Skip to main content

«Να το απολαύσει ο κόσμος μας»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (14/12) και τόνισε πως οι παίκτες του πρέπει να πάρουν τη νίκη με καλή εμφάνιση ώστε να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα βρεθεί στο ΣΕΦ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (14/12) και τόνισε πως οι παίκτες του πρέπει να πάρουν τη νίκη με καλή εμφάνιση ώστε να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα βρεθεί στο ΣΕΦ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

Για το παιχνίδι με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο:«Αύριο ολοκληρώνουμε την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό, αίσθηση μου είναι πως δεν τα πήγαμε και άσχημα. Όπως ξέρετε κάναμε νίκες σερί, το πιο σημαντικό επίτευγμα είναι πως στα τελευταία πέντε παιχνίδια, τα τέσσερα ήταν εκτός στην Ευρωλίγκα και αν εξαιρέσεις το ματς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας που πήγαμε με τσάρτερ, τα  άλλα ήταν και δύσκολα ταξίδια. Όχι μόνο όσον αφορά τον αντίπαλο, αλλά και με τα αεροπλάνα. Είχαμε δύο ταξίδια εκτός και για το ελληνικό πρωτάθλημα, στη Ρόδο και στο Ρέθυμνο. Θέλω λοιπόν να αποδώσω τα εύσημα στους παίκτες, αλλά και στους συνεργάτες μας γιατί προετοίμασαν τις συνθήκες για τους παίκτες να παίξουν καλά» είπε ο Έλληνας τεχνικός. Αύριο επί της ουσίας είναι ένα διαδικαστικό ματς. Υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης για το Μιλάνο βέβαια, εμείς θα είμαστε δεύτεροι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό και ίσως είμαστε και πρώτοι, προσωπικά, όμως, δίνω πολύ λίγες πιθανότητες. Αλλά όπως είχα πει και νωρίτερα, λίγο μας ενδιαφέρει. Όπως αναλύετε και εσείς τα πράγματα, είτε βγούμε πρώτοι, είτε δεύτεροι, οι ομάδες είναι το ίδιο δυνατές στο TOP-16. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και μόνο το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός ίσως αν θα μπει η Ρεάλ στον όμιλο μας ή η Κίμκι. Κατά τη γνώμη μου η Κίμκι είναι πολύ καλή ομάδα την είχαμε αντιμετωπίσει και σε φιλικό στη Γερμανία και είναι κατά τη γνώμη μου καλή ομάδα και αυτή. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε αύριο, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις. Θέλω να σας πω ότι παίξαμε με τη Ζαλγκίρις Κάουνας εδώ μέσα και χάσαμε, είχα δεχτεί ένα μήνυμα από τον πρόεδρο που έλεγε πως με κάποια πράγματα, η ομάδα μπορεί να κάνει 8-2 και να βγει και πρώτοι. Έτσι λοιπόν δείχνει να δικαιώνεται εάν τα καταφέρουμε και αύριο. Τότε που είχαμε 1-2 μου το είχε στείλει. Και τώρα φτάσαμε σε μεγάλο ποσοστό να τα καταφέρουμε και αν κερδίσουμε και αύριο θα το έχουμε κάνει. Επαναλαμβάνω δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό, αλλά κάτι που πρέπει να κυνηγήσουμε». 

Για την επόμενη φάση και τους πιθανούς αντιπάλους: «Νομίζω σε αυτό το επίπεδο κανείς δεν διαλέγει, γιατί έχει αποδειχθεί στο παρελθόν πως όποια ομάδα έχει κάνει τέτοιου είδους επιλογές, το πλήρωσε μετά σαν να σε τιμωρεί μια ανώτερη δύναμη που σου λέει πως αφού διαλέγεις αντίπαλο τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Εμείς προετοιμάζουμε τους παίκτες για να είναι απόλυτα έτοιμοι. Αυτό που θέλουμε είναι κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε. Εμείς δεν μπορούμε να κοιτάξουμε οτιδήποτε άλλο και να έχουμε άλλον ορίζοντα πέρα από το αυριανό παιχνίδι. Μετά θα παίξουμε με τον Ηλυσιακό και στη συνέχεια θα ξεκουραστούμε δύο μέρες, γιατί τόσο είναι το ρεπό μας και στη συνέχεια προπονήσεις για Κύπελλο και TOP-16.  Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τώρα τι θα γίνει μετά από 3-4 μήνες για να πούμε κάτι, δεν θα ξέρουμε καν πως θα είμαστε εμείς για να ξέρουμε πως θα είναι οι αντίπαλοι. Άρα αυτό που κοιτάμε είναι αν μπορούμε να κερδίσουμε αύριο και την αμέσως επόμενη μας υποχρέωση».

