Skip to main content

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης παρέλαβαν την Κάρτα Φιλάθλου

Σε ένα χώρο ιερό, ένα χώρο γεμάτο αναμνήσεις και στιγμές της δόξας του Ολυμπιακού και χαράς του κόσμου του, οι Πρωταθλητές Ευρώπης παρέλαβαν την Κάρτα Φιλάθλου Ολυμπιακού.

Σε ένα χώρο ιερό, ένα χώρο γεμάτο αναμνήσεις και στιγμές της δόξας του Ολυμπιακού και χαράς του κόσμου του, οι Πρωταθλητές Ευρώπης παρέλαβαν την Κάρτα Φιλάθλου Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» περπάτησαν από το ΣΕΦ έως το Γήπεδο Καραϊσκάκη για να βρεθούν στο Μουσείο του Συλλόγου όπου τους ξενάγησε η κυρία Κατερίνα Τσαλιγοπούλου…

Παλιοί και νέοι άκουσαν με λίγα λόγια τον τεράστιο χρυσό τόμο της θρυλικής ιστορίας και όταν βρέθηκαν στον τομέα του τμήματος μπάσκετ παρέλαβαν τις κάρτες τους από τον εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη κ. Λευτέρη Χρυσοφάκη…

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θεώρησε μεγάλη τιμή την παραλαβή της Κάρτας Φιλάθλου…  «Το κάναμε με μεγάλη χαρά, το θεωρούμε μεγάλη τιμή για εμάς που πήραμε αυτή την κάρτα μέλους. Το πιο σημαντικό είναι για τους ανθρώπους που είναι από το εξωτερικό που δεν ξέρουν ακριβώς την ιστορία της ομάδας να έρθουν εδώ και να έχουν λίγο σύνδεση με το παρελθόν που για τον Ολυμπιακό είναι τεράστιο όπως ελπίζω και το μέλλον. Για εμάς που είμαστε εδώ και κυκλοφορούμε περισσότερο σε αυτά τα μέρη, είχαμε μια ιδέα πως είναι τα πράγματα. Νομίζω ότι είναι σημαντικό που πήραμε την κάρτα μέλους, είναι μια συμβολική ενίσχυση στον Ερασιτέχνη που επί τους ουσίας είναι η βάση του Ολυμπιακού καθώς υπάρχουν τμήματα ερασιτεχνικά που χωρίς τις προδιαγραφές και τις καλές συνθήκες που έχουν τα επαγγελματικά τμήματα, καταφέρνουν και είναι πρωταθλητές, είναι σημαντικό.  Χωρίς αμφιβολία θα πρότεινα ο κόσμος να γίνει μέλος καθώς το ποσό, ακόμη και για τις σημερινές πολύ δύσκολες εποχές δεν είναι και το τόσο σημαντικό, αλλά άμα συνυπολογίσουμε τον λαό του Ολυμπιακού τι δυναμική έχει, θα είναι μια πολύ σημαντική ενίσχυση για τα τμήματα αυτά».

Ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε το σύνθημα ότι ο Ολυμπιακός είναι ενιαίος… «Υποχρέωση όλων μας είναι να ενισχύσουμε όσο περισσότερο και όσο καλύτερα τον Ερασιτέχνη. Όλα από εκεί ξεκινάνε. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά είναι και όλα τα άλλα αθλήματα. Είναι ενιαίος ο Ολυμπιακός, δεν υποστηρίζουμε μόνο ένα σπορ. Όλοι, και εμείς και οι φίλαθλοι πρέπει να υποστηρίξουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον Ερασιτέχνη».

Ο Μίλαν Τόμιτς με τη σειρά του αναφέρθηκε στην αξία που έχει η βοήθεια στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό… «Όλες οι ομάδες ξεκινάμε από τα Ερασιτεχνικά. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε και να δώσουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο γι' αυτή την προσπάθεια. Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με το μουσείο, είναι κάτι ιερό, πολλές οι αναμνήσεις. Σου έρχονται πολλές αναμνήσεις ωραίες και σου έρχονται ωραία πράγματα στο μυαλό. Το ευρωπαϊκό που πήραμε τότε ήταν κάτι που θέλαμε και το περιμέναμε πολλά χρόνια. Και τότε είχε γίνει πολύ καλή προσπάθεια, το καταφέραμε το 1997, και το καλύτερο είναι πως συνεχίζεται αυτή η προσπάθεια και έχουμε καταφέρει να φέρουμε άλλους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους να φέρουμε στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουμε για το τέταρτο».  

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης αποχώρησαν από το Μουσείο του Ολυμπιακού δίνοντας υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τη συγγραφή των χρυσών σελίδων της θρυλικής ιστορίας του Ολυμπιακού.

Highlights...
Photo Gallely... {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157638514213105, layout=table, columns=3, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}