμαι απογοητευμένος. Πρέπει να το καταλάβουν οι υπόλοιποι οπαδοί και να τους σταματήσουν. Εγώ και η ομάδα δεν έχουμε την δύναμη να το κάνουμε».