Το νέο σύστημα του TOP-16: «Το θέμα είναι να είμαστε εμείς μέσα στους καλύτερους.  Εγώ νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάς αποκλειστικά τη δική σου ομάδα. Με τον αντίπαλο ασχολείσαι μόνο το τελευταίο διήμερο στο σκάουτινγκ και την τακτική. Τα 14 παιχνίδια είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλες τις ομάδες σε αυτό το επίπεδο, αυτή τη χρονική περίοδο. Πιστεύω ότι χρειάζεται να ανοίξεις το ρόστερ και να χρησιμοποιήσεις όσους περισσότερους παίκτες μπορείς με βάση τις συνθήκες κάθε αγώνα. Αυτή τη δυνατότητα μας τη δίνει συνήθως το ελληνικό πρωτάθλημα ώστε να προετοιμαστούν οι παίκτες και να είναι απόλυτα έτοιμοι για τις απαιτητικές μας υποχρεώσεις. Δεν ξέρω πως θα είναι τα πράγματα στο TOP-16, αλλά νομίζω θα είναι κάτι επίπονο με πολλά ταξίδια. Πολλές φορές κουραζόμαστε εμείς που δεν παίζουμε από τα πολλά ταξίδια, φανταστείτε πως είναι οι παίκτες. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε και ελπίζω όταν θα τελειώσει αυτή η σειρά να είμαστε μέσα στις ομάδες που θα περάσουν». 

Για τις ενδεχόμενες μεταγραφές άλλων ομάδων ενόψει TOP-16: «Πάντα συμβαίνει αυτό. Είναι πάρα πολύ δύσκολο γι' αυτού του επιπέδου τις ομάδες να κάνουν 1-2 αλλαγές και να αλλάξουν τόσο θεαματικά τα πράγματα όπως έκανε ο Ολυμπιακός πέρσι. Γιατί έτσι έγινε πέρσι. Όχι μόνο φυσικά από τις αλλαγές, αλλά αυτές οι αλλαγές συνέτειναν ώστε να αλλάξει ο Ολυμπιακός εικόνα. Οι TOP ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η ΤΣΣΚΑ δεν θα κάνουν αλλαγές, θα κάνουν αλλαγές οι ομάδες που έχουν πρόβλημα. Πάντα όμως, υπάρχουν παίκτες καλοί, δεν ξέρω αν ο Ζελαμπάλ θα πάει στη Βαλένθια. Νομίζω πως οι ομάδες θα ψωνίσουν παίκτες ώστε να βοηθηθούν. Δεν νομίζω να υπάρξει μεγάλη αλλοίωση στα ρόστερ των ομάδων. Νομίζω οι αλλαγές θα γίνουν πιο πολύ για τα πρωταθλήματα τους, πόσο κουρασμένοι είναι εκεί, πως διαχειρίζονται τις κρίσεις και τα άσχημα αποτελέσματα και προχωράνε πάντα στο επόμενο βήμα μετά από επιτυχία ή αποτυχία».

Τη φόρμα που έχει η ομάδα αυτή τη στιγμή: «Τόσο καλά παίζουμε δηλαδή; .Αν θέλετε την άποψη μου, θεωρώ πως η Ευρωλίγκα φέτος είναι καλύτερη. Δεν υπάρχει αχτύπητη ομάδα, αλλά πιστεύω πως παίζουμε καλά. Όποιος πιστεύει πως μπορεί να διαχειριστεί ή να χειραγωγήσει την φόρμα της ομάδας του, απλά δεν γίνεται. Αυτό που μπορείς να κάνει είναι το εξής, εμείς μοιράζουμε τον χρόνο συμμετοχής ώστε κανείς να μην παίζει πάνω από 25 λεπτά, ακόμη και στην Ευρωλίγκα. Αυτό σημαίνει πως κάποιος παίκτης δεν θα είναι πολύ κουρασμένος ώστε μετά να είναι ντεφορμέ, κάναμε και κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις για να δούμε που βρίσκονται οι παίκτες και πως θα πάνε οι προπονήσεις από εδώ και πέρα. Στη συνέχεια, έχει να κάνει η διαχείριση του πνευματικού επιπέδου και πόσο έτοιμος είναι ο κάθε παίκτης να παίζει συνέχεια σε υψηλό επίπεδο. Αν κάποιος παίκτης δηλαδή δεν προπονείται καλά ή το μυαλό του είναι φευγάτο, εμείς είμαστε εδώ για να τον πείσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβαίνει, αν και σε εμάς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Άρα λοιπόν το θέμα είναι πόσο κίνητρο έχουν οι παίκτες για να τα καταφέρουν. Δεν υπάρχουν παίκτες οι οποίοι είναι χαλαροί».

