Skip to main content

Υπέροχος…

Ο Ολυμπιακός ήταν απλά υπέροχος και παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ έφτασε δια περιπάτου στη νίκη επί της Μάλαγα με 93-66. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξαν από την αρχή του αγώνα τις διαθέσεις τους απέναντι στους Ισπανούς και ως το τέλος δεν έχασαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ήταν απλά υπέροχος και παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ έφτασε δια περιπάτου στη νίκη επί της Μάλαγα με 93-66. Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντούσαν Ίβκοβιτς έδειξαν από την αρχή του αγώνα τις διαθέσεις τους απέναντι στους Ισπανούς και ως το τέλος δεν έχασαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 12-2 με το ξεκίνημα και 27-11 στο τέλος του δεκαλέπτου με πρωταγωνιστή τον Κώστα Παπανικολάου. Η εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, την ίδια στιγμή που ο ένας αιφνιδιασμός ακολουθούσε τον άλλο. Με αιχμή του δόρατος του ψηλούς η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους είκοσι πόντους και όταν οι Ισπανοί αντέδρασαν στο ξεκίνημα της επανάληψης και μείωσαν στους εννιά, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιάννης Μπουροούσης μέσα σε δυο λεπτά τους έκοψαν τον αέρα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, οι 200 συμμετοχές του Θοδωρή Παπαλουκά. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μπήκε στο γήπεδο στο 7’30’’ του αγώνα και εκείνη τη στιγμή σφραγίστηκε ένα μοναδικό ρεκόρ. Ο Παπαλουκάς είναι δεύτερος σε συμμετοχές στη διοργάνωση πίσω από τον Τζέι Αρ Χόλντεν που έχει 220.

Τα δεκάλεπτα: 27-11, 47-25, 68-45, 93-66
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 2, Νεστέροβιτς 11, Σπανούλης 16 (2), Μπουρούσης 17, Μαυροκεφαλίδης 9, Γλυνιαδάκης 2, Νίλσεν 4, Παπανικολάου 17 (2), Τεόντοσιτς 11 (3), Λούκας 4
Ουνικάχα (Ρενέσες): Ροντρίγκεθ, Φρέιρε 6, Πρίντεζης 13, Μπαρέρα, Χιμένεθ 9 (2), Τρίπκοβιτς 7 (1), Ρούμπιο 2, Φρίλαντ 14, ΜακΙντάιρ 14 (3), Άρτσιμπαλντ 1

ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: Είμαστε στην αρχή. Είναι μόλις η τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα και είναι σημαντικό για μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό που αντέδρασε έτσι. Μέσα σε επτά μέρες. Στο Μπάμπεργκ παίξαμε το χειρότερο παιχνίδι που μπορούσαμε και μέσα σε λίγες μέρες βελτιωθήκαμε πολύ. Απέναντι στην Μάλαγα παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ. Οι ισπανικές ομάδες τρέχουν πολύ, αλλά εμείς απόψε τρέξαμε περισσότερο. Είχαμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς, αλλά η ομάδα τα πήγε καλά. Και τα τρία τεσσάρια μας είναι εκτός προπονήσεων.

Είχαμε και πάλι ένα κενό διάστημα. Στην αρχή της τρίτης περιόδου και για περίπου 3,5 λεπτά ήμασταν πολύ αρνητικοί, αλλά στο τέλος κερδίσαμε στο επί μέρους σκορ της τρίτης περιόδου. Δεν περίμενα μία τόσο εύκολη νίκη. Πιστεύω πως δεν θα είμαστε ομάδα έδρας. Δεν περίμενα να έχει τόσο άσχημη εικόνα η Μάλαγα. Η ομάδα θέλει δουλειά για να μειώσουμε τα λάθη. Εχουμε ταλέντο στην δημιουργία και δεν θα έπρεπε να έχουμε τόσα λάθη.

Ο Παπανικολάου έκανε ένα καλό παιχνίδι. Στην προπόνηση πριν το παιχνίδι τα έκανε όλα λάθος, αλλά κατάλαβε τι πρέπει να κάνει. Τα νέα παιδιά θα πρέπει να ανεβάζουν τον ρυθμό και τότε τους επιτρέπονται τα λάθη. Αν περπατάνε όχι. Ο Παπανικολάου έκανε το πρώτο του καλό παιχνίδι. Είχαμε δίκαιο που εμπιστευτήκαμε αυτό τον παίκτη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ: Κάναμε ένα κακό παιχνίδι με την Μπάμπεργκ κι απογοητευτήκαμε κι εμείς. Ηταν κακό ματς για όλους τους συμπαίκτες μου. Επανήλθαμε με μία άνετη νίκη επί της ΑΕΚ. Απέναντι στη Μάλαγα έπρεπε να πάρουμε τη νίκη επειδή θέλουμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Τα καταφέραμε. Δεν περιμέναμε πως η νίκη θα έρθει τόσο άνετα. Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι. Δουλεύουμε σκληρά και έρχονται σιγά σιγά και τα αποτελέσματα.

ΡΑΝΤΟΣΛΑΒ ΝΕΣΤΕΡΟΒΙΤΣ: Δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά ήταν μεγάλη ευκαιρία για εμάς να παίξουμε καλό μπάσκετ μετά την ήττα από την Μπάμπεργκ που δεν το περίμενε κανείς. Μπήκαμε από την αρχή συγκεντρωμένοι και παίξαμε επιθετική άμυνα. Αυτή ήταν και η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παιχνίδι στην Γερμανία. Νομίζω πως αυτό θα πρέπει να κρατήσουμε από το παιχνίδι κόντρα στην Μάλαγα. Ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι για σχεδόν 40 λεπτά. Τίποτα δεν είναι τέλειο. Είναι μία ήττα που μπορεί μας έμαθε αρκετά πράγματα.

ΑΪΤΟ ΡΕΝΕΣΕΣ: «Χάσαμε εύκολα σουτ και ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή το προβάδισμα. Ηταν δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε διότι ο Ολυμπιακός διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ. Δεν παίξαμε με την απαιτούμενη σοβαρότητα και δεν είχαμε την ταχύτητα που θα έπρεπε για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Είναι δύσκολο να συγκρίνω τον φετινό Ολυμπιακό με τον περσινό. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα είναι πολύ ανταγωνιστικός. Ξέρω καλά τον Ντούσαν Ιβκοβιτς και είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα βελτιώνεται συνεχώς. Οι αιφνιδιασμοί μας «σκότωσαν». Ο Ολυμπιακός έτρεξε πολύ καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στην άμυνα και στα ριμπάουντ και σε πολλούς τομείς”.