Για την παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι με την Αρμάνι: «Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι πως θα έχουμε αρκετό κόσμο αύριο. Αυτό θα είναι μια επιβράβευση η παρουσία του κόσμου για τους παίκτες. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως στο Κάουνας ή στην Κάχα Λαμποράλ όπου το γήπεδο είναι γεμάτο σε κάθε ματς. Και όχι μόνο στην Ευρωλίγκα. Δυστυχώς είναι άλλη νοοτροπία του Έλληνα, του Έλληνα του αρέσει η νίκη και ο ανταγωνισμός και θα πάει σε παιχνίδι που θα έχει κίνητρο και ο κόσμος. Η ομάδα έχει βγάλει κάποια πακέτα εισιτηρίων για το TOP-16+ το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Γι' αυτούς που αγαπάνε το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό, θα έχουν την ευκαιρία να δουν καλά παιχνίδια».

Για την αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού: «Εμείς θέλουμε δυνατές όλες τις ομάδες. Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Για το ελληνικό μπάσκετ είναι καλό που έχουμε δύο ομάδες στο TOP-16, είναι καλό. Και πρέπει να μας κάνει όλους χαρούμενους μετά και την αμφισβήτηση που υπήρξε για το μπάσκετ το καλοκαίρι, το ότι οι δύο ομάδες μας προχωράνε. Εγώ το έλεγα από το καλοκαίρι πως ο Παναθηναϊκός θα έχει καλή ομάδα. Και σαφώς μας συμφέρει για να μην νομίζει κανείς πως εμείς έχουμε κερδίσει τα πάντα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό από τώρα. Όπως στο παιχνίδι που παίξαμε στο ΟΑΚΑ, που όλοι πίστευαν και περίμεναν να κερδίσουμε 20 πόντους και μάλιστα υπήρξαν μετά δημοσιεύματα γιατί δεν κερδίσαμε 20 πόντους τον Παναθηναϊκό έξω. Λες και είναι εύκολο να το καταφέρει ή να το καταφέρει ο Παναθηναϊκός αυτό εδώ. Αυτά τα ντέρμπι είναι πάντα ξεχωριστά παιχνίδια».

ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ:  «Έχουμε κάποιες ελπίδες να βγούμε πρώτοι, σε σχέση με το άλλο αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να πάρουμε τη νίκη. Είναι το τελευταίο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο γι' αυτή τη φάση και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Είναι τελευταίο χαρτί για την Αρμάνι και θα κάνουν ό,τι μπορούν και ας έχουν λίγες ελπίδες. Είναι περίεργο παιχνίδι γιατί εμείς έχουμε προκριθεί, αυτοί έρχονται με την πίεση για τη νίκη. Αν επαναπαυτούμε, θα έχουμε δύσκολο απόγευμα. Γενικά εμείς πρέπει να χτίζουμε επάνω στις εμφανίσεις που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα. Δεν έχουμε δικαίωμα να βλέπουμε κανένα παιχνίδια χαλαρά. Δεν είναι αν θέλουμε ή όχι να βρεθούμε στον ίδιο όμιλο με τον Παναθηναϊκό, το TOP-16 είναι δύσκολο και θα έχουμε δύσκολο έργο με κάθε ομάδα». 


ΤΖΟΣ ΠΑΟΥΕΛ:  «Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να παίξουμε για τις δικές μας πιθανότητες. Να κάνουμε ό,τι μας ζητήσει ο κόουτς για να πάρουμε τη νίκη. Όλοι έχουν πίεση, και εμείς και αυτοί. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να νικάμε. Αυτοί θα έρθουν μόνο για τη νίκη, εμείς θέλουμε νίκη για να ευχαριστήσουμε το κοινό μας, αλλά και να δούμε αν μπορούμε να βγούμε πρώτοι. Έχω κάνει πρόοδο και στις δύο μεριές του παρκέ και συνεχίζω. Προσπαθώ να κάνω όσα μου ζητάει ο κόουτς και στις δύο μεριές του παρκέ».